Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - 15 oktober 2017 20:41

Djäklar vad Zoia har roat sig med sin höboll idag när jag var ut på förmiddagen och mocka. Dock så lyckades hon väl putta ut den ur hagen ca 5-6 ggr bara när jag var där.... Gräshagen är verkligen hur blöt som helst, men jag var ut och gick i den och det var fastare än jag trodde och nu ska det blåsa på rätt bra inatt så hon får faktiskt gå ut där imorgon. Hoppas den hinner torka upp lite nu delas 2 dagar så den står pall för nästa regndag som stundar...

Åkte ut i kväll och red i ridhuset. Hade lyckan att få vara där alldeles själv och jag började med skolorna. De är på G och blir bättre och bättre. Sen blev det förvänd galopp och den känns oerhört bra nu och idag var första gången den var ganska samlad i hennes svåra varv. Hon blir galet taggad efter den förvända och jag som ville göra några enkla byten, men när jag bad henne om den samlade galoppen sa hon självklart morsan och vi satte de två bästa enkla bytena någonsin.????? hon fick sjukt mycket beröm och även om jag borde ridit lite längre fick hon belöningen att jag hoppade av och hon fick sina morötter!


ANNONS
Av Ulrika Holst - 14 oktober 2017 22:14

Vi for till gymmet på EM och jag började med rask promenad och sen lite jogging på bandet. Idag för första gången testade jag lite styrketräning. Hittade 3 st som jag ska köra nu och som jag känner mig komfortabel med nacken... Det är en liten rädsla som sitter i och jag vill verkligen ta det försiktigt så det inte blir för hårt och tufft för nacken.

Åkte ut till Zoia efteråt och red. Det var bra underlag i hopp paddocken så jag höll till där. Johan byggde ett litet kryss så vi hoppade ett litet litet kryss ett par gånger. Hon var pigg som tusan och vilken djäkla galopp hon bjöd på! Takta och skulle bara galoppera så kann inte direkt påstå att det blev ett jätte seriöst ridpass, men måste det alltid vara det?? Vi hade ju trots allt ganska roligt.?

ANNONS
Av Ulrika Holst - 14 oktober 2017 15:24

I fredags tänkte jag bara ta en promis med Zoia, men hon var så pigg och taggad så vi gick in i hopp paddocken istället och jag hann knappt in förrän hon for iväg i galopp och bocka och for runt. Herregud vad hon busa och jag skratta åt henne så tårarna rann. Inte bra det här med grushage, men vår vinterhage ligger under vatten just nu efter allt djäkla regn som kommit.

Idag var jag och titta på Lotta och Bocke när de skulle tävla. Vi kan säga att framridningen var det blötaste och tyngsta jag någonsin sett, så jag sa till Lotta att inte rida fram för länge med Bocke för det var för tungt. Påminde henne om formen och skolorna och hon gick in och fick personbästa på över 64% i MsvC och jag blir så glad och lycklig för hennes skull. Hon är verkligen värd det här resultatet!! Stort grattis allra bästa Lotta till din "seger" idag och därmed första kvalresultatet!!

Nästa duktiga ekipage som jag också gläds med är Kristin och hennes frieser Ernst som gjort en del starter i MsvC nu och haft lite stolpe ut kan man säga och idag slog hon till i Heby på 65% och blev trea! Kul att se att friesern faktiskt kan hävda sig bland halvbloden. Stort grattis även till Kristin och Ernst!!

Av Ulrika Holst - 11 oktober 2017 23:15

Vi börjar med Lotta-lektionen i tisdags. Det var bara jag och Petra i ridhuset så vi koncentrerade oss på den förvända galoppen. Måste erkänna att Zoia gjorde det riktigt bra. Det är en sak som Kicki säger att göra förvänd galopp på fart och hela hästen girar samt att få till en välbalanserad galopp i samlat tempo. Friesern har ju mycket svårare och jobbigare med galoppen än vanliga halvblod, kwpn och så vidare, så den förvända kräver mycket träning innan den är balanserad. Lotta sa att tänk vilken fin galopp Zoia har fått, och visst, jag håller med, men SATAN vad vi har slitit med den alltså.


