Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - Söndag 13 aug 23:00

Jag vet att jag lovade efter Strömsholm att ALDRIG mer, men det löftet har jag ju brytit. Jag tycker det är fantastiskt kul att anordna premiering, MEN inte i den utstäckningen som det blir. Jag går ju all in så fort jag brinner för något och sen blir jag irriterad på andra som inte gör det och tyvärr är det jag själv som mår dåligt av det. MEN nu är det alltså över för detta år. Jag varken vågar eller kan avslöja hur många timmar jag har lagt ner på det här, så semester var synd att säga.


Nåväl, over and out för denna gång. Klev ur bilen helt utpumpad igår och inser till min stora fasa att mina vader brinner av smärta. Jodå, så mycket träningsvärk kan man faktiskt få genom att springa i trappor en hel dag och kväll. Det slog till direkt på 2 h. Jag har farit runt som en gutta perkaboll i Mjölby och ska hålla i alla trådar och helst vara på 3 olika ställen samtidigt och dessutom försöka vara IT-ansvarig och få igång beamer, microfoner och musik... Någon liten fadäs, men på det stora hela har tekniken fungerat rätt bra.


Mamma och Therese har varit ansvariga för kiosken och och på lördagen hann jag tyvärr inte hjälpa till så mycket som jag ville, men jag är SÅ STOLT över dem. Fy sjutton vad de har slitit och jobbat och knappt tagit lunchrast. Måste återigen erkänna och dra slutsatsen att även om det är skitmycket jobb, har vi återigen gjort det med bravur! Vi hade hoppas på lite mer hjälp, men ska inte klaga. Vi har fått otroligt mycket sponsring i form av hembakat fikabröd som vi har kunnat sälja. Lite synd att vi inte fick tid på lördag kväll att sätta oss till middagen och avnjuta lite vin och avkoppling, men men.


Det som är lite tråkigt med att vara med och hjälpa till i denna utsträckning är att man INTE hinner se något av det som händer i ringen. Man ser hästarna springa i ringen men får tyvärr ingen uppfattning av summan eller vad domarna tyckte.


Jag är lite stolt över att 25-års jubileumet trots allt blev himla bra och jag tror det blev väldigt uppskattat. Det var egentligen ett väldigt simpelt jubileum som i stort sett var helt gratis. Förstå vad bra det skulle bli om man fick lägga lite pengar på det!!?? Det som är synd är att det är väldigt få medlemmar som vill vara med och rida och visa upp sig på våra tillställningar. Tanken var ju att Zoia skulle ha varit med, men med facit på hand hade det aldrig gått. Stressad som sjutton utan häst så att ha en häst med att ta hand om lärde jag mig i Strömsholm att det går verkligen inte.


Nu ska jag andas lite och bara njuta av vädret och umgås med Zoia lite. Jag vill verkligen tacka mamma, Therese, Felicia och Johan för er otroliga hjälp och support. Ni är GULD värda!!  

               

ANNONS
Av Ulrika Holst - Söndag 13 aug 21:45

Semester - jo från jobbet, men det innebär inte att man har mindre att göra.. Har varit slutspurt på premieringsjobbet så tyvärr har det inte funnits tid att umgås med bloggen, men ska försöka hinna ikapp nu.


Skulle egentligen ha varit på kurs i Heby 5-6 aug, men pga Zoia´s knackighet valde jag att bara åka ena dagen. Som vanligt stupsäker i transporten och väl inne i ridhuset var det lite värre. Eller så ska jag inte säga, men vi har aldrig varit där förut så det var oerhört mycket farligt och nytt att titta på. Hon fjanta för sargen och alla dörrar och hål och olikfärgade träplankor i sargen, men vi la ribban på att få henne avslappnad och ta ett väldigt lugnt ridpass. Jag är supernöjd med henne fjantigheten blir faktiskt lite mindre för varje gång hon inser att hon kom hem till Nyby överlevandes.


