Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - Tisdag 30 jan 23:30

Måndagen bjöd på en härlig och oerhört pigg uteritt i mörkret och snöande. Zoia var fjantig till max så det var en intressant uteritt om vi säger så. Vi fick även reda på att halmen var slut och han fick inte tag på mer. Det var ju oerhört tidig info att få veta det samma dag, men tyvärr är det så det blivit med den lilla info vi får nu förtiden. Jaha, jag vägrar ha Zoia på enbart spån så det fick bli att ta fram triumfkorten och leva på gamla kontakter och det det gick ju hem. Inom loppet på 1 timme så var halm bokat och ska hämtas på torsdag. Jag hoppas innerligt att bonden har 2 ton som jag kan få boka... Hem och for till gymmet och fick ett pass gjort och det var välbehövligt för mitt humör att få göra av med lite aggressioner om ni förstår hur jag menar.


Idag var det Lotta lektion igen och när det gick så satans illa förra gången sa jag väl till Lotta vid ett tillfälle att hon kanske skulle testa att rida Zoia så det första hon fråga var hur jag ville göra, men jag sa att jag testar först så ser vi vart det barkar iväg. Galoppen var inte bra alls. Jag fattar inte vad som är fel alltså. Hon bara gick och spände emot och jag kunde inte ens rida på rakt spår och ställa utåt utan att hon börja spänna till och höja huvudet. Blev något bättre på volten men jag kom inte åt henne och besvikelsen var ett faktum. Lotta sa till mig att hon tycker att jag borde ställa mer krav på Zoia och inte på mig själv. Zoia måste börja lyssna på min skänkel första gången istället för 4:e och som vanligt får jag höra att jag är ALLDELES för snäll med henne. Detta har varenda tränare sagt till mig och jag VET att jag är det, men hon är mitt allt och min ögonsten så jag har så himla svårt att ställa krav på henne.


Skiten var ett faktum och Lotta fick hoppa upp. Jag säger inte att Lotta är elak på något vis men hon är duktig och tuff. Stackars Zoia var ju stressad  och matte var ännu mer stressad och tyckte synd om henne för ´på den korta stunden Lotta satt upp blev hon såå svettig och löddrig och jag hade ångest deluxe. JAAA, jag vet att jag är fjantig för INGEN mår dåligt av att få svettas ur sig, men ingen kan förstå min klump och min molande ångest i magen. Behöver jag säga att jag sovit dåligt. Jag vill verkligen poängtera här att Lotta inte på något sätt behandlar Zoia illa, men Zoia är ju så van att det bara är jag som ridit henne och hon får ta sig friheter som en rapp dressyrhäst inte ska få ta och jag vet att Lotta har rätt att hon måste lyssna på hand och skänkel direkt och jag ska väl vara ärlig att jag kanske inte ser det på samma sätt att hon inte lyssnar utan är mer förlåtande om det tar några steg längre tid med mig i sadeln. Herregud, jag kan ju knappt rida om man jämför med Lotta och jag är ju bara en ledsen och trött amatör.


Ytterligare en sak som har börjat grott och som jag går och ältar och funderar på är hur och vad jag vill med hästen. Det här är också något som verkligen spär på min oro och ångest just nu Jag måste nog erkänna några saker.   


  1. Hur mycket får en häst kosta i månaden?
  2. Hur mycket tid och omsorg ska jag lägga ner och offra på hästen?
  3. Det känns tyvärr som jag börjat tröttna på alla träningar och jakten på tävlingar och rosetter så det kväver mig!
  4. Finns det annat i livet än bara häst och stall och häst och sen lite häst igen??  

Så här är det: Stallhyran höjs och höjs och det började med att jag fick köpa eget hö för det som ingick i hyran (4000:-/månad) var så dåligt så 2 veterinärer sa att det där är inte ett bra foder. Jag fick ju inget avdrag på hyran för att jag köpte eget heller... När jag lyckades få stallägaren att köpa ett skitbra hö via Johans kontakter var jag supernöjd och glad igen, MEN nu måste jag alltså stå och betala och åka och hämta egen halm. Inget avdrag på hyran. Vi ska snart ha stallmöte och jag kan sätta min mörka stjärna på att det blir en hyreshöjning och jag börjar känna att min bägare är mer än full nu. Vansinnigt tråkigt, men vad ska jag göra? Zoia trivs och är trygg här, men jag saknar hjälp med sent intag och möjligheten att kunna köpa tjänster på helgerna. Jag måste få göra annat här i livet än att fara och flänga ut till stallet flera gånger varje dag för att Zoia ska få vara kvar ute längre och jag är djävligt less på att plocka in andras hästar varje dag och inte få någon som helst djävla hjälp och så mycket kan jag säga att det är slut med det nu. Om man är så djävla mån om att sin häst ska vara ute kan man fanimej hjälpa till att ta in dem också!!  