Idag blev det en promis med Zoia bara på grusvägen. Hon har ju tyvärr stått i grus ett par dagar pga att det regnat floder så hon var måttligt pigg och fjantig om vi säger så....


Säger återigen, jag fullkomligen älskar friesern MEN man måste vara medveten om att vill man ha en tävlingshäst i dressyr ska man ha i åtanke att de har mycket jobbigare med galoppen. Jo, ALLA hästar kan tränas till Grand Prix, och JA det finns frieserhästar som tävlar Grand Prix, MEN vägen dit är lite längre och lite jobbigare och det ska man inte sticka under stolen med.


Efter mycket velande ang vinterdäck till transporten har jag äntligen bestämt mig. Ifor är ju lite krångliga då det bara är deras fälgar som passar till Ifor pga bultmönstret så har jag varit lite tveksam då det inte blir en skitbillig historia. Till vår förra Ifor hade vi ju allvädersdäck, MEN dubbdäck på bilen så det var ju lite olagligt och jag kände mig inte riktigt säker att köra med allvädersdäck vid vinterväglag. Nu har jag ju tänkt snappa upp träningen i höst/vinter och det är några kurser jag vill fara iväg på så jag ringde Gunnar i Vintrosa och slog till på nya fälgar och vinterdäck. Tänk vad skönt det känns när man äntligen bestämt sig och kan sluta fundera och älta saker.  

Av Ulrika Holst - 9 oktober 2017 23:45

Jag och Therese var idag och fikade med en gammal vän som vi umgicks med för 10-11 år sen och det var himla trevligt att träffa henne igen och höra hur det var med henne och hur hon har det.


Vissa människor har man ett speciellt band till och det tycker jag märks när man träffas efter 10-11 år och det känns helt naturligt och okomplicerat med.


Då det regnat floder så fick Zoia stå i grushagen idag och när vi kom ut sent om sides så var det ju onekligen skönt att inte benen var täckta i lera och hon såg ut som en lerhög! Red henne ett kort pass i ridhuset och det var sonika bara skritt, trav och galopp i fri form och hastighet idag och det var faktiskt hon som fick bestämma tempot helt.


Skönt för henne att bara gå och lulla lite också utan ha några krav på sig. Imorgon är det Lotta-träning igen så därav lite lugnare idag. Målet imorgon är att rida lektion och sen åka till gymmet och förbränna några kalorier.

Av Ulrika Holst - 8 oktober 2017 23:30

Va och träna idag igen. Jag och Johan började på semestern och va ut och sprang lite så nu testade jag idag och springa lite på bandet och det gick över förväntan. Jag är ju nyhetens behag så just nu tycker jag detta är hur kul som helst och är väldigt taggad, men jag känner mig själv och är tyvärr lite rädd att jag tröttnar även på detta... Nåväl, njuter så länge det varar.


Va ut till Zoia också och jag hade verkligen ingen som helst motivation att rida tyvärr. Regnet står som spön i backen och det blir grushage imorgon så jag tog in henne i ridhuset på en promis och lite lek bara.


Jag blev lite besviken på folk i helgen... fattar inte när jag ska lära mig... och kan bara återigen konstatera att man har ingenting för att man är snäll och håller koll och hjälper andra för det finns INGEN som gör det tillbaka tamesjutton. Så återigen försöka fatta att man ska BARA sköta sig själv, vara sig själv närmast och INTE ställa upp och hjälpa till och definitivt INTE slösa tid att tro att man gör något bra, för hur du än vrider och vänder dig så sitter arslet bak och det är bara en själv som blir besviken och slutkörd sen.


