Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - Fredag 2 juni 22:09

Efter Lena varit och provat ut sadeln åkte jag , Johan och Felicia till Strömsholm och tittade lite på marknaden och sen kom Therese och Micke och Filippa ut och vi åkte till Markans och fika lite. Behöver jag säga att jag fyndade 2 st schabrak på marknaden?? Brukar alltid byta ut mina orangea Schockemöhle schabrak varje år vid Strömholms-tävlingarna och så blev det även iår. 2 st för 600:- är rena rama fyndet och jag slog till direkt!

Funderar även på att slå till på en DeLaval klippmaskin också. Har ju den trådlösa R2:an men skulle gärna ha den lilla CB35 också till Zoias karlleder och ansikte...De hade 20% rabatt på mässan så 2200 med elsladd och 3100 med batteri...

ANNONS
Av Ulrika Holst - Fredag 2 juni 22:03

Jag har ju haft en känsla några veckor att min älskade Wow-sadel inte ligger bra längre. Tycker mig känna att Zoia börjat få små "gropar" bak av den. Så idag hade jag Lena från Glada Hästen ute och provade en Prestige D2 på Zoia. Även Lena tyckte att hon är otroligt bred och har ett svårt läge utan manke och hon visste ju att denna propsades skulle vara för smal, men jag provred några minuter. Positivt överraskad då jag dömt ut prestigen, men denna sadel var riktigt trevlig, även om jag kanske skulle vilja ha lite fastare och störa stöd för låren. Dock så är det svårt att på några minuter avgöra om den är bra. Zoia var inte riktigt avslappnad så Lena konstaterade att hon måste ta hem en med Large bomvidd och värma ut den så långt det går för att jag ska få en uppfattning om den är bra.

Blir bara så ledsen att hon är så svår att hitta sadel till och jag kämpar som en galning för att hon ska gå ner lite i vikt. Lena tyckte att runt magen är hon inte så tjock, utan hon har lite fettdepåer vid sidan av manken och bak vid svansen. Hon har en ganska stor muskel som går ner från manken typ och då syns fettdepåerna ännu mer pga att muskeln är stor. Får väl vara glad att hon tycker hon är välmusklad....med lite fettdepåer..

Tog en promis med henne ikväll i raskt tempo och när vi kom ner på åkern mötte vi en STOR traktor och en trimmad moppe så Zoia tog tillfället iakt att bli skvatt galen. Bocka och for runt och skulle bara trava och takta.. Så vi kan säga att både hon och jag fick motion idag. Fördelen är att hon är rätt snäll att springa med så jag joggade bredvid henne tills svetten rann. Provade att öka lite, men herre satan vad det går undan så då blev hon lite väl taggad och jag var tvungen att få hejd på pinalerna, annars hade jag nog fått öva på att agera jordfräs...:-)

Så summan är att nu djäklar ska hon ner i vikt... mycket promenader, joggingrundor och galoppturer blir det hädanefter. Hon får ju inge kraftfoder alls så det blir svårt att dra in på. Får försöka komma överens med Jaguarsadeln nu tills Jenny kommer ut och justerar Wow-sadeln och Lena får hem D2:an.. Kul med sadlar.. nix pix...

ANNONS
Av Ulrika Holst - Torsdag 1 juni 06:30

Nåväl, mitt i min svacka så var det trots allt Kicki träning igår. Jag hatar allt vad skolor heter och undviker slutorna så länge jag bara kan, men nu kommer jag inte undan längre. Zoia har ganska lätt för öppnorna men slutorna i trav är oerhört jobbigt och det är dags att ta tag i det där nu.


Fick bra övning i galopp och den förvända kändes oerhört bra och rullade på i ganska bra samlat tempo. Känns som tröskeln har passerat nu. Nu står vi inför nästa tröskel och det är slutorna. Nu djäklar ska här ut på åkern och tränas då det känns lättare att slippa ridhusväggarna som bara bromsar upp det hela. Naturligtvis har vi övat skolorna tidigare, men jag erkänner att jag gärna undviker slutorna pga att jag vet att Zoia har lite jobbigare med dem, men nu är det min utmaning att ta tag i dem.


Annars är jag rätt nöjd. Hon blev lite stark i traven bitvis då hon tycker det är lite jobbigt och vid två tillfällen var vi på vippen att gå över till stressmode, men stannade till vid sargen och andades och sen några skrittsteg för att komma tillbaka till comfortmode.  

