Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - Torsdag 7 sept 21:00

Jaha, nu är det dags. Som jag hatar dessa förbannade svarta otyg. I måndags sa jag till Johan att jaha nu är det snart dags för de äckliga svarta husdjuren att göra entré och det skulle jag väl aldrig ha sagt. Går ner i sovrummet och stannar utanför och inspekterar och kliver ner och när jag vänder mig om kommer den där iskalla tjänslan och jag får fanimej hjärtsnörp!     Där på väggen sitter det en sådan där stor svart källarspindel!!   Fattar ni att jag inte såg den när jag stannade och tittade först för den satt för nära dörrposten som skymde. Förstår ni att jag verkligen gick förbi den och jag mår nästan illa när jag tänker på hur nära jag var den!?!


Jaha, bra start med att gammelfarfar spindel kom och hälsa på. Den här var en av de större vi tagit. Förra året var rekord, då tog vi 15 st.


Jag hatar verkligen att se hur stora de är för då ser man att benen är håriga!! Nästa fråga jag måste ställa, i och med att alla är så satans stora när jag hittar dem, vart fan håller de till när de är bebisar??? Måste de komma in när de är fullstora??


Nu hör ju till saken att Johan ska ju naturligtvis åka bort denna helg (samma som förra året när mamsen bodde hos mig) och det ska bli regn, så jag är helt övertygad om att jag inte kommer få husera själv i sovrummet... Så lite åtgärder:

  1. Har köpt pepparmyntsolja och sprejat hela huset med idag. Jag hoppas innerligt att det är värt doften...
  2. Micke och Therese har fått nyckel utifall de måste komma och slå ihjäl en spindel.
  3. Johan har lagt fram en tejprulle utifall jag får mod till mig att dammsuga upp en. Dock funkar ju detta bara till en då jag absolut INTE vågar ta bort tejpen om det skulle komma en till spindel.
  4. Lagt ett täcke och kudde i soffan utifall jag inte vågar gå ner i sovrummet...

Ni alla andra får ha en trevlig helg, min kommer spenderas i total SKRÄCK!!

ANNONS
Av Ulrika Holst - Söndag 3 sept 21:00

Lördagen bjöd på ett lugnt tempo och det blev ridhuset då vädret inte var så bra kan man säga.. Zoia lite lat  så jag fick väcka henne och då blir hon ju smällfin! Djäkla häst, hon känner direkt när jag är lite loj och jag kan ju inte klandra henne..  

Det blev lite räkor/kräftor/krabba på kvällen hemma hos Therese och Micke. Dock så blev det bara lite mat och sen hem och sova då det skulle bli en tidig söndag.


Som vanligt när det är tävling är det upp i ottan. Zoia fick sin nya lädergrimma på sig och som den klippa hon är kliver hon ju bara rätt in i transporten. Jag hade fortfarande ingen motivation och jag hade pga detta satt ett mål på att ta mig runt och åtminstone få 60%. Kände redan på framridningen att Zoia var lite bekväm av sig. Väl inne på banan gjorde hon allt jag bad henne om och hon var oerhört korrekt, MEN den där energin och utstrålningen som hon kan ha när hon ser så himla flashig och lätt ut saknades och jag fick inte en enda meter gratis. Dock så var hon avslappnad och med mig så det kändes rätt ok. Sista galoppen i höger blev hon lite stark och bröt emot lite men i travökningarna ville hon inte länga riktigt tyvärr. Johan skratta lite och sa att ok, du red en safe-runda idag.


Jag måste ju försöka analysera detta lite:

  1. jag vet att jag var loj och hade egentligen inte lust att tävla så det är inte så konstigt att Zoia inte var på topp. Hon avspeglar mig till 100%.  
  2. Hellre att hon går in i denna "safe-mood" som Johan säger än att hon blir så stressad så hon går in i sin bubbla och stänger mig ute.
  3. JAG måste vilja och vara på topp om hon ska prestera på topp, så det är upp till mig att jobba på den mentala biten.
  4. Summan är att vi går in och gör en "safe-runda", får över 64% och 3:e bästa resultat och får med oss en röd rosett hem.. Blev en delad 1:a plats på 66%.
  5. 2% ifrån vinst alltså.. tänk den dagen när vi har rätt mood-läge, då djäklar blir det en blå/gul med hem..  

Dock stolt, inte en enda 5:a eller 5,5 och det är ett stort steg framåt och innebär att jag har kommit till ridning också . Denna runda får nog avsluta höstens korta säsong och jag hälsar LA debut välkommen i vår.


Som vanligt vill jag tacka Johan, Mamma, Therese och min allra bästa groom Felicia. Utan er vore detta omöjligt!

