Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - Onsdag 7 mars 23:30

Utan att överdriva kan man väl lugnt påstår att jag har helt tappat tron på människan. Ja, förlåt om jag drar alla över samma kam men folk är banne mig sjuka i huvudet. Respekt, visa hänsyn, följa regler och ödmjukhet är ord som inte existerar idag för det är INGEN som utövar de fantastisk fina gåvorna som faktiskt är gratis och som BORDE finnas i varje människas register. Nej, så här fungerar det idag och det är dessa regler som borde gälla överallt för då skulle ingen bryta emot dem!:


  • Var så djävla elak och egoistisk du bara kan. Tulla INTE på detta.
  • Kan du djävlas med någon så gör det! Du mår så satans bra efteråt!
  • Se för fan till och INTE hjälpa någon även om du skulle kunna, det är ändå INGEN som hjälper dig sen!!
  • Var INTE flexibel och var för i helvete INTE Ödmjuk!
  • Skratta gärna om det går mindre bra för någon!
  • Tänk för i helvete INTE på djurens bästa
  • Bryt varenda djävla regel som finns, det skapar en perfekt stämning!!

Sådär ja, det är så här det ser ut och det kommer inte bli bättre. Jag har ivarjefall bestämt mig för att det inte blir någon mer häst efter Zoia. Om vanligt folk är koko loco så är hästfolk 100 gånger djävligare och jag måste erkänna att det inte är någon trevlig församling och jag vill faktiskt inte vara med om den igen. Nästa anledning är att det finns INGA stall i Västerås kommun som tänker på hästens bästa och satsar på kvalitet.


Det är faktiskt riktigt riktigt olustigt när folk gör allt för att sätta dit en på ett eller annat sätt och reglerna varierar kraftigt mellan folk och fä. Som jag tidigare sagt, du har inte ett skit för att du ställer upp och är snäll, för många pissar på dig ivarjefall, MEN min farmor sa alltid: Ta inte åt dig och skratta bara åt dem, för de kommer få tillbaka på ett eller annat sätt så småningom, var du så säker.


Med det sagt har jag nu bestämt mig för att inte anordna några mer helgevent längre. Jag måste ta mig en funderare  på det här med träningen och vad som är bäst för mig och min bästa vän. Jag vill och får inte glömma bort varför jag köpte henne och den största funderingen man ska bestämma sig för är hur man vill och accepterar att bli behandlad av folk.

ANNONS
Av Ulrika Holst - Söndag 4 mars 11:16

Har ju vart kallt som sjutton denna vecka och blåst isvindar så Zoia fick vila mån-onsdag. Har lekt rörmokare i stallet för att få igång vattnet som fryst. Men med värmepicka och svamp så löste det sig. Måste erkänna att jag är överlycklig att den kallaste veckan infann sig just på sportlovsveckan så jag kunde gå tidigt från jobbet och var dessutom ledig de sista eftermiddagarna, då stallägaren var borta och personalen inte riktigt tog ansvar för att alla hästar hade vatten när vattenkopparna inte fungerade.


Sen i torsdags har jag passat på att rida ut. Tog skogen i torsdags för att slippa vinden och jag kommer skrittandes på långa tyglar och rätt var det var brakade det till i skogen så Zoia blev så satans rädd. Jag blev lika rädd själv ska erkännas och hon fullkomligen satt sig på bakbenen och riktigt hävde sig framåt i full galopp. Jag hann tänka att helvete nu nu är det kört, nu drar hon järnet genom skogen och jag bryter nacken av grenarna. Men efter några meter kände jag att nejdå, det här kommer gå bra och hon lugnade ner sig. Snacka om att pulsen gick upp lika fort som vågen gör utslag när jag ställer mig på den....

Så, mycket stolt över min häst som inte tog tillfället i akt att dra gärnet efter 3 dagars vilodagar. Hon har liksom inte varit känslig på det här med vilodagar tidigare, men nu är så satans pigg. Än så länge ska tilläggas är det till det positiva, men vill nog inte att hon blir så mycket piggare än vad hon är nu om vi säger så...