Av Ulrika Holst - Onsdag 31 maj 23:30

Usch, nu är det lite mörkt hos Holst. Vet inte om det är en 40-års kris, depression, stress eller en allmän svacka ner i ett mörkt hål... Ingenting är kul längre. Har tröttnat på Camaron så den ska jag nog sälja nu, ridningen känns inge kul, kan inte bestämma mig om jag vill tävla i Strömsholm eller om jag vill åka på Kicki kurs eller om jag inte vill göra någonting. Hur kan man vara så satans velig jämt??


Inser att dagarna och veckorna ser likadana ut... oerhörda variationer i livet - NOT. Fast vet inte vad jag vill ändra på heller. En sak som tär litegrann är allt flackande till stallet. Jag vill ju att Zoia ska få vara ute på kvällarna och inte stå i sin box från 15:30 MEN det innebär att jag måste sitta och åka dit flera gånger om dagen och vill man göra något annat ex en fredag eller lördag kväll så blir ju Zoia lidande att hon ska behöva komma in tidigt. Börjar förstå varför folk alltmer väljer lösdrift. Jag kan tycka att det är rätt bra vår, sommar och tidig höst.


Sen är jag ju tyvärr indragen i den här premieringen. Jag lovade mig själv efter Strömsholm, att ALDRIG igen, och här sitter jag nu.. högst indragen. Jag har ju lite svårt att ha att göra med folk som inte levererar.. jag måste helt enkelt försöka släppa den och låta dem sköta det själva och inse att shit, det var mer jobb än jag trodde. De får väl stå där när dagen kommer och inse att det här blir inte bra.


Inte kan jag bestämma mig om Zoia ska få följa med heller. Först var jag tvärsäker på att det var för långt- sen ändrade jag mig och hyrde hästlastbil-i helgen vacklade jag igen-och nu är jag nog för premiering igen. Ja, veligare människa finns nog inte på denna jord tror jag.


Börjar känna lite stress tendenser igen.. nycklar och andra saker börjar försvinna, jag har svårt att sova, och framför allt - jag börjar bli irriterad på folk. Ja jag vet att jag alltid är irriterad på folk, men när stressen infaller blir det så påtagligt att jag verkligen inte orkar prata eller lyssna på folk. Blir irriterad bara de kommer i närheten. Ska ta några dagar ledigt nu och verkligen bara stänga av allt skit och njuta av Strömsholmsdagarna och göra det jag vill bara. Vet att det inte finns någon Quickfix för stressen, men jag måste börja någonstans.


När jag ändå är igång och gnäller måste jag bara lyfta alla satans idioter som inte kan köra bil!! Om man åtminstone inte ens kan hålla hastigheterna SKA man ta bussen och ge fan i att djäklas med alla andra i trafiken!  Jag måste säga att jag blir bedrövad över hur illa folk kör. Blinkers finns inte, köra rondeller ska vi inte prata om, parkera en bil verkar också djäkligt svårt och GASA har blivit livsfarligt!!! Folk verkar ha hur mycket tid som helst på sig att sitta i bilen och filosofera och ingen djäkel har bråttom och är stressad och vill komma fram. Jag kan definitivt förstå varför polisen inte uför hastighetskontroller här längre - för det finns INGEN som kör för fort idag!! (förutom jag då  ) Nästa förbannade otyg är alla cyklister och fotfolk. Cyklisterna dundrar på och vrider inte ens på skallen och tror att de betalar mer skatt än en bilist och skiter fullkomligen i att de ska stanna och hoppa av cykelfan, fotfolket som har företräde gör precis tvärtom. De stannar, tittar på en och funderar gärna i 60 låånga sekunder om de vågar gå och sen när de vågar sig på att ta en chansning så går de i slow motion. Fy satan, jag kan bli galen att behöva stå och titta och vänta på detta vid varenda satans övergångställe! NEJ, FRI hastighet till folket och en egen körfil till Holst!

Av Ulrika Holst - Söndag 28 maj 23:45

Inser att veckorna ser lika dana ut vecka efter vecka. Snacka om händelserikt liv...NOT. Nåväl, finns de som tråkigare har. Liten summering av helgen som gått.


Har ridit ut Zoia och hon har känts fin. Går bättre och bättre att galoppera nere på åkern och hon både jobbar på bra och tycker det är roligt att få galoppera "fritt". Dock lite hårt där nu och vi efterlyser lite regn faktiskt.


