Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - Lördag 26 aug 22:24

Jag måste bara yttra mig lite om dressyren så här i EM-tider. Kan inte säga att jag tittat så vansinnigt mycket, men några aspekter och synpunkter måste jag bara delge er.

När jag tävlar, tränar och är domarsekreterare så vet jag inte hur många gånger jag hör och skriver: önskar mer påskjut bakifrån och mer längning. Nu på EM måste jag sticka ut hakan och säga att flertalet tycker jag saknar ökad trav! Det är bara ett vansinnigt sprattel med frambenen och så hänger bara bakbenen med lite lamt därbak. Inget påskjut alls och det ser bara ut som en samlad trav med sprattlande framben. Nåväl, jag är bara en glad amatör som inte förstår sig på det där..??

Nästa sak jag tycker var synd och jag lider med honom är den unga tyska killen på 22 år som gör sitt livs ritt på 90,6% och så blir han slagen av Isabell på 90,8 %. Herregud, jag vet inte om jag skulle klarat det nederlaget att bli slagen där...

ANNONS
Av Ulrika Holst - Onsdag 23 aug 23:30

Ja, jag är inte ett dugg förvånad att Zoia går in och levererar nästan den allra bästa känslan igen för Kicki. Det var träning på skolorna och här måste jag träna, träna och träna lite till. Av någon konstig anledning blir det lite tilt i min hjärna ibland just vid skolorna. När du gör linjen ur MsvC börja med öppna på långsidan och sen volt och gå ur och gör sluta, där kan det tjorva tills sig lite i planeten och det är mycket att tänka på. Det är faktiskt 2 skänklar, 2 händer, axlar och Zoias 4 ben, Zoias hals och Zoias bakdel så egenltigen är det inte konstigt att ena hjärnhalvan säger upp sig.     Jaja, det är bara att skratta lite och skärpa till sig och vi fick till rätt ok öppnor faktiskt.


Detta är mitt mission nu, att försöka få till dessa mer än bra. Zoias vänster galopp var idag betydligt bättre än höger galoppen. Det är ju himla roligt att det varierar lite från tillfälle till tillfälle. Jag är som vanligt lite för snäll i de enkla byterna och här måste jag våga sitta till mer i övergången till skritt. Måste dessutom vara med och lyfta upp Zoia lite i formen i galoppen nu när vi trappar upp ett snäpp. Hmm, tur det ALLTID finns massor att träna på.


Måste även fundera lite på det här med träning. Jag vet att jag rider ut väldigt mycket och tillbringar väldigt lite tid i ridhuset eller på banan, och jag ska lägga mer tid på dressyren. Jag tränar ju för för tränare 1 gång/vecka, men funderar på om jag ska utöka det till 2 gånger/vecka nu under hösten. Det innebär att jag måste åka mer vilket är tidskrävande, men jag vet att det är oerhört nyttigt för oss att komma iväg. Kanske dags att börja träna att lasta Zoia själv. Vi är ju så bortskämda att Johan alltid lägger på bommen, men Zoia är ju så himla lätt att lasta så jag tror inte det det skulle vara ett bekymmer att lasta henne själv.


Summan av lektionen är att jag är supernöjd (som vanligt efter en Kicki lektion). Dags att sluta smita undan träningen av skolorna. Usch, jag tycker det är det tråkigaste som finns...

 ANNONS
Av Ulrika Holst - Tisdag 22 aug 22:37

 

Kan tyvärr inte hitta motivationen i ridningen. Avanmält mig i 2 tävlingar. Får verkligen "tvinga" mig att rida. Idag red jag korta vändan i skogen och Zoia fjanta verkligen för allt. Vid flera ställen i skogen där det var lite lite lerigt skulle hon inte passera. Börja backa och skulle vända. Nåväl, vi tog oss runt tillslut och jag gick in i ridhuset efteråt och galoppera lite. Zoia ville inte och det kändes inget bra.

Imorgon kommer Kicki och jag är helt övertygad om att Zoia kommer gå kanon, men det räcker inte att det känns kanon 1 gång varannan vecka när Kicki kommer?...

Så kan den människa som snott min motivation och glädje till ridningen vara så satans snäll och lämna tillbaka dem nu!!!!


[Bild]

Av Ulrika Holst - Söndag 20 aug 21:23

       

Red Zoia i ridhuset i lördags kväll då det blåste storm ute och jag ville inte utmana ödet. Hon var riktigt fin faktiskt. Känns så bra att hon är sitt normala igen.


therese och barnen kom ut och de hade med sig en present till Zoia. Micke vann en lädergrimma och tillhörande lädergrimskaft på premieringen och den fick nu jag och Zoia i present. Den satt som en smäck och hon blev såå fin.


Vi säger tusen tack för grimman!!!👍👌


lancelot hade visst rullat sig lite på båda sidorna så tjejerna fick borsta lite....