I förrgår fick vi till en så härlig galopp så   ingen människa kan förstå. Helt vindstilla och Zoia fick börja galoppen i valfritt tempo för att att sen gå i mitt valda tempo. Snacka om en riktig energiboost!!! Igår var det också helt vindstilla så jag tänkte att jag ville börja nosa lite på ett byte. Det var mest på skoj för att se hur hon skulle reagera och vad hon skulle göra. Så himla roligt och jag hoppas innerligt att vi kommer klara av att lära oss utföra dessa byten i framtiden.

ANNONS
Av Ulrika Holst - Söndag 25 feb 22:30

Söndag och iskallt. Vi var dock duktiga och for iväg till gymmet på morgonen. Måste väl villigt erkänna att det var snudd på att vi sket i det, och det var en riktigt riktigt tung dag för ett pass på bandet. Men men, det är bara att härda ut och man är så satans nöjd när man sätter sig i bilen efteråt. Fick lite gjort hemma faktiskt så jag är supernöjd. Både tvätt, strykning, dammsugning och schabraktvätt.

Enl temp.mätaren var det inte så kallt, men det blåste isvindar så jag trodde kinderna skulle förfrysa. När det sen ena stunden var strålande solsken och nästa sekund vräkte snön ner. Jag gick och våndades i över 1 h i stallet innan jag bestämde mig för att frysa en stund på åkern. Det var ju dock solsken när jag kastade på Zoia pinalerna och precis när jag tog tygeln över huvudet och öppnade stalldörren kom värsta snöstormen!?! Hur satans gatan är det möjligt?? Snacka om lagen om alltings djävlighet och jag är inte ett dugg förvånad. Man är liksom inte född under den stjärnan att man kan ha lite medvind med sig och envis som fan så sket jag i det och red iväg ivarje fall.


Jag tänkte i mitt stilla sinne att nu leker jag lite med elden. Zoia vilat i 2 dagar och jag beger mig ut helt själv i värsta snöstormen och iskyla, så det var lite väl utmanande men det är den enda spänning jag har i livet..  


Zoia skötte sig så satans bra, lugn och fin trav med lite bra småtramp, fina slutor och så fantastiska galopper!! Tänk vad duktig hon har blivit här. Fina fattningar, okej övergångar och lyssnade till 100% på rösten och jag fullkomligen älskar att rida henne när hon är så här! Kan nog skryta med att det inte är många av de andra 25 hästarna i stallet som skulle vara så här coola ute i detta väder!


Jag kan tipsa här om att skritt täcket är guds gåva till oss ryttare. Jag hade ju faktiskt köpte ett sådant som jag kanske hittade i garderoben.. Duktig som jag var så hade jag köpt ett riktigt stort och långt så det är helt perfekt för jag kan ha det över benen och Zoia får lite skydd om rumpan. Lotta frågade om jag inte var rädd att jag typ "satt fast" med benen om något skulle hända, och jo, visst är det väl så, MEN jag hävdar fortfarande att den lilla kardborreknäppning inte håller för mina 60 kg om det skulle vara så...

Av Ulrika Holst - Söndag 25 feb 20:45

I fredags for vi iväg till Uppsala för lite hotellövernattning och god mat och bra vårshopping. Positivt överraskad när jag såg att de hade räkfrossa på kvällen och vi bokade in oss direkt. Så vi började faktiskt med ett träningspass på hotellets gym. Ett litet, men helt ok gym!


Räkfrossan var i kombination med kallskuret och ostbricka så jag måste säga att den var riktigt bra!


Shoppingen på lördagen var egentligen bra. Ganska många roliga affärer som inte finns i Västerås, dock tror jag Holst har tappat stinget för shopping för jag var inte alls på spenderarhumör. Kom ju ivarjefall hem med en skjorta från Gant. Johan hittade lite mer så han var supernöjd.