   

ANNONS
Av Ulrika Holst - Lördag 2 sept 09:37

Exakt 1 år gått sen jag vaknade upp med 2 diskbråck i nacken och en smärta från helvete. Trodde det var nackspärr så det första man gör på morgonen är att rida Pay & Ride för Kicki Ödman.. djäkligt smidigt...Snabb röntgen, snabbt konstaterande och 6 månaders RIDFÖRBUD! Kommer så väl ihåg tanken - skjut mig.
Har nog gjort ALLT fel förutom att inte bära mer än de tillåtna 2 kg de månaderna. Sjukgymnasten sa att om du ska rida så får du inte sitta ner till traven eller övergångar på 6 månader. Så jag har ridit sen dag ett men försiktigt, kanske inte tränade som jag borde och det har läkt helt över förväntan! Blev smärtfri förvånadsvärt fort och det mina hästvänner, kan jag nog tacka ridningen för!!

Måste ändå få tacka alla som ställt upp och hjälpt mig tack vare diskbråcken! Pappa som kom och skjutsade, Therese och tjejerna som hjälpte mig i stallet och Johan, som sympatisov med mig på soffan i 28 dygn och fick ta ett stort lass, Mamma Annette som kom in och bodde här andra helgen när Johan var borta. Jag kommer ALDRIG glömma den helgen. Trots smärta från helvete var det nog den roligaste helgen med mamma. Allt från tokeri med gräsklippare, till stora spindlar som vi endast vågade dammsuga upp. Ja, den bjöd på många skratt!   Ni är guld värda!!

Av Ulrika Holst - Fredag 1 sept 06:15

Hur kan det få vara tillåtet att de lägger ut oljegrus istället för att asfaltera?? Nu har de lagt ut det där skiten båda vägarna ut till stallet och det går ju för fan inte att åka bil där, annat är att ta Johans tjänstebil.. Det fullkomligen blästrar HELA bilen!! Hur ända in i h-vete kan det där få vara lagligt??


Fattar inte kommunen att det förstör bilarna?? Djävla otyg!!

Av Ulrika Holst - Torsdag 31 aug 23:45

Jaha, regn hela dagen idag så Zoia fick gå in vid intag så hon kunde torka upp tills jag kom ut. Det är bara att lyfta på hatten och tyvärr välkomna hösten. Nu blir jag lite tråkig, men jag älskar höstens färger, men inte höstens mörker och kyla... Den är såå himla lång...


Nåväl, Zoia och jag tog en ridtur i skogen i onsdags och hon fick lunka lite i skritt och lite trav bara efter tisdagens träning. Djäklar vad pigg hon blir i skogen. Även om det är mycket farligt där tycker hon så sköter hon sig.


Idag var det ju som sagt regn hela dagen så det blev ett pass i ridhuset. Zoia var fin och gjorde faktiskt fina enkla byten och jag försökte tagga till lite inför söndagens tävling men det är en utmaning. Jag åker dit och tar det som en träning. Det är första tävlingen i nya sadeln dessutom så det ska bli lite intressant.


Imorgon får vi dessutom hämta hem den andra svarta ägodelen. Den har varit inne på Keramisk lackförsegling tror jag det hette.. tur det inte var idag vi skulle hämta den i ösregnet...


Imorgon är det vilodag för Zoia och det är lite sadelputs idag och plocka fram tävlingskläderna.


Av Ulrika Holst - Tisdag 29 aug 23:45

Zoia vilade i måndags så det blev bara lite hygienförbättring. Svansen tvättades samt att ben och ansikte blev klippt. Tänk så cool hon är med klippmaskinen nu. Kör den stora i ansiktet också och hon bryr sig inte.. Ni ska veta att när jag lånade Johans lilla trimmer första gången och slog på den någon meter ifrån henne trodde jag att jag skulle få hämta henne någon mil bort. Hon var totalt helt livrädd för ljudet och då lät den inte direkt högt.. Så, promenerade ett par vändor runt Eke (ca 1,5 km) med Zoia i ena handen och trimmern i andra handen. Snacka om att jag la ner tid på att vänja henne, men det gav resultat. Första gångerna den stora maskinen slogs igång ryckte hon till och tittade lite, men sen var det en baggis...


Idag var det dags för Lotta lektion. Känns som en hel evighet sen. Hon skruvar upp svårigheten och vill verkligen framåt i utbildningen och det är helt suveränt. Hon har otroligt bra övningar och visar och förklarar så till och med jag förstår. Jag berättade lite om slutorna att det liksom har låst sig och direkt blev den en övning och hon sa skynda långsamt nu. Vänd snett igenom istället för håll på på rakt spår, börja med skänkelvikning och sen "bara" ställ om" till sluta och beröm fast det bara är lite grann gå över till skänkelvikning igen. Skitbra linje!! Vi övade lite på Zois rapphet och det blev skänkelvikningar på lång diagonal där vi började med stora långa steg för att samla upp och rida några korta korta steg och sen öka till långa och sen tillbaka till korta igen. Även här en otroligt bra övning.


