Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - 12 november 2017 23:30

Äntligen en bra helg!!! Fredagen fick jag oerhört glada besked på jobbet så jag var helt tagen när jag åkte hem.


Lördagen upp i ottan och for upp och shoppade det jag missat på fredagen och sen till Zoia för att fixa iordning henne innan det var hem och fixa iordning sig för att fira mamsens 60-års dag. Vi började med en lunch på stan och gick och småshoppade och tittade. Sen checkade vi in på hotellet och vi satt där och tog något glas vin och prata skit.


På kvällen hade vi bord på Nom och vi avslutade med en drink på Tabasco. Tillbaka till hotellet och vi satt oss när för lite nattsnack innan vi gick och la oss.


Supertrevliga dagar och stort tack mamma!!

                 

ANNONS
Av Ulrika Holst - 9 november 2017 23:45

Idag blev det ridhuset sent på kvällen, men det hjälpte inte att vara sen. Jag klarar inte av att göra några som helst övningar så fort det är massa annat folk i ridhuset för det är hästar och folk högt och lågt, på spåret och innanför spåret så förvänd galopp och enkla byten är HELT otänkbart för min del. Zoia känner ju direkt att jag blir lite stressad och irriterad så det blev en riktigt skitdag och helt värdelös ridning. Ytterligare dag som bara går till spillo.


Jovisst, jag kan sitta på spåren och bara trava och galoppera runt runt men det behöver jag inte betala 4000:- i månaden för att få göra!   Det är väl själva fan att man inte kan få vara själv i ridhuset. Men det är bara som vanligt att börja offra fredag och lördag kvällar i ridhuset för då kan det hända att annat folk inte rider, men det är så vansinnigt svårt att veta...


Jag blir oerhört irriterad när jag inte kan få ut maximalt av min tid. Jag förstår givetvis att alla andra också har rätt att vara där, det är inte det jag säger, MEN JAG kommer inte till bra ridning som ger något när det är massa annat folk där som tyvärr ALLTID är i vägen pga att någon skrittar innanför spåret, någon kommer på volt och någon på diagonalen.


Usch, vad livet skulle underlätta om man hade eget stall och eget ridhus och man fick isolera sig helt och kunna koncentrera sig på mitt!!


Jag håller nog tyvärr helt och hållet på att lessna på hästeriet tror jag för svackan har varit här lite för länge för att det ska vara en tillfällighet, men å andra sidan tycker jag inte att livet i största allmänhet är så djävla roligt det heller så det är nog inte bara hästeriet som jag är trött på om ärligheten ska fram...


Hästdjävlarna på lördagarna får nog fan ta och springa som jag tippar istället!!!

ANNONS
Av Ulrika Holst - 8 november 2017 23:15

Jaha, har ju känt senaste 2 veckorna att gud vad tid jag har - har ju hunnit både träna mig själv och hästen och dessutom hunnit titta ikapp alla såpoperor på tv:n också, men nu vete sjutton vem som varit här och snott min överblivna tid...

Hur kan det skilja så in i bomben från vecka till vecka? lörd-tisdag bara försvann, hann inte träna en enda dag på gymmet.. eller hann vet jag inte om jag förskönar lite, men det kändes som det gick i ett.


Va ju till Hamre Ridsport för att leta jacka och jag lyckades hitta en lite längre jacka som jag slog till på. En Eurostar faktiskt.

 

I måndags fick Zoia vila och jag kommer knappt ihåg varför det inte blev någon träning trots att hon vila.. Jag tog ut henne i paddocken en stund. Jag märkte ganska omgående att hästen var på bushumör och hon visar det så tydligt att hon vill busa... i grimma och longerlina.. det är ju tur att hon är snäll och jag var ensam i stora dressyrpaddocken. Jag behövde ju bara huka mig lite och knycka till lite med knäna så bar det iväg. Bock och bus och hon ser så satans rolig ut. När hon är färdig för stunden kommer hon in till mig i mitten och ska ha belöning. Så upprepar sig historen ett par gånger tills hon lunkar iväg, då vet jag att hon är färdig..


