Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - 1 december 2017 21:33

För första gången sen Zoia kom till mig har hon blivit dålig i magen. Märkte det redan i Lillhärad att det inte var riktigt 100. Tisdag och onsdag var hon lös och i onsdags kväll hade hon ytterst lite feber och ville inte äta... när hon inte vill äta är hon sjuk... usch och jag som ska till Stockholm. Blir så satans orolig när det gäller Zoia.


Lite bättre i torsdags och Anna lovade att hålla mig underrättad idag hur hon mådde Vilket hon gjorde. Hon mådde bättre och Johan var där ikväll och bekräftade.❤️

ANNONS
Av Ulrika Holst - 28 november 2017 07:15

Hittade denna och jag kan bara inte låta bli att dela med mig.. Finns vissa slående likheter....


 

ANNONS
Av Ulrika Holst - 27 november 2017 23:45

Det har varit lite intensivt med träningar nu, både för mig och hästen så det har varit lite blandad kompott. Zoia fick vila några dagar och då passade jag på att träna. I lördags började vi dagen med lite gymmande och det var skönt att få det ur världen faktiskt. Red Zoia i helgen också och det gick superbra. Hon är ju väldans pigg och glad och positiv så det har varit roligt.


I söndags kom mamma in och vi for ner på stan för att gå på julmarknaden, men jag blev lite besviken faktiskt. Väldigt lite knallar och folk så det var ju snabbt avklarat, men himla trevligt att kunna ta en lunch med mamsen bara hon och jag.

Idag åkte vi till Lillhärad igen för att träna lite för Kicki. Jag förstår inte vad som hänt med Zoia, för hon är så cool där. Nu reagerade hon inte det minsta när de öppnade skjutdörren och det gnisslade på och transporten åkte ute i gruset och det hörs rätt bra in med tanke på att det är perforerad plåt i väggarna. Zoia gick riktigt riktigt bra och jag var supernöjd med henne.


Jag måste återigen säga att jag är lyckligt lottad som får möjligheten att träna för 2 kanonbra tränare och jag hoppas innerligt att det fortsätter så hela nästa år också. Det är få förunnat att hitta 2 tränare som man trivs med och som förstår oss som ekipage. Det är inte alla som kan frieser eller rättare sagt kanske vill förstå sig på vår ras att det inte går att träna en frieser på samma sätt som ett halvblod.


På onsdag är det Kicki igen och fredag morgon åker jag och min allra bästa groom upp till SIHS och förlustar oss i trevlig shopping, fina hästar och knäppa hästfolk! (jojo, vi kommer naturligtvis försöka hålla oss undan tokigt folk så mycket vi kan) Vi sover kvar i Stockholm och sen tillbringar vi lördagen på SIHS också även om vi åker hem i tid för att ta hand om den allra bästa svarta pärlan Zoia! 

Av Ulrika Holst - 27 november 2017 23:30

Jaja, jag ska bjuda på den här... snacka om att känna sig som en tokblon blondin!


Skulle åka iväg med chefens bil för däckbyte och samtidigt be dem fylla på AdBlu. Naturligtvis just den veckan var Möller Bil´s AdBlu pump trasig och de kunde inte hjälpa till. Så jag googlar naturligtvis och hittar att en mack på väg tillbaka till jobbet ska ha en pump och jag tänker att djäklar så bra det där löste sig... trodde jag ja....


För det första när jag kommer dit så inser jag att det var bara en dieselmack för lastbilar, MEN jag tänkte att jag testar AdBlu pumpen och jodå, den såg ju ut att passa. Klok som jag var öppnade jag taklocket och ser till min stora fasa att locket till Adblu inte ser ut som mitt med ett "handtag" som man lätt kan snurra på. Detta lock såg ut som en bult i plast. alltså med ett fyrkantigt huvud och jag provade för hand men det var ju helt kört. Insåg att ok, här krävs ett specialverktyg och kollade i instruktionsboken och mycket riktigt. Nu var det ju inte min bil och naturligtvis hittar jag ju inget verktyg i chefens bil fast jag vänt upp och ner på hela bilen och ni som känner mig vet att ramsan som kom ut från min mun just då INTE var rumsren.


