Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - Söndag 21 maj 11:17

Säg den lycka som varar... USB-minnet kom fram och solglasögonen försvinner... Mina allra bästa Ray-Ban... Avd skjut mig snart!!!

Då har jag lite jobb idag då medans pappa och Johan kollar den förbannade elstolen till camaron....

 

ANNONS
Av Ulrika Holst - Lördag 20 maj 22:01

Varning för långt och djupt inlägg. Va till Sala och titta på tävling idag. Det var 2 frieser där. Man kan säga att de är helt olika, men jag tyckte båda gjorde riktigt bra ifrån sig. En gick LB 2 och den andra MsvC1. Kul att vi är några med frieser som är ute på banorna.


Sen var det några andra där jag tittade på och jag måste berömma dem att de inte ger upp. Fattar inte att de tycker det är värt att starta MsvC och åka hem med en % som är en bra bit under 60. Man behöver ju inte kvala upp till den klassen men man borde väl ha det som mål, att åtminstonde få 62% i LA innan man går upp, men men vi alla är olika.


Red Zoia ikväll och det skulle bli ett kort pass i ridhuset hade jag bestämt, men det sket sig rätt tidigt. Hon var allt annat än rolig idag och ville inte lyssna, och bara gjorde som hon tyckte och ville så vi blev riktigt osams och hon blev superstressad och det blir inget bra. Nu djäklar gjorde vi galoppfattningar och avbrott till skritt och mycket galopparbete så hon var riktigt svettig efter ett långpass. Självförtroendet fick sig en rejäl törn och jag funderar allvarligt på att ta en lektion för Marianne E för att få det kastat i ansiktet att jag är värdelös på att rida. Hon är nog en av få som är så ärlig att säga det Till mig. Usch, lika glad som jag var efter placeringen i Sura, lika tråkigt var det nu och av känner mig sååå omotiverad att fortsätta rida. Jag kommer nog inte vidare med utbildningen av Zoia och återigen kan jag känna att jag borde ha köpt Hidde och fått lärt mig mycket av honom, men men ingen mening att älta, men jag har inte tålamod att utbilda och jag har hållit på länge nog med Zoia nu och vi borde fanimej ha kommit längre....


Imorgon kommer pappa in och ska försöka ta sig an den svarta skitbilen... Får se hur det går.. Lite för mycket skit just nu och när jag ändå r igång och gäller och är negativ kan jag passa på att tacka den förbannade vädergudarna för sommaren, för nu är den över igen... Va så inihelvete kallt i Sala idag så jag har inte tinat upp än... Skithäst, skitbil och skitväder.... Jag är inte bitter....


Hoppas ni andra har en riktigt trevlig kväll! Holst kanske vaknar på ett bättre humör imorgon. Bifogar 2 bilder på friesrarna Från tävligen idag.     

ANNONS
Av Ulrika Holst - Lördag 20 maj 21:59

 

I fredags när jag kom hem från jobbet var jag lite oggig på föreningen och sa till mig själv att lägga ner, det är inte värt att slösa energi på. Jag låter dem sköta premieringen själva och Åre bara dit och har det bra med Zoia. Vill de inte lyssna och få hjälp struntar jag i det, jag har roligare saker att lägga min tid på. Dock, envis som jag är tänkte jag att det där förbannade USB-minnet ska fram så det var operation hitta det innan jag åkte till stallet.

Letade på alla tänkbara ställen och 3 gången jag tittade i reservdataväskan kände jag nåt i ena hörnet i ett litet litet fack och YES!! Där låg det! Så nöjd över mig själv att jag inte vevade slösa HELA helgen på att vara irriterad på mig själv.

Stack ut till stallet och Zoia och jag tog en sväng nere på åkern. Herregud vad pigg och fjantig hon var, men det gick bra.


Av Ulrika Holst - Torsdag 18 maj 23:45

      Idag var bästa hovis ute igen och Zoia fick nya kängor. Hon brukar vara snäll, men tycker om att djäklas lite med Emanuel så hon kan lyfta ner hoven från stödet ett par gånger och när han ska slå tåkappan brukar hon kunna lyfta hoven precis när han ska slå mm. Man ser på henne att det är lite djäkulskap alltså för hon tittar på honom och gör sakerna så försiktigt och rätt tajmat, men idag vet jag inte om värmen hade slagit till mot henne för idag orkade hon inte göra något bus överhuvudtaget.


Fick med Felicia ut som sällskap så vi luftade Camaron lite...