Så summan i ett långt inlägg är att jag funderar på att flytta Zoia till ett mindre stall utan ridhus. Det är exakt halva priset och ridavstånd till ridhus. Dock inser jag ju att träningarna varje vecka uteblir ju men som det känns nu är jag ju ändå trött på dem för det går ju åt helvete ändå. Varför i hela fridens kan man inte få vara bra på något?? Jo för att jag aldrig fick möjligheten att lära mig när jag var yngre. Nu vet jag att jag klampar ett par på tårna, men det är faktiskt sanningen. Jag hade aldrig möjligheten och att få ha egen häst utan jag fick bli medryttare på en gammal avdankad travhäst och det mina vänner lär man sig fan inte rida dressyr på. Jag fick aldrig vara med och tävla och fick alldeles för lite tid på ridskola och när jag väl jobbade extra som en galning hade jag bara möjlighet att återigen få en avdankad travhäst som jag inte lärde mig ett skit på! Så, med det sagt så är jag djävligt bitter att jag inte fick all lärdom och tävlingserfarenhet när jag var yngre! Det är fanimej omöjligt att ta igen det nu och som vanlligt med mig så tröttnar jag och ger upp. Gott folk, om ni inte redan visste det så kan jag säga att det är DJÄVLIGT jobbigt och tröttsamt att alltid pissa i motvind!

ANNONS
Av Ulrika Holst - Söndag 28 jan 21:15

Det är de dagarna i månaden då jag är lite negativ om vi säger så.. När vi kom ut till stallet kan jag lova att det var kaos i ridhuset och jag som egentligen hade tänkt rida ut, men det regnade och jag hade ingen lust. Fast när jag var färdig med mockning mm och kom in i ridhuset var jag helt ensam! GUD så himla skönt!! Jag blev lite smått stressad och ville verkligen passa på att rida LA3 programmet nu när jag var själv. Jag har ju varit så inställd på att rida LA4 så jag har kanske glömt bort att träna LA3:an.. Men som alltid så red jag fram för lite då jag var lite stressad att det skulle fyllas på med folk igen så jag var inte helt nöjd med resultatet. Johan sa att du är stel som en pinne! och jag kan vara hålla med. Zoia gjorde en fantastisk förvänd men allt kändes stelt och det var enkom jag som såg till att det blev så.


JAAA, jag har anmält mig till en tävling som jag inte räknat med i mina planer och det är den som spökar. Jag vet att det är värsta stället för oss egentligen för konkurensen där är såå satans bra så även om jag skulle får 62% så hamnar man sist. Djävligt bra för självförtoendet och man kan lika gärna skjuta sig direkt och jag som lagt mitt mål på 58%.


Efter igår kände jag att jag ska nog sluta träna och tävla helt istället. PMDS heter det. Fråga mig om några dagar igen...  


Jag kan bara konstatera att Zoia är redo men inte matte...   

ANNONS
Av Ulrika Holst - Söndag 28 jan 20:00

Helgen var bra och lugn. Lördagen började på Erikslund en snabbis och när vi skulle åka hem sen hade Johan glömt vart han parkerat bilen... Ja, det är helt sant.. Hans bror som åkte med i samma bil, kom inte heller ihåg vart de stod, så vi var gärna 4 vuxna och 2 barn som såg oerhört förvirrade ut och gick och letade bil på parkeringen ett bra tag innan vi lyckades lokalisera bilen.. Nog för att han brukar pika och reta mig för att jag inte har koll på min bilnyckel, MEN jag har då aldrig tappat bort hela bilen, så nu hoppas jag att det blir tyst om den saken!  


Då det ska lagas mat, ridas och numer tränas också så kan man väl lugnt säga att man inte hinner röja hemma lika mycket på vardagarna längre så vi gjorde ett ryck i lördags och det var skönt.


Söndagen började vi med lite sovmorgon och sen for vi till gymmet direkt. Såå himla skönt att ha det gjort faktiskt.


Hur kommer det sig att söndagen ALLTID är mycket kortare än lördagen och går 10 gånger så fort som lördagen?  

Av Ulrika Holst - Onsdag 24 jan 23:45

Som vanligt måste jag få skälla av mig lite om trafikläget. Eller rättare sagt idioter som inte kan köra bil och de som är så djäkla rädda att de borde åka kommunalt.


Så, en fundering har kommit och jag har testat ganska länge nu och tycker faktiskt att det stämmer in slående bra!

Man brukar ju säga: Sådan hund sådan matte, MEN jag skulle vilja dra det lite längre och säga : Sådan bil sådan människa!


Här kommer en snabb syn på saken och har ni ont om aktiviteter eller inga egna problem att tackla får ni gärna kolla om min lilla egna studie stämmer!


Jag är ju smått hetsig i trafiken, eller som jag brukar säga: jag har en sportig körstil. Jag hatar verkligen folk som inte kan gasa! Förbannade sölkorvar och ligger och blockerar vägen: Bara så ni vet:

Ni kör KIA & Skoda!!


