Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - 28 oktober 2017 20:18

Strödde med Hampan idag och feg som jag var la jag halm uppepå då jag måste erkänna att jag tycker att det känns lite väl stickigt att ligga på för Zoia. Nu när jag kom ut ikväll hade det blandat sig lite så om jag ska ha nåt i botten som innan så är spånpellets det solklara valet. Njae, som det känns nu får jag nog stå ut med att vädra halmen.... Skit också....

Red i ridhuset och Zoia var pigg som sjutton. Skötte sig mycket bra och idag blev det lite förvänd galopp igen och den kändes verkligen superbra! Fina travökningar och ok skolor. Johan filma lite öppnar och bakdelsvändningar. Det är så nyttigt att få se film!!

ANNONS
Av Ulrika Holst - 27 oktober 2017 20:54

Red Zoia i ridhuset i onsdags och hon kändes fin faktiskt. Det märks att det är lite kallare ute för hon blir piggare att rida. Samlad galopp och enkla byten och skolorna förstås blev onsdagens skörd.

Torsdag och vi gymmade innan stallet. Löpningen kändes riktigt bra och jag ökade på vikterna något i styrketräningen. Känns bra och ingen mer nackvärk så psykologiskt känns det bra att jag vågar köra på lite. Känns lite kul, för det märks på kläderna att byxorna sitter lite lösare....
Red Zoia i dressyrpaddocken. Hon fjantar ALLTID i den, och det var himla blött i nedre delen så jag flyttade upp mot vägen och där är ALLT livsfarligt, men jag måste säga att jag är förvånad att hon skötte sig så himla bra. Hon skyggade ett par gånger, men det var så himla oskyldigt och lite så jag är oerhört nöjd med ridturen. Blev några enkla byten där också.

Fredag och vi åkte till en tjej och köpte Hampaströ. Jag måste verkligen prova det innan jag dömer ut det. Det är ju inte billigt tyvärr och nu när jag var där passade jag på att känna och klämma lite och spontant måste jag säga att det kändes lite hårt och stickigt på nåt sätt. Hmm, där rök 450:- och jag dömde nästan ut det helt direkt, MEN jag ska prova och se vad jag tycker. Känns som spånpellets i botten och halm ovanpå leder hittills.

Vi åkte till Zoia och fixade och det blev en liten promis i paddocken över bommar i alla dess höjder. Hem och bytte om och for till gymmet. Något tyngre idag, men bara att kämpa på. Ingen av oss orkade laga mat idag så vi unnade oss att åka direkt från träning till pizzerian....???

ANNONS
Av Ulrika Holst - 24 oktober 2017 23:45

Nej, nu är det dags igen. jag måste få ventilera och skälla av mig lite. Det finns en anledning till att jag blir mer och mer folkskygg och mindre och mindre behov av att umgås med människor. FOLK är fan helt djävla dumma i huvudet!!!     


Nu är det fel att jag som är allmänt folkilsken ska uppdatera er på detta men jag kan inte låta bli. Jag måste punkta några idioti saker.


  • Folk kan fan inte köra bil idag!! När slutade det bli lag på uppkörning och faktiskt gå till bilskolan och LÄRA sig köra bil och lära sig trafikregler!?! Varken fil-körning eller rondell-körning funkar.
  • Om man inte vågar HÅLLA hastighetsbegränsningarna en varm sommardag/höstdag SKA man INTE köra bil. Ta bussen för i helvete och låt bli att göra livet surt för oss som kan köra bil.
  • Pensionärer - världens mest upptagna folk. MÅSTE ni verkligen vara ute och handla, vara på gymmet/stallet, boka tvättstugan exakt mellan kl 16:00-17:30 när vanligt folk precis slutat jobba och ska göra allt som vi INTE KAN GÖRA på dagtid???
  • Gnälliga människor. Ja, jag vet att jag gnäller nu, MEN det finns dem som ALLTID gnäller och krånglar och jag orkar fan inte lyssna på det. Tror dem att de är de ENDA som har problem/bekymmer/smärtor?
  • Förresten så är jag djävligt less på att behöva jaga och leta efter mina förbannade nycklar VARJE morgon. Hur satans svårt kan det vara att lägga dem på samma ställe varje kväll????

Läste en annons idag där en tjej sökte medryttare till en av sina hästar och jag måste återigen bara fråga om folk är dumma i huvudet. Så här skrev hon för andra gången hon satt in annonsen:

Jag försöker igen.
Snälla svara endast om du Är Seriös....
Jag vill INTE ha svar från folk som inte orkar åka till stallet pga dåligt väder.
Inte heller av folk som inte vet om dom hinner.


