Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - Tisdag 13 juni 22:06

Då jag tröttnade ur lite på problemet att få lite hjälp med Wow sadeln och den obefintliga hjälpen från Strömsholms Sadelmakeri att få köpa en Antares sadel gjorde att jag bad Glada Hästen om hjälp! Måste säga att jag har alltid gillat Lena för hon har varit reko! Hon trodde definitivt att en Prestige D2 skulle passa Zoia och jag har ju alltid dömt ut Prestigen men kände bara att jag måste ge den en chans!

Igår kom hon med den breddade Prestigen i Zoias size och jag störtgillade den direkt! Dock tyckte jag den åkte lite bakåt, fortfarande inom sadelläget, men Lena sa att det är en så pass dyr sadel så låna den till onsdag och provrid en lektion i den. Riktigt bra service!!!

Så imorgon smäller det och Kicki ska få säga vad hon tycker, så får vi se om sadeln får stanna kvar hos mig och Zoia??

ANNONS
Av Ulrika Holst - Tisdag 13 juni 21:51

Vi hann även med lite cruising i Hallsta i lördags. Vädret var inge vidare men vi chansade och åkte dit ändå, men det visade sig att det var riktigt mycket bilar.

Bra och trevlig cruising!

[Bild]

ANNONS
Av Ulrika Holst - Tisdag 13 juni 21:19

I söndags åkte jag och Eva-Lotta till Bysala på kurs för Kicki Ödman. Så otroligt vackert ställe! Ok väder så vi red ute i paddocken som låg bredvid vattnet!?

Zoia fjanta verkligen ingenting fast hon aldrig varit där. Lite loj men dunderfin verkligen så jag är så stolt över henne!! Behöver jag säga att hon fick följa med hem?????

Av Ulrika Holst - Tisdag 13 juni 21:11

I lördags tänkte jag ta ett pass i paddocken då det regnat och underlaget brukar bli bra där då, men min kära häst hade helt andra tankar... det var spöken precis i hela paddocken och bilar som åkte förbi var livsfarliga så hon hoppa, studsa och for, så man kan säga utan att överdriva att jag var mäkta trött och irriterad på henne!!!

Gick in i ridhuset och trodde saken var biff, men i helsike heller. Vete fasen vad det var med henne men vi var inte överens på någon punkt!!?

Tänkte i mitt stilla sinne att djäklas hon så här i morgon i Bysala släpper jag henne till skogs där och hoppas hon inte hittar hem till Dingtuna..

Av Ulrika Holst - Torsdag 8 juni 20:45

I onsdags tog vi en promenad med Zoia i skogen. Ena tjejen i stallet sa att hon hittat en längre runda där och förklarade vägen och jag och Johan tänkte att då går vi den nu så kan jag rida den sen. Det hade ju precis regnat som sjutton men vi for iväg och ju längre vi gick ju stenigare blev det och tillslut kände jag bara att nej fy tusan, det här går inte och här kommer jag aldrig rida så vi vände och jag ångrar så att vi gick där. Blöt om ben och skor och Zoia tycker det är hur kul som helst så hon låg på lite när vi vände så snacka om att både jag och Johan var dyngsvettiga. Kan inte påstå att Zoia var svettig även om hon åtminstone var lite varm, men hon fick ju lyfta på fötterna och hon hoppade t.om ett dike.


Idag red jag i paddocken. Den blir helt underbar att rida i när det är blött. Zoia kändes trött och lite stel faktiskt så funderar på om skogspromenaden kanske tog lite på henne ändå eller så hade hon bara en dålig dag. Red ett kort pass bara pga det och joggade loss henne lite och tog några galopper bara. Åhej vilken galopp!! Samlad fantastisk galopp och vi gjorde lite fövänd åt båda hållen och det gick hur bra som helst trots att vi var ute!! Som sagt, blev kanske lite väl kort ridtur, men när hon kändes trött och dessutom bjöd på en himmelsk galopp fick hon belöningen att jag hoppade av och ridturen var över.


Hon vet precis att hon får en snackspåse efter ridning bestående av rivet gräs eller hösilage så på fotot står hon spanar efter mig när jag går och hämtar den... hon är en riktig rutinhäst och vet precis! Tar det för lång tid gnäggar hon efter mig...

 Av Ulrika Holst - Torsdag 8 juni 20:00

I tisdags var det Lotta-träning igen. Skolor bla som jag verkligen avskyr, men måste träna. Skänkelvikning i galopp. Måste säga att Zoia gjorde det riktigt bra i vänster galopp men i högern tyckte hon det var lite jobbigare och ville gärna öka galoppen istället. Fick djäkla bra övning med förvända galoppen och hon känns riktigt riktigt bra här. Fick ju rida i Jaguar-sadeln och det gick över förväntan faktiskt, även om jag gillar Wow-sadeln 100 gånger bättre, men jag väntar på svar av Jenny när jag kan komma.Av Ulrika Holst - Tisdag 6 juni 12:29

Nu djäklar ska hästen gå ner i vikt!! Nu har vi varit ut och ridit på åkern och kört lite kondistränat Zoia. Helt perfekt väder har det varit. Ska försöka ut och jogga lite med henne de dagar jag inte rider, men hon blir lite taggad och tycker att det är bus!!! Nåväl, med lite träning ska vi nog få till det!! Tanken är ju att jag också ska tappa några kilo på kuppen...???

Zoia har börjat få gå i sommarhagen också,...

Av Ulrika Holst - Tisdag 6 juni 12:21

Lördag och söndag har jag och Felicia varit på Strömsholm och varit funkisar. Jag har suttit och knappat och Felicia har skött om in/utsläpp till dressyrbanan samt samlat in protokoll. Det är faktiskt rätt kul måste jag erkänna. Felicia var så tapper och skötte sitt jobb med bravur!! Hon fick ihop ca 19500 steg i lördags.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se