När jag väl kom hem sent om sider kom jag på att jag skulle ta fram USB:minnet från premieringen i Strömsholm, och jag visste precis (trodde jag ja) vart det låg, men se där gick jag nit. Har bannemig letat på alla tänkbara platser och det förbannade USB minnet existerar inte. Om ni bara visste hur satans trött jag kan bli på mig själv att jag inte kan ha koll på mina pinaler!!!


så, istället för att ligga ute och njuta av solen i helgen får jag spendera tiden inomhus för det där förbannade minnet ska fram!!!   Av Ulrika Holst - Torsdag 18 maj 17:15

Ja, det svänger fort i Holst´s värld. Åt lunch med en peppande vän idag som också har häst som farit till bla Falsterbo med sin unghäst och hon sa att va sjutton, det är klart du ska ta med Zoia när det bara är ca 20 mil!! Jag smälte det ett par timmar och just nu har jag ändrat mig. Jag ringde och bokade Hästlastbilen utifall så nu är hotell och lastbil bokat så nu startar jakten på en 2:a premie och få Zoia i toptrim tills 13 aug!!!


Jag tror dock inte att det blir nåt Ibop för vår del, men det hinner säkert ändra sig det också... Tur att jag har lätt att svänga om lite...


Förhoppningsvis blir det det vinnande teamet som var i Sura som åker så det blir en riktigt tjejhelg!!

Av Ulrika Holst - Torsdag 18 maj 06:30

Det här med premieringen sugen verkligen musten ur en. Utan att avslöja för mycket så tyckte många att Jönköpingstrakten var bra, men brist på bra anläggningar så kom Strömsholm på tal igen. Tyvärr innebar det att vackra Löten inte var tänkbar då det är lite jubileum i år och ridhuset inte har tillräckligt bra läktare. Det visade sig att Slottsbanan tyvärr var upptagen så det skulle innebära att de erbjöd oss att vara nere på tågbanan. Var där och tittade igår och ridhuset, boxar, boende och allt runt omkring är ju top noch verkligen MEN när vi har anordnat en skitbra premiering för 2 år sen i Strömsholm så kändes inte tågbanan så lockande när jag kom dit. Jag har ju ganska höga krav, men kände direkt att jag kommer inte känna mig nöjd att anordna en 25-års jubileums premiering på tågbanan. Det är tyvärr inte Strömsholms vackraste plats och hur gärna jag än vill premiera Zoia igen så var jag tvungen att meddela att denna gång levererade inte Strömsholm.


Så, äntligen är beslutet taget och en stor sten föll från mitt hjärta då jag vet hur djäkla jobbigt det var sist. Herregud, kan inte med ord beskriva hur mycket jobb det var med att snudd på vara ensam att fixa Strömsholm och när det väl kommer till kritan vill ingen medlem vara med och hjälpa till utan man får engagera hela släkten. Så resultatet är att jag har ca 22 mil till den tilltänkta platsen och jag är oerhört tveksam till att jag ska släpa ner Zoia dit utan jag åker ner och tittar och hjäper till lite istället. Så, målet att lyckas få premiera henne igen och satsa på en 2:a premie känns mer och mer omöjligt tyvärr. Jag vet att många åker långt för att tävla och premiera, men jag vet faktiskt inte om jag vill utsätta Zoia för det.


Va ut och betade lite med Zoia igår och Christer hade parkerat sin gula åkgräsklippare på gräsmattan och normalt sett så är inte Zoia rädd för den när Monika brukar åka runt på den och klippa, men nu är den stod helt stilla, på fel ställe och inte lät så var den totalt livsfarlig!! Skratta så tårarna rann åt henne.

   

Av Ulrika Holst - Tisdag 16 maj 22:00

  Kicki hade förhinder denna vecka så jag ringde och kollade om inte Lotta kunde komma och det gjorde hon. Har ridit för Kicki ett par terminer nu och detta är faktiskt första gången hon inte kan komma på sin onsdag. Det är bra gjort tycker jag.

Nåväl, vi fortsatte där vi slutade och förvänd galopp var ämnet. Idag fjantade hon äntligen inte för dörren och jag fick lite verktyg med mig för att "distrahera henne". Hon skötte sig så himla bra och Lotta tajtade in halft igenom nu då Zoia har en liten benägenhet att skjuta in bogen och inte alls vara rak i halsen så nu blev det bättre och även här fick jag med mig lite hur jag ska tänka. Hon blev ju lite taggad igen men denna gång till det bättre och vi kunde lösa det utan att ens adrenalinnivån höjdes så det var himla roligt. Bara så djäkla synd att vi inte kan öva på förvända galoppen ute på åkern.


På slutet blev hon nog lite trött för då kom nåt omslag till rättvänd galopp, men hon har inte riktigt fattat att hon ska byta bak också så det blir tyvärr korsgalopp. Nåväl, det är en början till ett byte och Lotta sa att bryt av och fatta ny förvänd galopp. Det är det naturliga för dem att byta till rättvänd och du får aldrig straffa henne för att hon byter då det är nästa steg i utvecklingen att hon ska lära sig byten.Av Ulrika Holst - Måndag 15 maj 20:25

Hmm, inte som varken farmors eller mammas pannkakor men man får göra det bästa av situationen när ingen av dem är här och lagar pannkakor till mig.

Med lite vaniljsocker i smeten är de faktiskt riktigt bra och så himla smidigt!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se