Lite synd, hade varit trevligt med en helg i Heby med bästa Lotta och Bocke, men det var någon mening med detta också för även Lotta var tvungen av avboka. Nåväl, vi ser fram emot kursen i Wirsbo 24-25 sept.


En kort beskrivning ur En hästnörds söndag:
Upp kl 07:00
I stallet 07:50
Lasta Zoia 09:00 och åka till Heby
11:00 rida lektion för Kicki Ödman 30 min...
Tillbaka i stallet 13:00
Hemma igen 14:30

Summa: 7,5h för att rida lektion 30 min MEN det är såå värt det. Otroligt farligt ridhus me färgade konor, massa dörrar i sargen med STORA HÅL i, skuggor och en monsterdörr intill stallet där det faktiskt lät litegrann! Dock så skötte sig Zoia bra och det är så otroligt nyttigt för oss att socialträna i nya miljöer.

Stort tack Kicki Ödman för en otroligt rolig och nyttig lektion.

 

ANNONS
Av Ulrika Holst - Onsdag 2 aug 08:10

Tvättade pärlan då senvintern var så ren när vi kom hem från Lund. Den kommer bli skitsnygg med orangea ränder. DG Solfilm är inbokad och han tar in den v 34.

Vi fällde ner caben och tog premiärturen. Vi har ju varit emot cab tidigare, men var sak har sin tur och nu känns det helrätt!

Hovis va i stallet så han passade på att känna med tången och ingen ömhet. Sprang lite med henne men han tyckte hon såg normal ut.
Red Zoia nere på fältet och hon kändes helt normal. Vi tog faktiskt lite galopp på rakt spår och djäklar vad hon taggade till!?

Känns oerhört skönt att hon verkar normal igen!

Av Ulrika Holst - Onsdag 2 aug 08:00

Kan inte påstå att man sov bra på tåget, så inte direkt utvilad när vi ankom Lund 06:36. Intog lite frukost och sen blev vi upphämtade av Roffe och vi for iväg till Landskrona och där på Roffes garageuppfart stod vår nya familjemedlem.

Vi skulle absolut INTE ha en till svart bil....och inte förrän till våren..??

Summa: åker nu alltså hem i en -16 Mustang Cab. Behöver jag säga att den är svart?????

Nåväl, lite orange ränder på den så blir det bra!!

Av Ulrika Holst - Söndag 30 juli 23:20

Ikväll kastade vi oss på tåget söderut för en lite trip genom Sverige. Det märks att vi inte är några rutinerade tågåkare... MEN jag måste erkänna att det är rätt smidigt och hur kul som helst att bara titta på folk. Det fanns verkligen alla sorter och man får höra mycket roliga och mindre intelligenta samtal. Bjuder på ett: Robin 19 år frågar tjej 32 år och hennes sällskap Hasse 55 (inte nykter då 3 flaskan vin intagen): Är det sant att man kan få hjärnan sprängd om man håller för näsan när man nyser? Nej, svarar tjejen men du kan få en stroke. Aha säger Hasse, ma vill ju hellre ha en stroke än hela hjärnan sprängd!

Ja, ni förstår resten. Nu på nästa tåg och hr har vi sovvagn. Tyvärr var 1-klass slut och denna kupé är nog från viva la 70-tal...Nåväl, det här kommer bli en intressant resa... Jag hoppas innerligt att hemresan blir i ett trevligare fordon...

Av Ulrika Holst - Söndag 30 juli 16:14

Som jag har längtat att äntligen få fiska lite. Vi fiskade ju otroligt mycket innan Zoia blev en familjemedlem och i lördags var det äntligen dags att fara till Kloten igen för lite fiske. Vi tog med oss Felicia och denna gång körde vi bara bottenmete och ingen fluga.