Medelmåttorna som håller hastigheterna och kör lugnt, men inte direkt sölkorvar:

Ni kör: Volvo, , Renault, Bmw, Opel


De som vet vart gasen sitter och oftast har en sportig körstil och är med och effektiv i trafiken:

Ni kör: Audi, Audi, Audi och Wolkswagen.


Som vanligt finns det alltid undantag som bekräftar regeln, men grattis Audi! Ni har enl mig lyckats fånga de vakna, pigga och effektiva kunderna! 

Av Ulrika Holst - Onsdag 24 jan 23:30

Bytt träns nu bara för att kolla. Jag köpte ju nytt bett till henne men det är ett exakt likadant som hon redan hade, nytt pannband så jag tänkte att jag testar det andra tränset och sen dess har hin inte skakat nå mer på huvudet. Mycket konstigt. Nåväl, vi har ridit ut dessa dagar sen i lördags och jag kan meddela att Zoia är pigg! Hon är riktigt riktigt pigg. Nästan för pigg. I tisdags blåste det ju smådjäklar och det var verkligen iskallt pga blåsten. Hade jag fått ett skrattanfall hade nog kinderna spruckit! Man är aldrig nöjd! Det var betydligt skönare den dagen det var -11 och vindstilla än -1 och storm.


Idag var det Kicki träning igen och jag berättade vad som hänt och bad Kicki kolla om hon såg någon avvikelse men Zoia var fin. Lite träig i första galoppen men sen blev hon rund och fin. Blev ju pga detta inget avancerat idag och det är synd att vi tappar träningen som vi så väl behöver.


Det har kommit upp en tidig tävling som jag gärna skulle vilja åka på, så nu har jag gått i 1,5 vecka och surat över att den aldrig öppnar upp för anmälan och när den väl gjorde det idag så satt jag inlåst i möte och kunde inte vara snabb nog och när jag väl kunde anmäla mig så tror ni att Holst har löst licens? Fy fan vad jag blir trött på mig själv!!! Jag har ju tom betalat in så jag skulle lösa licens och så har jag glömt bort det. Så nu ligger den för godkännande hos klubben och tävlingen är snart full!! Så djäkla smidigt och jag är inte helt förvånad att jag är så djäkla klantig!!   

Av Ulrika Holst - Måndag 22 jan 23:30

Jag tänker inte ge några detaljer för då tror jag vissa skickar in mig  på psykavdelningen med en krama mig själv tröja  , MEN jag har varit på Kurs. I Köping. Vi kan säga att det är en Hokus Pokus kurs, men jag tycker sådant är lite spännande och nu gjorde jag slag i saken och anmälde mig.


Det visade sig när jag kom fram att vi var 18 st och inte typ 6 som jag hade trott så jag höll ju på att få hjärtsnörp    när alla människor anslöt sig… Jag kan lova, att hade det funnits en bakdörr hade jag tagit den direkt… Det var en salig blandning av folk och ålder. 2 st som jag kände igen och vi fick göra övningar jag ALDRIG trodde jag skulle våga göra. Fy, även om det var lite roligt var det otroligt jobbigt att behöva öppna upp sig och blotta sig inför så många människor. Nåväl, det var fler som var nervösa och tro det eller ej så kom jag ut därifrån alive! Dock vet jag ej om jag vågar åka tillbaka dit igen om 2 veckor.


Det var en tjej där som sa vissa saker till mig som jag verkligen tog till mig av. Tyckte hon hade så rätt i vad hon sa och det är verkligen något som jag ska tänka till på. Det är märkligt hur vissa personer man aldrig sett förut kan få en att känna som man har känt varann i flera år! Det är inte många människor jag klickar så med, men hon gjorde avstamp.


Så nu gott folk har Holst blivit mer galen än någonsin och är det nu den omtalade 40-års krisen kommer?!?  

Av Ulrika Holst - Lördag 20 jan 15:23

Idag red jag lektion för lotta igen. Zoia kändes verkligen dunderfin i traven men när jag skulle galoppera började hon direkt att skaka på huvudet. Så här brukar hon inte göra så jag frågade Lotta direkt om hon såg halt ut, men Lotta sa att hon är nog lite överladdad för hon hade tempo idag men jag blir ju så orolig. Den förvända var inte heller lika bra, MEN hon skakade bara på huvudet första galoppen i vänster varv. Jag hoppas verkligen bara att hon är lite överdrivet pigg.

Jag klipper ju inte Zoia så hon har ju en hel del päls, och trots det var hon knappt varm/fuktig efter lektionen?!? Jag vet ju att hon trivs bäst ju svalare det är ute, men det här börjar bli lite väl laddat. ???

Felicia var med idag med och det var en otroligt vacker vinterdag med -8 och sol.

Av Ulrika Holst - Lördag 20 jan 15:14

Igår var Felicia med ut till stallet och jag tog med barbacka paden ut och tänkte hon skulle få prova skritta lite ute på Zoia. Zoia vet verkligen när hon ska sköta sig och när hon kan busa.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se