Galoppen sen, vänd halvt igenom, A3-båden förvänd för att sen direkt vänd över igen och kom ut i rättvänd, samla upp utan att hon går ifrån mig och sen en övergång i balans. Måste säga att jag är stolt över kämpen Zoia. Pga av sommarknackigheten har vi inte gjort ngåon förvänd alls på evigheter och hon bara rullade på. Vi behöver mer samling i den förvända bågen givetvis, men mycket få jag ta på mig då jag låter henne bli lite lång, slarvar med övergångar. Det är inte helt enkelt att hålla alla 4 lemmar på rätt plats och position jämt    . Det blir lite tilt i min hjärna ibland... haha.


Sista övningen låter himla lätt men se det gick vi lite bet på. Galopp 1 meter innanför spåret och på långsidorna skulle jag först ställa utåt och sen innåt och naturligvis skulle Zoia ligga kvar i samma spår, men när jag ville ställa om från utåt till innåt ville hon ramla innåt lite och följa min hand.. så det var inte helt purenkelt, men en nyttig övning och dessutom få lite galopptid för att förbränna och få upp lite puls...


Så, två svettiga (JA jag erkänner att jag var svettigast  )och glada  individer efter lektionen. Stort tack Lotta för att du vil lta oss framåt i utvecklingen!!!


I måndags lämnade jag in Mussen på lite wrapping hos bästa DG Solfilm. Vi beställde lite bredare ränder än vad det normalt brukar sitta på Mustangerna och när inga bilder hade lagts ut så var Johan så nyfiken så han åkte dit igår em för att smygkika lite och han sa att det såg skitläcker ut!! På bilderna var jag lite orolig att ränderna var för breda, men jag har verkligen fullt förtroende för DG Solfilm. Han är helt suveränt duktig!! Får hämta pärlan på fredag em.

       


Av Ulrika Holst - Söndag 27 aug 23:00

Varit en bra helg och fått mycket gjort. Jag tackar min lyckliga stjärna för att jag lagade maten i söndags fm då det alltid brukar bli oerhört ont om tid på söndag kväll.


Blev naturligtvis sittande framför hoppningen i söndags och for ut till stallet efter det. Johan stack till Finland på em för jobbets räkning så när jag tog mussen till stallet insåg jag att jag helt glömt bort att tvätta den inför den stundande makeovern imorgon. Kom från stallet vid 20:15 så var bara att börja tvätta bil på kvällskvisten..


Red ut på åkern och tränade lite slutor igen. Usch, jag hatar slutor, mest för att Zoia har så satans lätt för det i skritt men inte i traven. Gick in i ridhuset efter uteritten och hon fick bara rulla på i galopp. Hon blir så himla pigg när hon får bestämma tempot och jag i lättsits. Red galoppvägarna lite halt oseriöst i programmet också, känner verkligen att jag inte är peppad alls för tävling. Undra om det är för att jag känner mig klar med redo att gå upp ett snäpp nu. Som det känns nu är detta enda och sista tävlingen i höst och jag måste fundera på om det är tävling jag vill hålla på med.


När jag åkte hem från stallet insåg jag att höstkylan har anlänt och det känns i luften att det verkligen är sensommar. Snart infaller mörkret också och det är så deprimerande.. Åja, åja, vi ska på en härlig kurs för Kicki först, sen kan det bli höst.

Zoia har fått gått lite längre i sommarhagen i helgen och tänkte först att hon skulle få samma tider hela veckan, men ångrade mig. Jag vill verkligen inte att ska släppa viktnedgången och börja lägga på sig igen... Fy tusan vad vi får kämpa för att minska några kilo. Vi skulle egentligen behöva stå någonstans där det finns en uppgrusad travbana typ där vi kan rulla på i galopp. Visst, vi har åkern, och många är där och galopperar i full fart, men jag fattar inte varför men Zoia har en förmåga att halka varande gång och jag är livrädd att det ska bli en olycka om hon halkar lite för långt om ni förstår hur jag menar.


Blev som sagt var en snabbtvätt ikväll. Lämnar in den för stripning imorgon bitti och sen till lite lack piff så jag får hämta pärlan på fredag em.


Johan lyckades filma en snutt när jag galoppa lite i paddocken. Detta är första gången jag galopperar henne i paddocken på mindre volt sen skadan i somras.

   


 

Av Ulrika Holst - Lördag 26 aug 22:42

I torsdags vilade Zoia och vi tog bara en liten promis. I fredags red jag i paddocken, och Zoia var lite fjantig och vi hade lite att jobba på där och få henne att slappna av och lyssna på mig. Hon gjorde dock riktigt riktigt fina galopper och de sista två enkla bytena satt nästan som en smäck. ?

Idag red jag nere på åkern. Var inte helt torrt så jag valde att inte ta någon galopp pga halkrisken. Vi tränade på öppna och sluta. Hon gör fina slutor i skritten, men i traven är det lite jobbigare. Lyckades trots allt få till rätt bra slutor på hemvägen. Måste dock lägga mer tid på att träna dessa och det var skitbra att göra det på åkern!!

På måndag ska Mustangen in på lite lackförsegling och få sina fina stripes. Jag hoppas verkligen han får till den där extra kromranden. Tror den skulle bli pricken över i:et... Så imorgon blir det att tvätta pärlan.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se