Sagt och gjort irriterad som fan så får jag ge upp. Åker tillbaka till jobbet och för att dubbelkolla om jag har verktyget i min bil och det är ju då jag konstaterar att mitt lock ser inte likadant ut. Nehe, far in på jobbet och berättar om mitt lilla problem och vi lyckas tillslut hitta en polygrip som jag tar med mig och far iväg igen till den där förbannade macken. Nu lyckas jag ju ivarjefall få upp locket och tänker att ja, nu äntligen.. Haha, vilket skämt, ser ju på skärmen att att visa loggan inte finns med och tänker lite snabbt att va fan, det kan inte vara möjligt så jag trycker in trots allt in mitt VISA-kort och hoppas på det bästa. Hoppet tänds när jag får upp slå kod.  


sagt och gjort, jag får ut mitt kort och ska påbörja tankning men jag hinner inte ens trycka in handtaget innan den slår ifrån igen och jag måste erkänna att de cylindrar jag har i kroppen var tå tända till max och det var nog inte långt ifrån att röken bolmade ut ur öronen på mig. En lastbilschaufför stod och tankade och när han var klar och hoppade ur bilen passade jag på att fråga om det var ett skämt och han var inte svensk, men kom och provade och tyckte att håll den lite på sned så kommer det säkert att gå och sen drog han som en avlöning. I fem min provade jag och sen tittade jag på mätaren och insåg att jag fått i 0,3 l på 5 min... nästa lastbil kommer och jag frågar honom också och han tittar på mig i panik och säger att NEJ du får inte tanka AdBlu i dieseln!!!  NEJ, jag är inte sååå dum i huvudet och han lugnar sig när han såg att det faktiskt var ett hål på sidan där men han kunde inte heller förklara varför det inte gick att tanka... nåväl, jag körde taktiken att jag får väl stå och trycka snabbt/den slår av och jag påt igen och trycka och få i de droppar som kommer så efter 27 min hade jag ivarjefall fått i 6 liter och tänkte att nu djäklar får det räcka tills bilen ska in på service om 2 veckor...


Behöver jag säga att min orangea jacka inte var särskilt orangea efter denna förbannade utmaning så den åkte i tvätten när jag kom hem..


Var bara tvungen att ta kort på min allra bästa fredagsvän.

 

Av Ulrika Holst - 21 november 2017 23:30

Jag är kanske lite hetsig när jag kör bil, jag erkänner.   Jag är kanske inte guds bästa barn med det finaste språket just då och jag är faktiskt ganska glad att ingen spelar in mig för jag skulle inte vilja att det spelades upp för en alltför stor publik om vi säger så… Jag kan bara inte låta bli att delge er den händelse som fick Ullis lampa att lysa rött!! Återigen, hur fan kör folk bil egentligen???


Häromdagen när jag skulle åka hem från jobbet inser jag att det börjar gå så satans sakta på E18 i högerfilen och jag tänkte i mitt stilla sinne att det är som vanligt bara för att det är mycket trafik just när folk slutar jobbet. Det är ju inte helt ovanligt att det kryper fram i båda filerna mellan 16:00 och 17:00, MEN det har jag efter några år tro mig eller ej faktiskt förlikat mig med.

NEJ, jag ligger inte i höger fil utan jag är en av dem som pensionärerna svär över att hur fort faktiskt folk kör egentligen. Så naturligtvis påbörjar jag min jakt på att köra om alla dessa sölkorvar och i vänster fil flyter det på rätt bra medans höger blir mer och mer katastrof och jag blev lite förvånad när det börjar stocka på sig på väg ut från Västerås för det brukar det inte göra och vad fan ser jag?? Någon idiot bogserar en minivan på E18 i ca 70 km/h. Jag överdriver inte om jag säger att de hade inte ens 2 meter emellan sig!! Och inte svängde de av heller utan när jag tog avfarten vid Ikea fortsatte de sonika sin bogsering mot Köping… Jag kommer aldrig förstå hur folk kan sakna så mycket hjärna och vett??

Av Ulrika Holst - 21 november 2017 22:30

I torsdags passade jag på att rida ut en sväng. Det var inte helt optimalt och Zoia var laddad i mörkret så vi avslutade lite i paddocken och hon fjanta mer än lovligt mycket… Dock fick jag igenom det så det blev bra. Det var riktigt bra underlag där nu när det småbörjat frysa lite.

Fredagen fick hon vila så jag och min allra bästa groom åkte ut och mocka och fixa, tvätta svansen mm.

Lördag blev till kvällsmys i stallet. Felicia var med ut igen och för en gångs skull fick jag vara själv i ridhuset. Jag har försökt hålla lite koll vilka tider och dagar, men det är helt omöjligt då det varierar något fruktansvärt när folk är där. Men, lördag kväll tyckte väl folk att de hade bättre saker för sig och jag slapp bli irriterad. Hmm, det är inte alltid jag heller tycker det är så satans porrigt att tillbringa lördag kvällar i stallet, men det är satans skönt att få vara helt själv.