I tisdags var det Lotta-träning och vi fortsatte på enkla byten och förvänd galopp. Hon gjorde några riktigt fina enkla, men jag hade ju önskat att hon får till dem lite mer stabilt, men, vi har tid på oss. Öppnorna var också fina och där känns det som det släppt lite.

Den förvända är ju verkligen superfin nu och den är jag riktigt stolt över.


Idag började det frysa på så jag passade på att rida ut en sväng. Första mörkerritten för igår och hon är så himla cool i mörkret. Kanske för att hon inte ser allt skit att fjanta för, men pannlampan är ju på. Nåväl, ibland är min svarta springare ett mysterium. Jag kan lova att det var en pigg dam idag och det var ett raskt tempo i traven ute. Det var bara en joggingtur så inga krav alls och det märktes att hon tycker det är kul när det händer lite nya saker.

 

Nu har det ju varit fruset på mornarna i två dagar så hon har fått gått i stora hagen tack och lov, MEN nu såg jag precis att det finns hopp om minusgraderna och på fredag kväll är det dags att slänga på dubbdäck på hästen och skruva i lite brodd för på lördag kväll kommer snön!!

    


I helgen ska vi fira mamsen som fyller jämt så det blir lite shopping, god mat och lite hotellvistelse här i Västerås.


Av Ulrika Holst - 5 november 2017 12:11

Lera, lera och åter lera!! När fan ska det sluta regna?? Jag är så förbannat less på det här vädret och Zoias blöta hage!!

Usch, önskar jag inte hade häst så jag kunde uppskatta att bara sitta inne och låta skiten vräka ner ute!?????

Av Ulrika Holst - 4 november 2017 15:26

Har varit lite ledig torsdag och fredag. Har varit riktigt skönt faktiskt.
Zoia fick 2 vilodagar hon också. Kicki lektionen i onsdags gick ok, men inte mer.

Har varit till frisören, bilen och transporten har fått vintermundering. Valde faktiskt däckhotell nu. De tvättar, förvarar och byter däcken för 450:-/ekipag, så jag slog till. Hjulen till Audin är stora och tunga och nu slipper Johan djävlas med dem. Var rätt smidigt när de bytte på båda samtidigt.

Idag åkte vi till Hamre ridsport för att leta lång kappa till stallet. Jag är inte mycket för de här kjolarna alla har så jag slog till på en ljusare vinröd Eurostar kappa som går ner till knäna så nu kanske jag slipper de förbannade långkalsongerna! Behöver jag säga att det är djävulens påfund näst efter handväskan!?

Av Ulrika Holst - 30 oktober 2017 23:45

Först var hovis ut och Zoia fick ny vintermundering. Insåg ju att nästa gång han kommer är i mitten/slutet av dec så det var lika bra att dunka på Zoia sin vintermundering. Dock så skruvade jag inte i några brodd än, men hålen finns där så nu kan snön komma. Vänste bak hittade han dock ett litet hålrum så han var tvungen att peta och kolla så han trodde hon hade haft en hovböld där och att den läkt ut. Usch, det där kändes inge bra. Så nu får vi hoppas att skon sitter och att det växer på sig fort. Ska inte säga att Zoia har problem med hovarna, MEN hon är känslig och hon måste verkligen ha en bra hovslagare som bryr sig och lägger tid på henne. Nu måste jag ha det där under uppsikt och hoppas att det torkar eller fryser på snart så risken för tappskor minsar drastiskt. Nu har hon bara haft 1 tappsko på alla dessa år jag haft bästa Emanuel, MEN nu när sömmarna inte riktigt fick normalt fäste ökar ju risken i denna lera som är.


När han var klar lastade vi Zoia och for iväg på träning. Detta är egentligen emot mina principer att rida när Zoia är nyskodd, MEN denna gång fick jag lov att ta det. Vi åkte till ett ganska nytt ridhus med flisunderlag så det prasslade när man red i det. Det är också byggt av annorlunda material och det är väldigt ljust och man har oerhörd kontakt med utsidan då väggarna är av perforerad plåt, så när vi kom fram i mörkret såg man liksom ekipagen genom plåten. Hur häftigt som helst. Zoia tvekade lite innan hon gick in och sen måste jag erkänna att hon var helt fantastisk!!!   

