Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - Söndag 18 mars 20:30

I lördags testade jag snösulorna igen. Det var ju ganska hård snö och det var minusgrader. Jag lyckades få i den som ramlade ur sist bättre denna gång och jag hoppade över att sätta i några bak. Red runt åkern och galopperade och när Johan mötte upp mig så hade hon båda sulrona kvar och inga styltor. Dock skulle jag våga säga att det är kanske en räddare i nöden, MEN man är ju lite orolig hela tiden att hon ska ha tappat någon så man rider och vrider på huvudet hela tiden. Sen skulle jag verkligen vilja testa dessa i kramsnö för att verkligen sätta dem på prov. Nåväl, jag är lite positivt överraskad över deras funktion. Vädret i lördags var ju helt underbart. Strålande sol som värmde och helt vindstilla.


I söndags var det inte heller så kallt, men det blåste en hel del så jag gick in i ridhuset faktiskt. Zoia var dunderfin i traven, fina skolor och skänkelvikningar. Dock så är jag inte helt nöjd med galoppen. Vänstern känns knackig bitvis, jag tycker hon kränger lite. Högern kändes ganska bra. Krängde lite i början, toka sig lite i den första förvända och jag vet inte, jag kan inte sätta fingret på hur det känns. Det känns inte kanon om jag ska vara ärlig. Dock har jag djävligt höga krav så jag måste väl erkänna att nu kan det vara så att jag är nere på lite detaljnivå och klagar. Dock fick vi till 2 väldigt fina enkla byten på slutet.


   

ANNONS
Av Ulrika Holst - Lördag 17 mars 09:50

Idag är ingen vanlig dag, idag är det min allra bästa grooms födelsedag. Felicia hjälper mig i ur och skur med Zoia och tar hand om henne så bra. Jag är så glad att Zoia låter Felicia få hoppa upp och skritta henne. I början när vi testade gick Zoia undan och markerade kraftigt att hon inte ville, men har hon tom börjat trava lite.

Stort tack allra bästa Felicia för all hjälp och att du vill följa med till stallet. Hoppas dagen blir bra och vi ses ikväll!!

ANNONS
Av Ulrika Holst - Torsdag 15 mars 21:45

Jag är shopoholic - jag erkänner, och jag har fått ett litet återfall. Jag lovade mig själv att inte köpa mer schabrak, MEN jag kunde helt enkelt inte låta bli. Eskadron drämde till med en färg som jag bara smälde för. Det är egentligen inte min och Zoias färg, men vad sjutton, snygg är den. Jag slog till från en firma i Tyskland och jag går och väntar och väntar på att få hem det.

 

Nu ska jag bara jaga en tröja i samma färg, men jag tyckte mitt Pikeur öga såg att det kommer en Piké i samma färg.Av Ulrika Holst - Torsdag 15 mars 20:30

Så, var iväg och bytte till rätt storlek (tror jag) och åkte till stallet. Nu ska sägas att det var -6 grader och varit kallt i 24 h så snön var ju hård och kristallig. Satt i Huf flex fram bara och jag måste erkänna att den ena hoven blev bättre och den vänstra kändes inte riktigt som den satt lika bra. Johan gick med mig en liten bit för att se vad som hände. Kan säga att det blåste isbitar så det var ingen trevlig väderlek. Första biten verkade det som att de fungerade och jag sa åt Johan att han kunde vända och jag red iväg ner på åkern. Jag travade och det kändes helt normalt så jag förstod att hon inte hade några styltor. Hon var pigg som sjutton så det blev till att bromsa lite..  


När vi kom tillbaka hoppade jag av innan vi kom upp till asfalten och sen ut på isen för att spana läget, men då hade vi gärna tappat den vänstra men det var inte tillstymmelse till styltor i varken den med Huf flex eller den utan så vet inte riktigt om jag kan utvärdera något än, mer än att de är väldigt dyra och verkar inte sitta kvar så vidare värst bra. Imorgon tar jag en promis med Zoia för att se om vi kan hitta den, mest för att se hur långt vi kom innan hon tappade den.


Jag avanmälde mig till tävlingen i helgen. Jag har inte det minsta lust att åka iväg, sen gör det inte bättre til latt det ska bli skitkallt heller! Jag är så less på den här årstiden nu!!

Av Ulrika Holst - Onsdag 14 mars 23:00

Jag har ju medvetet väntat med hovis för att få behålla snösulorna så länge som möjligt, men nu gick det inte längre utan i måndags när jag kom satt ena bakskon lite på fel sätt så jag fick agera hovslagare och ta bort skon innan hon trampade in sidokappan i hoven. Sit också, Jag vill verkligen inte sätta på snösulor nu för 1-2 veckor så det fick bli sommardäck för Zoias del nu.


