Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - Lördag 20 jan 14:51

Åh, jag hittade en Såå passande bild häromdagen och jag måste verkligen dela den. Jag tillhör den skaran som fullkomligen älskar böckerna och filmernas Mr Grey and Anastasia: Fifty shades of.....

Här bjuder jag på min version av pleasure room!!

ANNONS
Av Ulrika Holst - Torsdag 18 jan 23:15

Har ju snöat i 3 dar här och blåst storm så i tisdags och onsdags blev det ridhuset. I tisdags blev jag ju djävla förbannad när jag kom ut till stallet och det smittade nog av sig till Zoia för ridningen gick så illa så jag var färdig att skänka bort hästen. I onsdag gick det betydligt bättre.


Det är helt sjukt hur den hästen reagerar på mitt humör/sinnesnärvaro. Idag passade vi på att rida ut i snön. Vi hann typ till vårt travställe och Zoia började skaka som sjutton på huvudet och det gick liksom inte att få hästen i skritt. Öronen spetsade framåt och vi flög fram i traven. Minsta lilla jag försökte hålla igen henne så började skakningarna på huvudet. Så här brukar hon inte göra. Först blev jag ju naturligtvis orolig att hon hade ont, men med tanke på öronen och känslan att sitta på en atombomb som skulle explodera vilken minut som helst så tror jag det var bus. Så gör hon i ridhuset när vi har vår lekdag och hon vill busa... Dock kan jag upplysa om att hade det hoppat fram en hare framför oss så kan jag lova att Johan endast sett bakhovarna på Zoia och vi har slagit Jägersro´s hastighetsrekord!


Har kommit upp en tävling snart som jag är lite sugen på att anmäla mig till, MEN har ju som vanligt ingen lust att åka om det är -15 ute...

ANNONS
Av Ulrika Holst - Tisdag 16 jan 23:15

Ja, det är helt säkert. Jag är fan folkilsken igen.   Har konstaterat att jag är det väldigt ofta nu för tiden. Beror det på att man är omgiven av idioter eller är jag den stora idioten? Kan man fundera på om man har brist på aktiviteter och en massa tid över. Nu ska jag göra mig ännu mer "populär" och spy lite galla igen.. En sak som jag säger direkt är bullshit är: att folk som säger till dig att vara helt ärlig och säga sanningen - Glöm det!!! De vill inte alls höra någon djävla sanning och inte vill de att du är ärlig heller!

Det står på så många ställen nu att om du inte har något snällt att säga, ska du vara tyst! I helvete heller!! Av vilken anledning ska allt bäddas in och tolereras idag? Om jag tycker folk beter som som idioter och behandlar andra människor, barn och hästar illa kommer jag säga ifrån! Om de blir så förbannade på mig för det och inte kan ta det som en vuxen och prata igenom saker, acceptera att det är min åsikt så go ahead och bryt vänskapen! Jag är inte någon som lindar in allt för att slicka folk i häcken. Nej nej och åter nej, kommer ALDRIG att hända! Alla har olika åsikter och det måste man acceptera. Då är jag hellre själv, och om de människorna inte fattar och inser att jag är nog den mest lojala vän/medmänniska som existerar så är det deras förlust. Även om jag har humör och kan bli vansinnig och säga vad jag tycker och tänker så känner man mig vet man att om det är en sann vän vet de att jag finns där i både vått och torrt.


Nästa sak som jag tjatar om som kan få mina cylindrar att tändas är folk som är lata och folk som inte gör sitt jobb och det de lovar! Det är så enkelt att bara slänga ur sig att jag fixar det för att man ska tycka bättre om den människan och sen när det visar sig att det inte blir gjort - Är ni så inihelvete dumma i huvudet så ni tror att man tycker att ni är reko? Att man verkligen vill umgås med er för att ni alltid säger att ni ska hjälpa till, ni kan ordna och ställa upp och sen visar det sig varenda gång att fallet inte är så? Nej, det går till en viss gräns på vad jag tycker är ok innan det faktiskt är utnyttjning av folk! Ni som hela tiden ska åka räkmacka på någon annan, hur fan orkar ni leva med er själva?? Tänker ni någon gång på hur den andra personen har det och hur den andra personen mår när ni gör så?? Allt syns inte på utsidan och bara för att folk skrattar på utsidan kanske de blöder och gråter på insidan. Tänk på det!