Hon går ju i gräshage, men jag går och betar henne på kvällarna så hon ska få vänja in sig med det högre och starkare gräset. I lördags var det dags att släppa henne i sommarhagen en liten stund. Hon fick gå där i 35 min ca. Trodde hon skulle busa lite, men inte alls. När jag kom ner för att hämta henne tittade hon på mig och klok som hon är kom hon fram och mötte mig och vi gick tillbaka till vanliga gräshagen. Min helt underbara och kloka häst.


Red ett kort pass i ridhuset ikväll och vi hade galopp på schemat. Oerhört fin galopp och den förvända kändes riktigt bra och nu känner jag stor skillnad på den att hon blir mer stark och balanserad. Hon jobbade på bra och jag nöjde mig efter en kort stund så det blev ett lätt pass för henne, men tycker hon förtjänar det när det är varmt. I lördags var det ju så himla varmt så då fick hon faktiskt vila.


Vi har även hunnit med lite cruising i Sura, haft tjejerna som nattgäster och spelat Boccia som bjöd på många goa skratt, grillat och ätit god mat. Jag har t.o.m cyklat i helgen. Från mig ända ner till Therese för att vinka av lilla Filippa som skulle få åka motorcykel i värmen. Gissa om hon var lycklig.


Johan och pappa var iväg med Camaron i fredags och skulle byta bakdäcken äntligen. Dels för att det ena hade en liten trasig flik i sig och sen är sensorn trasig i höger bak så pappa hade köpt hem nya däck i höstas. Tur val väl att vi bytte för det däcket med den trasiga fliken var sämre än vi trodde så nu känns det bra att veta att det är helt. Dock så fick killen inte till kalibreringen och nu helt plötsligt känner inte skitbilen av något däck. Bara att sälja skiten som den står....


Nytvättad svart bil i lördags kväll och pippigul bil i söndags kväll. Fullkomligen älskar pollen som ser till att vi bilägare har arbete att göra.

           

Av Ulrika Holst - Tisdag 23 maj 23:15

Idag var det dags för Lotta-Träning igen. De brukar alltid vara bra, men på slutet har de varit riktigt riktigt superbra! Hon visar så himla bra och har bra övningar och förstår mig precis, så idag gnällde jag lite över att Zoia och jag var osams i lördags och hon förstår problemet direkt.


Övningen blev då bakdelsvändningar över meddellinjen och galoppfattning direkt efter bakdelsvändning, ut på spåret och vänd halft igenom och sen förvänd galopp i båge och fortsätt i förvänd långsidan ner, förörvänd galopp i båge och  sen vända över i rättvänd galopp. Oerhört bra övning och såå nyttig för Zoia som lär sig vägarna alldeles för fort.


Supernöjd, och fick en del "att tänka" på och jag inser att jag är ostrukturerad och inte planerar mina vägar... Hmm, mycket att tänka på och komma ihåg...


Hände en liten otäck sak samtidigt som jag red, men jag märkte ju inget då jag var inne i ridhuset. En av tjejerna i stallet var tydligen nere på åkern och red med sin ursnälla valack som aldrig gjort nåt tok. Rätt var det var när hon skulle fatta höger galopp som han har lite jobbigt med drog han järnet med henne och hon fick inte stopp på honom. Tillslut försökte hon svänga höger ut på åkern så att säga för att få stopp på honom men han tvärkastade sig åt vänster istället så hon ramlade av och han drog som tur va hem till stallet och ställde sig och betade där. Som tur var gjorde ryttaren inte illa sig och hon red klart ute i paddocken. Herregud, man ser här att oavsett hur snäll hästen är så kan det helt plötsligt förändras. Han hade inte blivit rädd för något heller. Usch, det går så himla fort så man hinner inte ens reagera.

Nu ska man inte skratta åt detta, men min fyndiga Johan kläckte ur sig när en annan frågade vad som hänt: Man kan säga att hon fick "gashäng". Måste erkänna att det var lite fyndigt sagt....

Av Ulrika Holst - Tisdag 23 maj 07:15

Upptäcker nu på morgonen att mina hemnycklar är borta nu. Vad är det för fel på mig? Tyvärr vet jag nog svaret själv och det är dags att tagga ner och börja ta det lite lugnt nu ett tag.


Orkar bara inte leta efter de där djävla nycklarna så jag får ta reservnyckeln och skita i dem helt enkelt.Av Ulrika Holst - Söndag 21 maj 12:06

Sådär ja! Skulle gå ner i garaget och hämta telefonen och wips, så såg jag fodralet låg på byrån därnere! Klart man har koll på sina pinaler...      

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se