Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - Söndag 9 juli 23:11

Fredagen bjöd på fantastiskt väder och mamma kom in. Vi va ut och åkte lite bil. Johan och pappa åkte gammal Camaro och mamma och jag åkte min. Mycket folk och mycket bilar, märkte inte så stor skillnad om jag ska vara ärlig.

Lördagen regnade tyvärr bort och vi tog en sväng till Hälla.

Årets höjdpunkt är över och semestern har precis börjat. Annons ute på svarta faran och det är oerhört stort intresse på den.

Mustang hos Järruds

Detta skulle Zoia aldrig klara....

ANNONS
Av Ulrika Holst - Söndag 9 juli 23:03

Torsdag och fredag bjöd på fantastiskt väder och det blev den svarta Camaron som fick rulla torsdag kväll. Konstigt nog hamnade jag i baksätet??...

ANNONS
Av Ulrika Holst - Söndag 9 juli 22:10

Veckan har varit lite kaotisk på jobbet, med allt som ska bi klart innan semestern, och jag har kastat i mig matlådan och jobbat in luncherna så i torsdags em gick jag hem för några veckors välförtjänt semester. Var dock så uppe i varv så jag kunde inte fatta att det var semester.

I onsdags red jag och Felicia ut. Zoia var lite halvfjantig, men Limpan gick som tåget och brydde sig inte om något. När vi kom ut på grusvägarna och närmade oss kohagen insåg jag att hela flocken kossor låg en bit bort. Nåväl, försökte fokusera på något annat och varken Zoia eller Limpan brydde sig om dem så det var himla skönt. Däremot kan jag säga att Zoia slog på en tvärnit när det plötsligt sprang en vit/grå ulltuss på vägen framför oss och när den vek av in i skogen insåg jag att shit, det där var en grävling. Även om den var mer rädd för oss kändes det väldigt olustigt att rida förbi där....

Supernöjd - båda hästarna skötte sig med bravur och det är lite mysigt att ha en ponny på släptåg och få lite sällskap.

Av Ulrika Holst - Tisdag 4 juli 22:24

Idag var sista träningen för Lotta inför sommaruppehållet och nu är det inga träningar inplanerade förrän helgen v 31 och då är det kurs i Heby för Kicki. Hmm jag måste nog ta mig en funderare på om jag inte ska ta och fråga Gabriella om jag kan få komma till henne i Strömsholm och träna lite.... Jag skulle så gärna vilja att Tomas Torgesson kom ut och tömkörde Zoia. Han är helt suverän på tömkörning men har ju sjukt mycket nu...

Så, förvända galoppen på schemat idag och det är verkligen helt sjukt. Tove var ju ut i måndags och idag är galoppen helt fantastisk igen. Fattar knappt att det kan vara sant. Zoia var riktigt riktigt fin idag och vi körde samma övning som sist, men denna gång gick jag över i rättvänd galopp och sen ner till trav. Allt för att Zoia inte ska lära sig vägarna. Supernöjd med henne idag och det var välbehövligt att få avsluta med en positiv lektion inför uppehållet.

Therese och tjejerna har ju Limpan denna vecka så de hann skritta ut innan jag red och Limpan hade fått låna en flughuva av mig och denna gång var hon inte lika tjorvig med huvudet utan mer tillfreds med huvan på.

Tänk vad roligt det hade vart om Felicia kunde ha en egen ponny.... Tror dock inte att Therese och Micke tycker det vore lika kul som jag.. haha...

Klart min allra bästa hästskötare är med och tar hand om mig och Zoia.

Tack mamma för att du kom och att du alltid förser mig med aktuella foton!!!!

