Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - Lördag 13 maj 22:13

 

Måste bara visa, när jag placerade mig i Sura för någon vecka sen fick jag en present av gulligaste Lotta i stallet. Det är en sådan där lyckoängel som många hänger i tränset, men jag har inte lyckats hitta något bra ställe och jag har ju ett par träns som jag varierar emellan så jag hängde den på ridstöveln. På så vis har jag den alltid med mig! Den är så himla fin och jag blev så rörd och glad för presenten. Tack snälla Lotta och Bocke!❤️😍  

ANNONS
Av Ulrika Holst - Lördag 13 maj 22:02

     

Johan åkte iväg på Enduro SM igår morse så jag får en helg för mig själv. Inte för att vara elak, men jag gillar verkligen att vara själv. Zoia har fått vila i några dagar så vi har bara varit ute och hon har fått beta lite gräs men idag tog jag en liten tur på åkern. Hon skötte sig så bra och vi travade på i friskt tempo.Det här är den bästa tiden nästan att rida ut då inga flygfän har kommit än. När jag kom tillbaka till stallet vid 20:15 var jag själv där. Så himla skönt!!


Dagen började med lite shopping och lunch på stan med Therese, Micke och barnen. Jag hade ju lovat Filippa att vi skulle ut på en shoppingtur och leta present till henne så idag var det dags. Vi hittade dock ingen väst som hon ville ha men hon hittade 2 st fina klänningar istället. 


Kom hem vid 21:tiden och jag var inte ett dugg sugen på att laga mat så det fick bli lyxmiddag. Sibylla korv och gurkmajonäs! 

ANNONS
Av Ulrika Holst - Onsdag 10 maj 11:00

 Hade ju egentligen bestämt mig för att inte tävla något mer i vår utan låta nacken få läka till hösten nu, men....


Haha, velpotta nr 1.. Hur svårt kan det vara att bestämma sig om vi ska tävla 20 maj eller inte!!?? Det är en tävling i Sala där jag anmält mig både till lördag (simpel klass) och söndag och jag kan banne mig inte bestämma mig om jag vill åka eller inte... hur svårt kan det vara??


Sen har det kommit upp en  tävling som Sura anordnar ihop med Hallsta och den går på GP banan i Strömsholm!  Anmälde mig direkt. Tänkte, det är kanske enda gången man får vara där och rida!!    Det är ju så otroligt vackert vid slottet så jag vill nog inte missa detta tillfälle.


Önskar jag inte var så velig i allt jag ska göra....


Sen har jag något roligt att berätta. I slutet av sept kommer jag avstå tävlingen i Sura för jag och Eva-Lotta i stallet ska åka på kurs i Wirsbo istället. Vi har lyckats få till att det blir Kicki som kommer dit så vi anmälde oss direkt. Dyrt, JA, men jag ska unna mig detta att få åka bort med Zoia, äta gott och bara rå om mig själv.   Jag ser så fram emot detta! Lotta skratta och sa: många vinpaket blir det!   

 Enda orosmomentet som jag har lite svårt för att om upplägget är samma som det brukar så är det 2 ridlektioner på lördagen och jag gillar inte det. Jag har aldrig ridit Zoia 2 gånger samma dag och jag vet att jag är lite fjantig, men tycker inte hon ska behöva utstå det... nåväl, långt dit och vi får lösa det på vägen och hoppas att de gör om upplägget... 

Av Ulrika Holst - Måndag 8 maj 23:15

Låt oss säga att jag sitter med i en förening. Jag gjorde ett misstag att inte säga nej till att gå med igen. Ja, detta är andra gången jag är med. Denna gång känner jag mig irriterad och har ingen energi att slösa bort om ni förstår hur jag menar. Nu var det telefon möte igår där ett flertal inte ringde in och vi höll på i 1,5 h och kom i stort sett inte fram till någonting. Usch, jag ogillar verkligen det här med att vara oeffektiv. Folk ringer in för sent, har inte tagit fram dagordningen, står och hostar och diskar utan att sätta telefon på mute, hundar som skäller i bakgrunden och hittar inga dokument då de promt ska leta medans vi har möte och INTE INNAN som man borde göra. Ursäkt, men har folk ingen HYFS???? Tycker det är oerhört dålig stil!!