Även om jag kanske förlorar en del vänner och bekantskaper på min rakhet så värderar jag ärlighet mer så jag tar smällen att några väljer att gå åt andra håll. Ni hittar säkert andra "vänner" som spyr inombords och snackar skit bakom ryggen och så länge ni inte hör det så är allt bra och ni tycker säkert att det är den absolut bästa vännen man någonsin kan ha! Varsågod, alla har vi olika värderingar.


Nej, återigen kan man bara konstatera att vara snäll är inget man har någonting för och mitt sista råd till er alla: Lita för fan inte på någon! vill ni få någonting gjort, så ta tag i saken och gör det själv!!!


Av Ulrika Holst - Lördag 13 jan 21:33

Lördag och dags för Kicki-träning igen. Mamma kom och tittade. Va längesen hon var i stallet nu. Vi koncentrerade oss på galopparbete idag. Förvänd och 10 meters volter. Herre jäklar vilken höger galopp hästen hade idag!? Hon har alltid haft jobbigt med högern och idag var det helt tvärtom. Så helt under samlad höger galopp! Va Såå himla roligt idag.

Hem på em och slängde mig i soffan och tittade på live-tv från Leeuwarden. Många fina hingstar och jag måste säga att jag hade mina favoriter: Tjalle, Jurre och Walt

På kvällen åkte vi ut och mocka hagen och borsta Zoia så det blev lite kvällsmys och kliande med husse.

Av Ulrika Holst - Fredag 12 jan 21:36

Idag blev det gymmet igen fast jag inte hade någon lust egentligen men djäklar vad glad jag är att vi kom iväg!

Rask promenad först och sen tänkte jag att jag skulle jogga tills foten sa ifrån, och döm om min förvåning att jag lyckades jogga samma sträcka som innan men var knappt andfådd!?! Djäklar vad roligt att det äntligen börjar kännas att kondisen faktiskt börjar infinna sig igen och man kan både prata och gå efter passet????

Av Ulrika Holst - Fredag 12 jan 21:30

I flera år nu har jag haft en typ termobar i hagen utan el. (Den röda) Om man fyllt på den med varmt vatten på kvällen har den faktiskt håll sig isfri ända ner till ca -20. Helt otroligt och det har funkat bra. Dock så rymmer den bara 19 liter, men vintertid bara 15 liter. Men vad gör man när man inte har tillgång till el i hagen?

I höstas grävde stallägaren el till hagarna och nu har vi en 65 l värmebalja i hagen och jag måste säga att det är en fantastisk uppfinning! Fy tusan vad det funkar bra och Zoia dricker hemskt gärna ur den då vattnet inte blir helt iskallt utan lite smått fesaljummet!

Av Ulrika Holst - Torsdag 11 jan 17:30

Idag fick jag hastigt och lustigt ett erbjudande (till 80% då det inte är riktigt klart och spikat till 100% än)som jag verkligen inte hade räknat med! Hade inte ens en aning om att denna möjlighet fanns!


Tänk så himla märkligt livet kan vara. Min farmor sa alltid till mig att du måste försöka tänka och förstå att allt händer av en orsak och denna gång var det inte meningen. Dessa ord har jag verkligen tagit till mig och försökt anammat fast det kännts fördjävligt många gånger. Nu när erbjudandet kom var jag inte alls beredd på det och inte alls inställd på det så man kan säga att jag blev tagen lite på sängen. Såå, som om jag inte hade något annat att fundera på just nu så är fick jag lite mer huvudbry... Det är mycket som ska klaffa och stämma in, MEN det är ett erbjudande att verkligen ta i beaktning och verkligen verkligen fundera allvarligt på. Jag hoppas innerligen att jag får lite tid på mig...Av Ulrika Holst - Onsdag 10 jan 22:14

I tisdags blev det ett pass i ridhuset. Zoia var superfin. Fin galopp och klockren förvänd galopp. Blev ett ganska lätt pass för Zoia, men det skiter jag i. Vi är glada amatörer....

Idag var det väldigt kallt och jag valde att hoppa över ridningen och vi testade för andra gången vibben. Hon gick av 2 gånger innan hon tyckte att fröken skulle stå kvar. Hon är lite som mig, någon typ av bokstavskombination så hon tycker det är helt onödigt att stå still i 15 min! Vi höll ut i ca 10 min idag, och hon försökte med alla möjliga konster för att fördriva tiden. Jag hoppas ju att hon ska börja förstå och tycka det är skönt, men jag är skeptisk... Sista varianten för att få madam att stå still är att muta henne med höpåsen....

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se