Nej, för att klara sig och kanske smälta in bland alla andra idioter måste man nog bli oerhört egoistisk och gör för fan ingenting som kan hjälpa någon annan och var så satans elak mot folk som du bara någonsin kan!! du har ivarjefall INGENTING för att du är snäll och ställer upp....  

Av Ulrika Holst - 24 oktober 2017 23:30

Jag har faktiskt varit duktig och vart på gymmet flitigt och så tränar jag och Zoia och har ganska mycket inbokat nu så just nu känns det som det bara är träning på alla håll och kanter.


Jag fick ju ont i nacken förra veckan och blev lite rädd att jag gjort nåt fel på gymmet, men jag misstänkte att det var träningsvärk och nu har jag gasat på lite i maskinerna och värken försvann efter ett par dagar och har inte kommit tillbaka fast jag kör på lite så jag kan nog konstatera att det var träningsvärk. Tack och lov!!


I måndags fick Zoia vila. Vi var ut i paddocken bara och promenera över bommar i alla dess höjder så hon fick lyfta på fötterna. Idag var det dags för Lotta-lektion igen. Zoia fin i skritt och trav men i galoppen förstod Lotta vad jag menade att det gick dåligt i lördags och hon sa att det kan bli så med den rättvända ibland när man kört förvänd mycket och den känns stabil. Så vi fick ödsla lite tid på den rättvända och precis innan vi var klara släppte det och kom loss och blev fin. Vi tackar gud att det lossnade och nu håller vi tummarna att det håller i sig.

Lotta kommenterade de vanliga bytena och tyckte det var dags att börja nosa lite på dem. Hmm, jag är lite osäker på om vi någonsin kommer dit, men då fnös Lotta och sa att det är väl klart att vi gör.


Jag har bestämt mig för att köpa några säckar Hampa-strö för att prova. Halmen som finns att tillgå på Nyby är så satans dammig (av lera) så den är ju dyr, den här hampa-saken, men jag måste stilla min nyfikenhet och prova.


Egentligen skulle jag till sura på söndag men jag får inte ihop tillvaron denna gång och var tvungen att avboka... Detta får mig att inse att jag MÅSTE börja lastaträna Zoia helt själv. Jag måste kunna åka iväg själv, jag kan inte vara låst vid att alltid ha hjälp... I och med att Zoia är så vansinnigt lättlastad är jag övertygad om att vi skulle lastträna själva på nolltid då hon är så himla trygg med sin transport. Ska bara ta tag i det...
Av Ulrika Holst - 22 oktober 2017 21:15

Lördag och det var äntligen dags för lite Kicki lektion igen. Jag var laddad till max då onsdagen bjöd på en så fantastisk lektion med en Zoia i toppform. Döm om min förvåning när jag kände ganska snabbt att idag var inte en sådan dag... Zoia kändes slö och träig och bara sprang och bröt emot och sköt ut bogen. Jaha, 30 min åt helvete igen och vi fick absolut ingeting vettigt gjort och besvikelsen var ett faktum igen... Va fan är det som händer? Kan säga att det behövs mer än 2 gånger med bra ridning för att väga upp den negativa anda jag har just nu och helt spontant for tankarna iväg igen att snart vette fan om jag inte ger upp. Jag har ingen lust att betala så här dyra pengar på nåt som stjäl min energi och det kanske är läge att inse att jag inte kan rida och ska jag nu trots det ha häst ska vi nog satsa på att skogsmullerida i skogen och flytta henne till ett billigare stall och göra något vettigt för mina pengar istället.  Nåväl, jag ska suga på den här saken ett tag innan jag låter drastiska tankar ta överhand....


Hihi, som "pay back" fick Zoia manen och svansen tvättad i lördags kväll...


Felicia red ju Ask också och det är en liten söt sak med en stor räv bakom örat. Rätt var det var slog han på en tvärnit och tog en helt annan vändning så Felicia hade inte en chans och ramla av. Som tur var gick det så sakta och det var ju inte direkt någon hög fallhöjd så ingen fara skedd. Tuff som tusan hoppa hon upp igen och nu var hon ju med och beredd så nu hann hon parera honom när det var dags... Hon tyckte det var himla roligt och jag tror hon lärde sig hur mycket som helst på 30 min.