Av Ulrika Holst - Måndag 3 juli 20:57

Ja, jag är inbillningssjuk och hypokondriker! Jag är så himla rädd om min Zoia så det går till överdrift. Det har nog varit bevisat länge men idag blev det bevisat på allvar. Jag har fått för mig att Zoia har ont i frambenen. Fråga mig inte varför, men jag är så himla rädd att hon ska ha ont så jag börjar tro att hon har ont. Veterinär Tove har ju följt oss sen start och hon har tittat på Zoia säkert 6-7 gånger och sagt att NEJ, hon är inte halt.
För 2 veckor sen kände jag att hon inte ville galoppera igen och misstänkte direkt att hon sitter fast i sin SI-led igen och idag kom Tove. Tove är både veterinär och kiropraktor. Oerhört praktiskt!! Så jag berättade för Tove igen mina misstankar och vi longerade i skritt, trav och galopp i båda varven och sen gjorde hon böjprov på kotorna och inte minsta lilla markering så Tove sa till mig att inte vara så försiktig i ridningen för Zoia kör nog lite med dig... Jaha, precis vad Lotta sa härom veckan, så nu gott folk ger jag mig. ZOIA är verkligen hur frisk som helst!! Några kg ska bort men frisk!! Och NEJ, jag vill verkligen inte höra "Vad var det jag sa"!!!

Pga att himlen var kolsvart och det regnade tog jag in Zoia och hon fick stå inne och hon vet precis rutinerna och håller stenkoll på mig när hon väntar på sin "belöning"... Älskade friska häst!!!!!

Av Ulrika Holst - Lördag 1 juli 10:14

Cityfestialen pågår och stress från jobbet för att hem och duscha och fixa till sig och sen åka och ta in Zoia på vägen för att se träffa Micke och Therese på stan för lite snabb mat och sen iväg och tittar på Miriam Bryant. Mötte upp mamsen och hennes väninna Ulla och sen vidare fr att ta några glas vin och bara vara. Hamnade på Brasseriet tillslut. Himla trevligt att få umgås lite med mamsen, men tyvärr var jag ju helt slut efter denna djäkla vecka så jag kände mig oerhört tråkig och lite loj.

Dock höll jag ut några timmar innan Johan fick komma och hämta upp årets tråkigaste dotter (sorry mamsen att jag var så tråkig).

Nåväl, bara att inse att den forna partytjejen har bytt skepnad och tillhör nu pensionärsligan som måste hem och sova... Usch, skäms nästan när jag tänker på det men men, det är nu bevisat att det är mer krut i både ungdomarna och de som är äldre än mig...

Skärpning till nästa gång!!! Fick dock en fin bild på mor och dotter!

Av Ulrika Holst - Lördag 1 juli 09:57

Usch, jag vet inte när jag hade en sådan här stressig vecka sist. Det har ju varit oerhört mycket på jobbet sen i mars, men nu djäklar början det bli överkurs... en vecka kvar innan några veckor ledigt.

Även om den varit helt bedrövlig har jag faktiskt haft lite tid i bilen där jag funderat och tänkt och jag vet att jag brukar vara gnällig mycket, men jag är verkligen så innerligt glad, lycklig och tacksam över att ha så fina och underbara människor runt omkring mig!!! Det är få förunnat att ha sådant stöd. Jag vill verkligen att ni ska veta ur mycket ni betyder för mig så ett STORT tack för allt stöd jag får!

Johan - för att du alltid finns där och står ut med mig!
Mamma - för att vi återfått kontakten och finns i varandras liv igen och umgås!!
Therese - För att du alltid är så omtänksam och ställer upp!!!
Tjejerna - För allt ni gör för mig och Zoia, grooma, mockar och allt annat ni förgyller min tillvaro med och får mig att skratta!!!
Kicki - För att du vill träna mig och Zoia och ALLTID får fram vår bästa sida och stöttar och bryr dig om mig. Underbara människa!
Lotta - För att jag får träna för dig och du tar oss framåt och visar så till och med jag förstår!
Pappa - som kommer i ur och skur och hjälper oss!!
Anna F - Som gör det möjligt att Zoia har sällskap ute och att våra hästar har det bra!

Ni är guld värda och jag är så glad att ha er i mitt liv!!!

Av Ulrika Holst - Lördag 1 juli 09:44

Träning för Lotta igen i tisdags och jag fick en annan övning för den förvända galoppen så vi lapp den där djäkla dörren, och hon gick så himla bra!! Oj, som vi behövde denna boost för vårt självkänsla. Så skönt att Zoia var med på noterna igen. Hmm jag brukar ju säga att jag inte märker av hennes humör när hon brunstar, men denna gång kanske jag hade fel. Jag ska nog börja ta det lite lugnare när hon är så där himla brunstig.

Mamma kom över och tittade och det är alltid så kul när hon vill vara med oss!! Som vanligt är hon fotografen.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se