Zoia fick faktiskt vila både fredag och lördag. Min allra bästa groom Felicia tog hand om Zoia i fredags så hon fick lite mys och sin snackspåse på kvällskvisten.Av Ulrika Holst - Onsdag 21 feb 23:30

Usch, fy tusan vad jag känner mig gammal och omodern ibland. Att jag är velig vet ju alla som känner mig, och jag har stora problem att beställa mat ex då jag aldrig kan bestämma mig. Johan kan ju bli galen på mig när jag alltid velar...


Nåväl, att jag då ska kunna bestämma mig ang hästgård behöver man ju inte vara doktor för att räkna ut att det inte heller är gjort i en handvändning. Särskilt inte när det gäller att byta stad dessutom. Vi har sen jag köpte Zoia tittat på hästgårdar och jag vågar knappt säga hur många vi tittat på MEN ingen har stämt in på vad vi är ute efter. Var finns den perfekta gården?? Det har antingen varit STORA gårdar som man blir ruinerad av när man måste måla om, bostadshus som är så nedslitna så vi har knappt velat ta av oss skorna på visningen till att takhöjden i stallet är så låg att Zoia skulle få krypa in! Hästfolk måste vara ett äckligt folkslag!  


Så, i söndag var vi och tittade på en liten hästgård (äntligen) i höjd med Hummelsta kan man säga, och den var helt ok. Jättefina hagar, stallet ok, även om det saknades en spolspilta. Dock var vi tvungna att bygga ett dubbelgarage och lite mer småfix. Va folk nå så ändra in i bänken där och tittade och många åkteredan efter typ 10-15 min. Det var ju inte helt rätt håll för oss, men måndag morgon fick jag sms att någon redan lagt bud som var över utgångspriset. Idag är det 2 st som budar och huset har gått upp ca 400 000. Mäklaren ringde och frågade hur vi ville göra och jag kan inte annat än att säga att jag blir imponerad över hur folk har lätt att "slå till". 


Hur kan det vara möjligt att efter några minuters visning slå till på ett hus på 3,6 miljoner? Visst, det är inte pengarna i sig utan mer hur fasiken de kan bestämma sig så fort? Det är tydligen lättare för folk att köpa hus idag än för mig att köpa mig ett par byxor?? Hur är det möjligt? Jag är i total chock över hur snabbt de kan bestämma sig!   


Vi har ju liksom inga barn heller att ta hänsyn till men för mig att sälja befintligt hus, hitta ett nytt som är ok och flytta hästen verkar tydligen vara ett helt omöjligt projekt!! Jag måste erkänna att jag är djäkligt avundsjuk på folk som kan "slå till" och vara lite wild and crazy! Det för mig är att välja en pizza jag aldrig ätit förut!   Då förstår ni nivån.. haha

  

Av Ulrika Holst - Onsdag 21 feb 20:38


 

Jag har ju bojkottat ridhuset ett par veckor nu förutom vid Lotta och Kicki-träningarna och jag måste säga att det banne mig har gett resultat! Djäklar vad fin hon var idag! Så djäkla roligt att rida henne just nu! Imorgon är det dags att rida ute igen! Jag fullkomligen njuter när det är kallt och underlaget på ängen är helt underbart!!


Kicki hann filma en oerhört kort frekvens i galoppen idag Och jag tackar för den!❤️Av Ulrika Holst - Söndag 18 feb 22:30

Som sagt, var ju och titta på ett par stallplatser och jag måste bara säga: Fy Fan vad folk ljuger!!! I 90% av alla annonser och när man ringer på stallplats så säger de: Här står hästen i centrum och vi tänker på hästens bästa! I HELVETE HELLER!!!