Av Ulrika Holst - Söndag 20 aug 21:20

 

hmm, en liten udda lördag... det var fotbollens dag och jag och Johan åkte till Hamre för att titta på Filippa när hon deltog på fotbollens dag. Herrejösses vad folk det var där. hon hade 2 matcher ganska tätt så vi stannade och tittade på dem. 


Av Ulrika Holst - Torsdag 17 aug 23:00

Åh, vad det är balsam för själen att få sitta i Zoias sommarhager i lugn och ro, varmt och vindstilla och bara njuta och titta när hon går och strosar och äter. Vi var helt själva på hela vallen. Hästarna hade gått in och jag tog med Zoia ner i hennes hage och hon fick beta en stund.

I sin vinterhage som hon haft sen hon kom, är hon helt trygg och bryr sig inte om hon blir helt ensam ute, men i sommarhagen vill hon gärna vara i närheten av mig och håller stenkoll på mig. Inte för att hon blir uppjagad, men hon är inte riktigt 100% bekväm med att vara där helt själv.  Zoia fick vila idag och det är en speciell känsla nu när allt lugnat ner sig att faktiskt kunna sitta utan att vara stressad och ha den där oron i kroppen. Som jag fullkomligen älskar denna häst!!    


I helgen tänkte jag utöka hennes tid i sommarhagen något och passar på att göra det en helg när jag kan vara med och se och känna på henne. Veterinären sa ju att det inte var fång, men när det gäller Zoia måste jag verkligen bli överbevisad för att kunna släppa tanken. Så, summan är att Maria som brukar ha stalljouren inte är där i helgen och nu går hon på 3 veckors semester dessutom, så det kommer bli MÅNGA vändor till stallet för att flytta, fodra och ta in Zoia. Som tur är slipper jag uttaget då Anna är morgonpigg så hon tar Zoia och Lancelot så tar jag resten av dagen.


6 timmars velande kvar.. har fortfarande inte kommit fram till vad jag vill..    

   

Av Ulrika Holst - Torsdag 17 aug 06:15

Även om jag inte vill säga det högt så är det tyvärr så att hösten närmar sig och det märks när man börjar planera tävlingarna för hösten och de dessutom börjar öppna för anmälan. Jag är i dagsläget anmäld till 3 tävlingar, men en stor viktig del saknas! Mitt tävlingssug. Det vill liksom inte infinna sig. Jag ville vänta till Kicki lektionen var över för att se om Zoia var knackig och även fast hon var smällfin så kom inte tävlingssuget!?


Så, senast imorgon kl 18:00 måste jag bestämma mig om de två närmaste tävlingarna. Den ena är Sura, och är det någonstans Zoia går bra så är det i Sura. Just i Sura har vi ju fått lite rosetter så den lockar lite för den skull. Den andra tävlingen, det stället har jag bara varit 1 enda gång och då gick jag bara lite i ridhuset. Det är visserligen kort bana, vilket jag gillar, men lusten/guisten finns inte...


Har ju varit lite off sen den här premieringen började så egentiligen skulle jag lägga ner tävlingarna denna säsong och bara rida för skojs skull och hitta tillbaka till den roliga ridkänslan och njuta av träningar och åka på lite kurser istället.


Ni som vet vilken beslutångest jag har i allt förstår hur svårt detta är att bestämma....  

Av Ulrika Holst - Onsdag 16 aug 23:30

Jag är inbillningssjuk i vanliga fall men när det kommer till Zoia är jag 7 resor värre. Ända sen hennes mystiska åkomma i somras har jag gått med en oro i magen. Jag kan varken se eller känna att hon är halt, men jag tenderar att "leta fel" och känna efter lite noga och försöker nästan intala mig att hon är sämre än hon är. Alla som tittat på henne säger att hon är frisk och inte halt. Jag är ju lite bortskämd med att hon har ju faktiskt varit frisk sen hon kom till mig. Hon har varit halt en gång och då var det en envis hovböld som tog tid på sig innan den kom ut.

Så idag kom äntligen Kicki och jag kan säga utan att tveka att nu är all oro borta! Zoia var så satans fin och ni skulle ha sett hennes galopp!! Jag var ju på frieserpremieringen i helgen och det är nyttigt att få se andra frieser galoppera och jag kan bara konstatera att hon har en galopp utöver det vanliga. MEN vi har lagt ner otroligt mycket jobb på den för hon har som alla andra frieser haft otroligt jobbigt med den i början. Ni som har frieser därute och kämpar med galoppen, Ge inte upp, det går att få den superfin med mycket jobb. Stort tack allra bästa Kicki Ödman för att vi får rida för dig!!


Therese lyckades ta ekort på oss när Zoia tycker hon förtjänar en morot (eller tycker jag luktar illa efter träningspasset haha). Jag har ju lärt henne att göra så här på kommandot Husse luktar illa och ibland när HON tycker att hon förtjänar en morot testar hon att göra konsterna på eget bevåg (läs tigga) och hoppas att hennes matte smälter för hennes charm.. och hon lyckas nästan jämt trycka på mitt svaga hjärta för henne...  

   Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se