Var helt slut i söndags och sov ut ordentligt innan jag var tvungen att uträtta några ärenden. Åkte ut till stallet på sen em och red nere på åkern. Blåste rätt kallt och Zoia var topp tunnor fjantig så då djäklar fanns det energi. Bara därför fick hon gå in i paddocken efteråt och 2 varv superfin trav i båda varven trots blåsten och galoppen var också fin trots att vi var ute i paddocken så det blev bara 5-10 min men när hon sköter sig går det snabbt och hon får belöningen att vi avslutar snabbt som sjutton.Av Ulrika Holst - 20 oktober 2017 06:15

Jaha, kan väl börja med att erkänna att jag återigen inte har hållt vad jag lovat. Jag lovade mig själv efter premieringen att det var det sista jagskulle göra, men har tydligen trillat dit igen.... MEN det är rätt roligt arbete. Jag åker upp till Friends arena och håller Annika sällskap i montern. Nu är det ju så att vi ordnat så montern kan vara obemannad, så min plan är INTE att jobba ihjäl mig utan mest mingla och titta på allt runtomkring. Så jag tar med mig min allra bästa groom Felicia på fredagen och åker. Det ska faktiskt bli lite kul. Jag bokade hotell också så Johan kommer upp på kvällen så sover vi kvar för vi är ju bokade att vara där på lördagen. Blir lite kaka på kaka, men skitsamma, det är rätt nice att gå där och strosa och titta på massa fina hästar och inte att förglömma: Mässan!!! dock brukar det inte vara nå bättre erbjudanden där så då behöver man inte shoppa nåt heller...


Ett litet orosmoment bara, som det ser ut nu ska jag och Felicia åka tåg och sen tunnelbana till Friends... och jag är kanske inte helt känd för att ha lokalsinne så Therese och Micke är inte helt trygga i den biten, men som Micke sa: det är tur du har Felicia med dig som kan ta hand om dig..  Nåväl, det KAN hända att det blir lite felåkning och att vi inte hamnar helt rätt så det är ett måste att ta med sig kreditkortet, för det är inte helt säkert att den taxiresan lir så satans billig...  


Zoia får vila idag, jag tänkte åka ut till stallet i tid och spola av stolar och bord inför morgondagens pay & Ride för Kicki.

Av Ulrika Holst - 19 oktober 2017 22:45

I onsdags var det återigen dags för Kicki lektion. Det var ganska varmt ute och blev då även varmt i ridhuset så Zoia var faktiskt lite loj till en början och tyckte inte alls hon behövda hålla nåt raskt tempo. Jobbade lite med skolorna till en början och idag var väl inte någon höjdardag, men korta stunder i ena varvet var rätt bra. Nåväl, bara att träna vidare. Tycker bara att det är så förbannat tråkigt med de här förbaskade skolorna. Nåväl, utmaningar ska man ju ha...


När vi sen kom till den förvända galoppen så hade jag berättat för Kicki att det har gått riktigt riktigt bra i dem och det känns så kul att rida henne nu igen. När vi gjorde den första förvända i hennes svåra varv tittade Kicki på mig och sa: Åh, hela jag ryser, så bra var det! Det kändes så roligt att få de orden av henne! De kommer jag leva länge på nu.


Nu har vi ju turen att hon kommer på lördag igen så det blir perfekt!


Idag red jag ut en sväng. Skritt på lång tygel och lite trav bara. Vet inte vad sjutton det var med Zoia men idag var hon pigg och fjanta som aldrig förr. Rätt var det var när vi satt på lång tygel small det till så Zoia blev så rädd och for iväg. Som tur är blev det bara några steg och sen lugnade hon sig, så det är skönt att hon dock är så pass trygg nu så hon inte sticker. Dock kanske inte det var helt optimal för nacken med en sådan rivstart, men det är ju risker jag kalkylerar med. NEJ mamma, det gick BRA så slappna av...  

Av Ulrika Holst - 17 oktober 2017 20:15

I måndags fick Zoia gå ut i sin stora hage igen. Mitt hjärta mår genast så mycket bättre när jag vet att hon går där. Solen sken och det var riktigt varmt så det var uteritt på schemat. Va ju kladdigt och lite halt så det blev bara skritt och trav och det är verkligen balsam för själen.?? vi såg som vanligt rådjur och de stod bara några meter ifrån oss och Zoia är lite fascinerad och nyfiken på dem så hon vill gärna stanna och titta och "snacka" lite med dem.

Idag var det vilodag. Jag tog med mig Felicia ut och vi klippte Zoia's ben och ansikte så nu är hon snygg och prydlig igen.? Blev en hel del pluggande också så när vi åkte hem satt 9 engelska glosor som en smäck och 3 st som nog behöver någon kväll till. Hon är duktig och försöker verkligen, min allra bästa groom.

En annan rolig sak som hände igår var att vi fick frågan om Felicia ville rida Ask på träningen för Kicki på lördag. Felicia blev eld och lågor så vi anmälde henne. Ska bli himla roligt att se!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se