Nåväl, vi har en stor händelse varje år och just iår firar vi lite jubileum och vi har skickat ut en fråga till alla medlemmar vart i landet man önskar ha detta event och med lite kartläggning får vi fram att runt Mälardalen och Skåne är flest intresse och de tar beslut på att köra mitt emellan dessa ställen för att "alla" ska få lika nära typ. Jag försökte att säga att jag tror inte på det, men det gick inte hem. Jag sa till dem att jag vill inte att mitt namn står med i det beslutet då jag anser att man klart och tydligt går emot medlemmarnas önskan.


Sen är nästa busienss att de börjar jaga platser runt om och när vi väl ska sammanställa det så har man inte tagit hänsyn till kraven alls. Jag har sagt ett flertal tillfällen att det är hur mycket jobb som helst, men de vill inte riktigt förstå. Blir så himla motigt och jag har verkligen varken lust, ork eller energi att försöka pinka i motvind.....


Det jag vill komma till är att det här med ideell förening och försöka engagera folk känns som det är på utdöende. Alla vill ha massa aktiviteter och klagar och gnäller, men när det väl kommer till kritan vill ingen ställa upp och hjälpa till och ingen anmäler sig till evenemangen som ordnas. Moment 22 och allt dör så sakta ut....

Av Ulrika Holst - Måndag 8 maj 22:14


Igår tog vi med cykeln ut till stallet och Johan cyklade med mig när jag red genom skogen och ut på "andra sidan" som vi kallar det. Zoia var superfjantig bitvis men blev riktigt pigg och skulle hänga på Johan när han for fram med cykeln. En helt underbar ridtur med mycket trav i friskt tempo. En hel flock kronhjortar befann sig på samma åker som vi och de lunkade fram och tillbaka och Zoia hade stenkoll på dem. Vi ser harar och hjortar nästan varje gång vi är ute så hon blir inte rädd längre utan står bara och kollar på dem. De här var dessutom väldigt nära oss så vi fick se dem i närbild kan man säga.


Idag fick det bli vilodag. Vi var även och provkörde BMW X1 idag och fick en offert, men det måste jag säga var en besvikelse. Kändes inte alls lika bra i komforten som min förra X3:a och nu när inte Volvon heller kändes bra fick jag återgå till Audi igen. Erkänner att den står sig bäst i pris och komfort och med lite skinnklädsel blir den nog bäst..:-) 

Av Ulrika Holst - Söndag 7 maj 10:53

Hade ju planer på at köpa en ny sadel till mig och Zoia. Nej, jag ska ha min Wow-sadel kvar men har snöat in mig på en Antares sadel bara. Vill ha en att kunna variera med. Försökte få köpa en via Gudrun på Strömsholms Sadelmakeri, men den firman går så himla bra att efter jag har fått ringt och jagat henne i flera veckor, och frågat och tjatat på henne lackade jag till i fredags när de ljuger mig rakt i ansiktet och tror jag är korkad. Kan de inte bara säga att de inte vill sälja en sadel till mig?? Nu har jag dravlat med dem i flera veckor och när hon vägrar svara i telefon och jag ringer butiken som säger att jodå hon står här precis bredvid mig och när Gudrun får veta vem det är säger hon att hon är på lunch. Holst ilsknar till och talar om vad jag tycker och tänker om hur de sköter saker och ting så säger tjejen i telefon att vänta ett ögonblick, och rätt var det var kommer Gudrun till telefon!!?? Va hon inte på lunch?? Jag fattade ju direkt att hon inte ville prata med mig, men för fan säg det på en gång!!

Jag vet att Zoia har ett svårt sadelläge då hon är så bred, och Gudrun tycker väl att det är jobbigare än att sälja en vanlig lagersadel, men var ärlig istället. Nej, vill hon inte sälja en sadel för 40´så slipper hon. Återigen kan jag bara konstatera att firmorna går bra idag. Kommer inte köpa så mycket som en brodd i den butiken igen!!!

En tjej i stallet beställde en ny Equipe-sadel där och den beställningen hade de också tappat bort så Lotta fick vänta över 6 månader på hennes sadel. Inte ok kundservice!!