Hösilaget såg ut som skit! Jag skulle ALDRIG ens tänka tanken på att ge Zoia det fodret. Alldeles bredvid låg det superfint hö, MEN det fick man minsann bara ge på lunchen, för det var lättare för henne att bära ut i hagen!? Hon höll med om hon inte heller så var nöjd med hösilaget men om hon lovade mig att bara ta hö, fick hon ju slänga en massa hösilage.. Tänker man då på hästens bästa???


Nästa fråga var vattnet i hagen. 2 av hagarna hade termobarer och det är ju super, men de andra hade det inte och jag frågade då hur hästarna som skulle gå i de hagarna fick vatten och hon svarade att ja, men så länge det är snö ute äter min egen snö så hon får ju i sig vatten på det viset. JAJEMEN, här tänker vi på hästens bästa!! Hör folk verkligen inte hur djäkla dumt det låter och vilken dubbelmoral som används eller är jag bara övernojig och fjantig med Zoia? Ja, jag kanske är lite extrem med Zoia det kan jag väl köpa, men när det kommer till mat och vatten är det en skyldighet att vi människor ser till att hästen har bra mat och ALLTID tillgång till vatten!!


Så himla synd på ett annar superfint ställe och det är bara så synd att de där smultronställena ALDRIG blir till salu!

Av Ulrika Holst - Söndag 18 feb 21:45

Zoia har fått vila fredag och lördag. Jag och Johan unnade oss i fredags lite bio och mat och det var faktiskt rätt skönt att göra någonting annat än att bara vara i stallet jämt.


Annars har vi farit runt som galningar i helgen och tittat på både stallplats på ett par ställen och husvisning. Jag återkommer till detta i ett eget inlägg.


Lördagkväll efter en dag i flackandes tecken var jag så frusen så jag hade ingen lust och ork att rida faktiskt utan vi bestämde oss för att fara iväg till gymmet istället. Inte för att det var så mycket roligare direkt utan mer för att det faktiskt var varmt där.


Söndagen var det husvisning och sen dags för en ridtur. Optimistiska Holst tänkte öva enkla byten nere på åkern. Jäkligt smart tänkt efter att Zoia har vilat i 2 dagar...Ja man kan faktiskt fundera om jag tänkte överhuvudtaget eller om jag bara försökte skryta lite... I och med att det fortfarande var ljust så passade jag på att rida runt hela åkern. Hon skötte sig såå himla bra. Inge fjant alls även om tempot var något högt...


Så av förklarliga skäl brukar jag inte galoppera hemåt från åkern utan jag svängde ner henne på åkern igen och jag behövde inte ens lägga en fattning utan hon skaka bara till lite på huvudet och sen var det klart. Jag kände direkt att shit också, det här blir inga enkla byten och tårarna började rinna av vinddraget. Jaja, vi kan väl vara överens om att det var en djäkla tur inga harar for fram framför hennes ben... Hon gör ju inget dumt, men jag märker ju direkt på henne när hon har spring i benen för minsta lilla jag försöker dämpa tempot så tar hon ett litet kraftigare galoppsprång så det var bara att åka med, låta tårarna rinna och invänta hennes egna insaktning. Jag kan inte annat än skratta åt henne och tycka att hon är fantastisk. Jag vill verkligen poängtera att detta är hästen som absolut inte vågade galoppera ute överhuvudtaget förut och jag fick driva, driva och driva för att få henne till galopp ens några steg, till en häst som fullkomligen tycker det är skitkul att få dundra fram i snön!


I och med att vi tränar så mycket samling inne i ridhuset vill jag verkligen att hon ska få lite fri galopp ute vissa dagar och jag måste säga att det har gjort susen i musen tror jag. Hon har fått en framåtbjudning som är helt underbar. Ja mamsen, jag vet att det är en hårfin gräns här, för hon sköter sig än så länge, MEN skulle det hoppa fram en hare eller ett rådjur när vi susar fram i galopp blir det inte riktigt lika roligt.. men, man kan störta med flyget också.

 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se