Vi gick hela vägen runt och slog dank vid vindskyddet och jag snabb som sjutton fick i mitt i vattnet. Hade inte så höga förhoppningar pga värmen, men kroken hann knappt landa i vattnet förrän första regnbågen högg. Jag hade ju varit lite uppkäftig och sagt att jag kommer få första fisken innan ni ens har fått i spöna i vattnet så det var oerhört skönt att få lägga ribban direkt och visa var skåpet skulle stå...     Oj så himla roligt. Felicia hoppades för fulla muggar att även hennes spö skulle ge ifrån sig ett pinglande ljud och det tog inte lång tid förrän  även hon fick drilla sin första regnbåge. Fina storlekar och när kl var 11:30 ca hade vi fått upp 8 st fina och vi gav oss för att gå och äta lite lunch. Regnet kom och vi åkte hem efter maten, nöjda och trötta.

     

Av Ulrika Holst - Torsdag 27 juli 23:10

   

 

Igår red jag ut Zoia igen nere på åkern. Det började dugga lite men det vara bara skönt. Zoia fick trava 3 x 10 meter och det kändes bra. 


Idag är det tydligen födelsedag och vi började med att ta en trip till Uppsala för att titta på en bil. Som jag sagt innan så svänger det fort i den här familjen. Johan ville åka och titta på en Mustang cab. Jaja, jag får lov att erkänna att den gick riktigt bra och en oerhört trevlig bil. Antracitgrå cab årsmodell -17 som gått 260 mil. Sagt och gjort, vi båda gillade bilen och det slutade faktiskt med att vi la ett bud på den, men bilfirman tackade nej. De kunde tänka sig att sänka bilen hela 2000:-!!??? Trodde det var ett skämt, men men vi tackade för oss och gick. Hmm tyvärr var det lite synd, för fast det gör ont att erkänna att jag gillade den och just nu lutar det åt en Mustang Cab...ja, det svänger fort..


När jag skulle åka till stallet och ge Zoia lite matvar jag tvungen att åka och tanka Audin. Jag ska säga också att jag brukar ALLTID tanka när det är ca en kvarts tank kvar men denna gång att jag tyvärr struntat i det och lampan hade till och med lyst en stund så döm om min förvåning när det förbannade tanklocket inte gick upp idag. Själv som jag var stor jag vid macken som en blondin som aldrig tankat en bil och försökte få upp det förbannade locket och ni som känner mig förstår säkert att jag inte alls var upprörd, absolut inga svordomar och var helt cool lugn....Nåväl, tänkte tanken ett par gånger att jag bryter upp skiten men med tanke på att jag snart ska byta in den på Möller lyckades jag chansa på att ringa dem först och de svarade snabbt och berättade att det fanns en nödlösning och att den där mekanismen brukar kunna krångla ibland, så det var skönt att jag inte var så korkad som jag kände mig just då. Pulsen ner till normalt och de 18 cylindrarna som tänts började stänga ner. Dock några svordomar i bilen ut till stallet...


For iväg till mamsen i Valskog fär att fika och fira lite. Stort tack mamma för hjälpen med borttagning av stygnen efter min lilla reparation förra veckan. Det såg fint ut och snart kan jag få sätta mig i poolen igen.


Ut till stallet igen och idag fick vi rida på en stor åker som de tagit hösilage på så idag fick Zoia trava lite mer. Inbillade mig att hon gick lite försiktigare idag igen, men det kändes ingenting i traven. Hmm jag hoppas jag inbillade mig. Ut imorgon fm och kolla henne igen... Jag ber till högre makter att min älskling inte är knackig igen....Av Ulrika Holst - Tisdag 25 juli 21:31

Så, hemkommen från Mjölby med tyvärr lite orosmoment som jag måste lösa... projektor och duk är det ena och kiosken är det andra. Tur man inte är sysslolös på semestern...


Igår tog jag in Zoia i ridhuset efter en kort promenad. Longerade i båda varven och bara 2 varv åt båda hållen och hon ser helt normal ut. Pigg som sjutton och knatar på i rask takt.


Ikväll red jag för första gången och jag skrittade ut en kort sväng med Bocke och Lotta. De skötte sig så bra och Zoia fjanta inte nåt fast hon vilat.... Så glad att hon mår bra och att det inte var nåt allvarligt...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se