Sa till Kicki att hon var nyskodd och att vi inte ville göra något komplicerat och det var en helt magisk känsla att rida henne idag. Så himla cool i hela ridhuset och reagerade egentligen bara lite när de skulle lasta häst utanför då det hördes väldigt klart och tydligt, MEN även här gav hon med sig och INGET onödigt fjant utan var avslappnad, hade sådan fin bjudning i skritt och trav. I galoppen sen var hon nog lite osäker på underlaget först men när jag drev lite och talade om att jodå, du kan faktiskt galoppera här så släppte det och även här kom den magiska känslan. Dock så var hon inte riktigt lika självgående i galoppen utan jag fick vara med och driva lite men det hade helt med osäkerheten att göra.


Kicki var supernöjd, jag var supernöjd så det har varit några bra dagar nu. Imorgon ska hon få välförtjänt vilodag innan det är dags för Kicki på hemmaplan på onsdag. Nu djäklar ska vi vara i form till vårens LA och MsvC. Fortsätter det så här så tror jag tom att vi skulle kunna starta dessa klasser även på ställen vi ej varit på förut och inte bara i Sura.


Tusen tack allra bästa Johan som följer med och hjälper mig! Vi fick även med oss groomen Felicia idag då hon har höstlov och kunde vara uppe sent. Hade ridtid 20:15 och sen åka hem och lasta av och fixa så det blev en sen kväll.


Förresten kan jag meddela att jag nu har bestämt mig för att Hampaströ inte är något för mig så nu behöver jag inte fundera mer på det. Jag är gift med halmen och Pikeur så det är ingen mening att frångå äktenskap som fungerar och är stabila.  

Av Ulrika Holst - 29 oktober 2017 23:30

Måste bara tala om att idag hade jag ytterligare ett Haleluja Moment och det var när jag skulle fixa maten. I fredags när vi va och handlade hittade jag färdigkavlad pajdeg på Ica. ÅH, vad glad jag blev!! Jag hatar att göra pajdeg, jag hatar att kavla ut/kladda med den där förbannade pajdegen som aldrig blir bra ändå så jag gör aldrig pajer numer pga detta. Men nu blev det trattkantarell/kyckling paj idag och det var så smidigt. Bara att veckla ut rullen och lägga ner i pajformen. Inget kladd, inge mjöl på bänken och vips så var det klart.


Nu blir det snart paj 5 dagar i veckan...  


Av Ulrika Holst - 29 oktober 2017 19:06

Idag åkte jag med Zoia till Solberga för lite Träning för Lotta. Kan lugnt påstå att det blåste storm idag och var svinkallt, då är det riktigt nice att kliva in i ett isolerat ridhus och bara börja klä av sig.??

Zoia skötte sig riktigt riktigt bra, men när Lotta satt på musiken och Zoia skulle passera den där totalt livsfarliga svarta saken som lät och dessutom hade en blå lysande prick på sig som ÄTER frieserhästar började fjanteriet.
Lotta högg direkt och sa att nu måste vi jobba bort det där och var som en hök på oss och jag fick snabb hjälp och bra tips och jag måste säga som Kirsti Tomita: Haleluja Moment!!!!!??? för första gången någonsin gav hon sig! Hon var vaksam MEN vi kunde passera där i både trav och galopp och hon var med mig hela vägen utan att bryta emot!
Gissa om jag har väntat på den här dagen!?! Så djäkla nöjd.

Bra skänkelvikningar och A3:ans galopp program inkl den förvända galoppen förbi det svarta monstret gick också superbra.

Jag är så supernöjd att hon gav med sig denna gång och tvekade inte ens i varken den rättvända eller förvända på bortaplan.

Stort tack Lotta för en skitbra lektion som betyder såå mycket för mig och Zoia.

Hem och bytte transport och häst mot släpkärra och endurohoj och Johan åkte till Broddbo för årets första mörkerkörning. Många säger att vi hästfolk är galna men hur satan kan man frivilligt fara ut i mörker och dessutom som ett barn se fram emot att få köra i lera och skita ner sig och träna på att köra över myrar? Han kommer få tvätta hoj i flera veckor innan den är ren.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se