Fjantig som jag är så for jag iväg och köpte Huf flex till henne, men jag lyckades ju köpa för stora. Vet inte riktigt om jag tror att det är bra, men det får vara värt 600:-. Jag var ju lite optimistisk igår och testade att rida ut utan dem, men det gick inte. Det hade ju inte hunnit frysa till och isklamparna i framhovarna var ett faktum. Smidiga Holst red ut ensam, glömt telefonen och vågade inte gå upp på stallplan för jag tänkte att Zoia slår ihjäl sig på isen så jag gick bakvägen och tänkte att jag får väl stå och vänta tills någon kommer. Jag hade turen att min hovis stod ute vid sin bil så han kom och fick slå bort isstyltorna med en hammare... Däkligt orutinerat av mig...  .


Jag ska åka idag och byta Huf flexen så jag hoppas innerligt att de fungar och framför allt att snön försvinner snart! Hela jag vill ha vår nu!! 

Av Ulrika Holst - Söndag 11 mars 12:30

I söndags kom Kicki till oss igen. Jag red tillsammans med Anna och jag har verkligen inget emot att dela tid med någon. eller rättare sagt, det beror helt på vem det är. Med Anna och Lotta funkar det perfekt, men det finns även dem jag ALDRIG skulle dela tid med om vi säger så.


Det var ju någon +grad så det rasade rätt bra med snö från taket och jag kan lova att det dundrar på rätt bra, men jag och Anna var sist ut på em så vi fick "bara" ett ras och Zoia skötte sig skitbra måste jag erkänna.


Lektionen gick bra, men ingen aha och wow känsla denna gång. Hon var lite bekväm och tyckte inte alls att hon skulle vara bakhjulsdriven utan hon körde först lite framhjulsdriven och i första galopperna var hon 4-hjulsdriven så jag fick väcka henne till liv och då fick hon jobba på lite. Nje, ok lektion men inte mer tyvärr.


Jag vet inte om jag tröttnat på hästeriet eller vad det är för fel. Jag är trött, irriterad och alla är idioter just nu. Jag är så innerligt trött på att behöva vara orolig och om sig och kring sig i stallet och det tröttar ut mig fullständigt, så jag tror att allt negativt och allt tjafs och oro gör att jag tröttnat ur helt.


Tänk om jag inte vore så satans feg och orolig hela tiden! Men det känns inte så kul att köpa hästgård för 5,6 miljoner om jag tröttnat på hästeriet heller!? Som det känns nu blir det ingen mer häst efter Zoia så sökandet efter det perfekta stallet fortsätter. Jag går på pumpen på ett par specifika saker har jag konstaterat: hagarna och halmen.

Av Ulrika Holst - Söndag 11 mars 12:00

I onsdags var Kicki hos oss igen. Zoia och jag har ju tränat obefintligt i ridhuset nu ett bra tag men hon gick som en smäck i onsdags och 10 meters volterna i galopp kändes så fantastiska!


Vi fick även till riktigt bra övergångar från galopp till skritt och jag fick bra tips av Kicki som gjorde att det gick riktigt bra!


Nu ska bara tävlingslusten infinna sig! Tyvärr måste jag meddela att den har inte ens börja gjort utslag på mätaren än och just nu känns det som det inte blir någon tävling alls... Nåväl, det hinner förhoppningsvis ändra sig.Av Ulrika Holst - Söndag 11 mars 12:00

I fredags for vi iväg till Scandic i Linköping då vi tänkte övernatta där för vidare färd till Vimmerby på lördag fm. Vi kom iväg i tid och började med att utnyttja hotellets gym och sen fortsatte vi i poolen. Vi var helt ensamma så det blev riktigt lugnt och skönt och lite avkoppling. Så nice att komma hemirfrån faktiskt!


Vi avnjöt en helt ok middag i restaurangen och sen var vi lite slöa och slappade framför tv:n.


Lördagen startade då med god frukost och sen till Vimmerby. Vi var väldigt tidiga så Millan och Annika sa att vi åker och hämtar smörgåstårtan och fikar lite och döm om vår förvåning när vi kom fram och det var på något Enduro museum så Johan var ju eld och lågor!! Snacka om passande!


Årsmötet flöt på riktigt bra och efteråt följde vi med Millan hem för att titta på hennes hästar och stall. Oerhört fint stall och en otroligt tjusig stor målning på ena väggen! Stora fina boxar, MEN jag måste erkänna att jag blev lite illa till mods när jag konstaterade att hon bara hade boxmattor i boxarna men inget strö uppepå!?! Usch, hästarna ligger direkt på mattorna!? Det är några hos oss som har boxmattor men de har ju strö som vanligt uppepå. Nej, det där gillade inte jag och jag måste erkänna att jag tyckte lite synd om hästarna.


Vi var inte i stallet förrän 19:30 så det blev inte någon ridning i lördags heller. Tack gode Gud så satt skon kvar, och nu var även ena framskon lös. Jag har ju medvetet väntat med hovis för att slippa sätta på snösulor igen, MEN nu går det inte längre.              

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se