Zoia gick som en smäck och jag hoppas poletten som trillat ner stannar därnere för nu helt plötsligt gjorde hon slutorna i trav så fina och avslappnat så jag var helt salig. Har ju känt det lite motigt ett bra tag så det första man gör är att misstro sig själv med att inte kunna rida så tanken som slog mig: Är det någon annan som tjuvridit Zoia på nätterna som gör att hon är så fin just nu?

Jaja, nu när ljuset i tunneln väl lyser är det lika bra att passa på att njuta för som vanligt så är det väl djäkligt kortvarigt…


I måndags snöade det på rätt bra och vad gör fröken motvals då? Jo jag passar på att rida ut mitt i snöstormen. Det var oerhört skumt underlag nere på åkern för det var inte fruset helt och hållet och det var ett fantastiskt sviktigt underlag. Det var helt ljuvligt att trava fram när stora snöflingor ramlade ner men när vi skulle hemåt sen fick vi ju motvind så då var det inte riktigt lika kul. Zoia blev taggad som sjutton och det var som att sitta på en katapult och det var ett lite för friskt tempo i traven… Jag kan lova er att hade det hoppat fram en hare framför henne där har jag suttit kvar i luften och bara sett hennes stora rumpa och bakhovar och hon har varit hemma i stallet innan jag ens hunnit landa på backen i mörkret….  


Idag var det Lotta lektion. Ja, jag vet – det är mycket lektioner nu, MEN det är kanske det som gör att den svarta är så satans skitfin som hon faktiskt är. Lotta hade varit på lite kurs och det fick vi vackert erfara och vi fick naturligtvis ut för det.. Övergångar för hela slanten och hästen SKA gå i form HELA tiden!! Minsta lilla huvudet var i fel position var det gör om och gör rätt. Djäkligt nyttigt och jag insåg direkt hur mycket man slarvar med det när man sitter och rider själv så nu är det skärpning.


När vi sen i galopp skulle vända halvt igenom som i LA3 men istället för att rida bågen förvänd skulle jag samla henne och övergång till trav med henne kvar i form insåg jag att det är inte helt så lätt som det kan låta och hon vet så väl att den där bågen kommer så hon var lite förvirrad när vi helt plötsligt skulle bryta av till trav på långsidan… Lotta förvarnade mig om att det inte skulle sitta perfekt första gångerna utan detta var min hemläxa att öva på. Lotta utmanar mig varje gång jag rider för henne och det är jag glad för, för det är just det som gör att vi utvecklas.Av Ulrika Holst - 21 november 2017 09:04

I onsdags var det dags för Kicki träning igen. Djäklar vad bra det är att kunna följa upp träningen från måndagen då. Zoia var riktigt fin i traven! Rätt energi och helt magisk att få sitta på!

I galoppen var hon lite nonchalant till att börja med, men när hon väl insåg att det inte var rätt dag blev det bra. Både förvänd och istället för enkla byten fattade jag samma galopp istället. Hon tycker det är skitjobbigt att samla sig så mycket och är det bara att öva vidare. Jag får hela tiden variera mig mellan att gå ner i skritt och nästa gång samla och öka istället så hon inte ska förekomma mig.

Visst kan jag väl erkänna att det i mångt och mycket är en fördel att hon lär sig programmen så hon vet precis när och var och vad vi ska göra, men ibland tycker hon om att tjuvstarta lite...

Min egen träning har varit tung som tusan denna vecka och när man ställer sig på den där förbannade vågen och den visar exakt samma siffra varenda gång kan jag känna mig smått irriterad och den fan åker ut snart!?

Av Ulrika Holst - 21 november 2017 08:54

Jag gör som många andra, skyller på att jag inte haft tid att uppdatera er. ? förra måndagen åkte jag återigen till Lillhärad för att träna för Kicki. Denna gång gick hon in i ridhuset utan att blinka och jag såg ju direkt att de hade fyllt på med en massa spännande fordon och stora prylar i maskinhallen som vi ska rida förbi! Haha grattis tänkte jag och ytterligare en lektion åt pipsvängen för jag kommer nog knappt ner i den änden en gång... trodde verkligen hon skulle fjanta järnet!

Döm om min förvåning när hon knappt lyfter på skallen när hon helt avslappnat sonika glider förbi där!?!?!??? ok, vem var så förutseende och drogade min häst??????

Hon litar inte på underlaget där i galoppen än och jag fick övertala henne en stund och sen när det släppte gott folk kan jag skryta med att hela världseliten skulle velat ha min häst!! Vi drämde till med den bästa galoppen ever!! Alltså, när den hästen går så finns det verkligen inget annat i världen som kan få en lyckligare!!!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se