Så jag får snällt vänta till Sharpmans kommer till Västerås nästa gång och boka in mig på en provning där, för han var inte alls lika negativ som Gudrun på att tjäna pengar....

Av Ulrika Holst - Söndag 7 maj 10:43

Jag var iväg med chefens Audi här i början på veckan och jag frågade Zuzzanne om hon inte hade någon ny bil till mig. Är ju egentligen inte så nöjd med Audin, då den saknar viss utrustning. Hon berättade att jodå, de har kampanj på nya Q3:an nu om man leasar den så hon fick i uppdrag att räkna på det. DOCK vet jag att jag i så fall INTE kan använda kameran i transporten och JA det stör mig. Jag kan heller inte få den ljusbeige skinnklädsel jag vill ha utan får hålla tillgodo med svart i så fall. Varför i hela friden ska det vara så svårt att få allt på listan??? Blev en ok deal men jag var mogen denna gång och bad henne vänta tills efter helgen. Ville ringa och kolla Volvo också. Blev ganska snabbt klar på att det var en S60 CC AWD som gällde då jag inte vill ha någon stor kombi. Den har allt man kan önska inkl beige skinn, MEN när jag provkörde den D4:an så blev jag innerligt besviken. Den gick mycket sämre än Jans 190 hästars Audi och när Johan öppnade skuffen kom nästa besvikelse. Tror Therese lilla Opel Karl har bättre skuff. Hmmm, nja, detta var ju inte vad jag hade tänkt mig. Även om denna bil var dyrare än Audin så ser jag just nu bara den där superfina inredningen i ljus beige!!!

Nåväl, vi hann tyvärr inte upp till M-bilar för de stängde precis, men även om jag redan vet att X1:an kommer bli ännu dyrare än Volvon så måste jag ändå få ett pris så jag slipper fundera.

Nästa bomb jag släpper är att jag tyvärr har allvarliga funderingar på att skiljas från min andra svarta pärla. Har varit lite mycket skit just nu så 80-20 till att Camaron åker ut på annons. Ja, jag vet att den är stencool och drar blickarna till sig, men det är något som gnager i mig och jag har en olustkänsla som jag inte kan förklara, så det lutar åt att jag faktiskt säljer den. Sätter undan de pengarna på bilkontot för det är väl som vanligt bara en tidsfråga innan det blir någon ny sommar bil. (Har svårt att se att det kommer bli något annat än en Corvette igen, men måste erkänna att nya Mussen är faktiskt läcker den med.)

Av Ulrika Holst - Söndag 7 maj 10:33

Ja, denna vecka har varit lite tuff. Hur mycket som helst på jobbet. Vet att nästa vecka kommer se likadan ut så det är bara spotta i nävarna och ta sig igenom den. Mycket funderingar som cirkulerar nu och en obehagskänsla i magen. Därav har det stått lite still här.

Red lektion för Kicki i onsdags och Zoia börja fjanta för dörren på långsidan och skulle inte gå förbi den utan att gira och hoppa. Så ni kan själva räkna ut vad som händer när vi kommer där i galopp och förvänd galopp. Min energi går upp och Zoia märker det på mindre än en bråkdel och då blir hon helt stissig och blir stark och vill inte lyssna riktigt. Tyvärr känns det som hela lektionen blir förstörd och den totala känslan blir inget bra. När jag hade stått stilla ett tag och fått lite råd och pepp av Kicki blev hon ju dunderfin igen, men den dåliga känslan ligger kvar över min jakt på perfektionism.

I torsdags fick hon vila och i fredags red vi ut i skogen. En helt underbar ridtur med strålande solsken och bara en hästägare kan förstå den underbara känsla att vara ute och skritta i solen.

I lördags var det dags för träning för Kicki igen. Zoia var lite lat i början och sen när vi skulle göra förvänd galopp förbi den där dörren igen börja hon fjanta igen. Kicki såg direkt att jag blev arg så nu skulle vi bryta den där dåliga energin så det blev 2 framdelsvändningar och några skrittsteg och sen la vi den förvända lite längre upp och då går hon som en klocka. Så, även om det blev lite fjant så gick hon dock bra, men jag vill inte ha den där dåliga känslan överhuvudtaget på en träning.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se