Slösa min tid på mig själv ska jag försöka leva efter nu...

Av Ulrika Holst - 8 oktober 2017 13:55

   

Som sagt, Zoia fick vila torsdag och fredag och i fredags kväll åkte vi ner på stan och gick ut och åt. Trevligt och skönt att göra något annat än stallet och soffan. Jag och Felicia fick se fina regnbågar i varjefall i fredags när vi va i stallet.. regn och lera är precis vad vi hästägare önskar oss....😡

Nu ni gott folk, Holst har köpt gymkort. ? vi va in på gymmet vid Ica i lördags fm och vi slog till. Nu måste det börja tränas... Så red Zoia på em och hon skötte sig bra. Gick riktigt riktigt bra faktiskt så hem och fixa lite käk och hör och häpna, 21:45 en lördag kväll far vi iväg till gymmet...?? till min stora förvåning var det mycket folk där.... mycket mer än 11:30 när vi var där.

Jag hoppas kunna ta mig tid att åka dit nu så jag får komma igång med träningen. Karaktär heter det visst....

Av Ulrika Holst - 4 oktober 2017 23:15

I måndags hade vi ingen bra dag. Regn, regn och lite mer regn gjorde att jag red i ridhuset. Zoia var i sitt esse och fjanta för jackor och den där djävla dörren med plasten nertill. By the way så frågade jag ju ägaren om vi inte kunde ta bort dem för det är fjantigt sen de kom upp och det var helt ok att ta bort dem. Jag blev osams med Zoia och kände bara att nej nu djävlar får det räcka och tankarna kom direkt: sälja eller skicka iväg på utbildning. Jag var så satans less på henne ska jag säga så hade hon rymt just då vette fan om jag ens hade letat efter henne....  


Denna händelse gjorde ju inte att Holst tyckte livet var roligare och konstaterade att det fanns fanimej inga ljusa stunder alls. Grå, grå grå hade förvadlats till nattsvart, svart och solid svart. Avd bryt ihop och kom igen.

 


Kan säga att de där plastsakerna på dörren försvann i måndags kväll så i tisdags ville jag bara se hur hon reagerade och det blev ett snabbt pass då jag började med lite slutor där hon faktiskt bjöd till ordentligt och sen utmanade direkt med galoppvägen ur Msv C2 och Zoia gjorde det så otroligt bra så jag nöjde mig efter typ 15 min och hoppade av.


Idag var det återigen Kicki träning mitt i natten. 21:15, tiden alla slåss om att få... NOT... nåväl, jag är själv i ridhuset och slipper trängas så jag är rätt nöjd med det. Rätt ok början till slutor, öppnorna blir ok om jag drar bak inner skänkel något och Kicki tycker det är ok nu tills de sitter. Sen gick vi in på galoppen och gjorde några övergångar galopp-skritt-galopp. Här måste jag vara snabb och tänka sluta och flytta in hennes bakdel. Minsta lilla så släpper hon den och samlingen innan avbrottet blir inte så där himla perfekt. Sen sa Kicki att det är dags att räta upp Zoia i förvända nu och kräva att hon samlar sig och inte går på fart. I hennes lätta varv fick vi till en förvänd samlad galopp så jag satt på moln, så nöjd var jag. Herregud vilken känsla. I andra varvet sen, vilket är hennes svaga fick vi till några steg där hon var rak pga att hon dels var trött och sen måste jag stärka henne där. Fick lite övningar jag ska göra nu för att få till det här.


Nu ska min kämpe få vila torsdag och fredag och jag ska bara ta en kort promis med henne idag troligvis och kanske lite lastträning i helgen sen. Jag har nu fått för mig att jag måste bli lite mer självständig så jag vill börja träna på att lasta Zoia helt själv.. Jag måste erkänna att jag beundrar människor som far iväg själva med sina hästar till både träning och tävling och man ska sadla och fixa helt själv.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se