Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - 16 december 2017 18:24

Måndag och tisdag passadevjag på att rida ut då det kommit snö! Gissa om det är härligt att susa fram i mörkret i pudersnön!??

Zoia blir taggad till tusen och vi fick till riktigt fina ökade trav och det var inga som helst problem att sitta ner och känslan när man bara svävar fram på min underbara vän och själsfrände går inte att beskriva med ord!????

I onsdags var det Kicki träning och vi koncentrerade oss på delar ur LA4 och Zoia var verkligen toppenfin!!

Torsdagen blev vilodag så vi passade på att manikyra lite. Klippte rent hennes ben och trimmade öronen lite och så massa mys förstås!!

ANNONS
Av Ulrika Holst - 10 december 2017 18:28

Jo, när man tycker det är mysigt och kul att gå på julmarknader!! ?????. Idag for vi till Sala silvergruva och gick på marknad där. Jag och Zoia har ju fått frågan om att vara med i beridet Luciatåg där, men med tanke på att Zoia varit lite stökig i magen, och det var 2 uppträden i 2 dagar tackade jag tillslut nej, och det var ju tur det för i förrgår när jag kom ut till stallet var Zoia tjock i ett bakben. Hon var stenhård i benet och jag kunde inte se nåt sår heller... igår när jag kom ut på fm var hon fortfarande svullen men inte lika hård, så jag gick igenom benet med starkaste pannlampan och lyckades hitta ett så litet sår som en knappnålshuvud typ, men det var faktiskt lite kladdigt så rengjort det 2 ggr och idag var hon nästan helt normal i benet. Tack och lov!!

Tog bara en frisk promis i mörkret nere på åkern. Var helt underbart underlag där så det hade varit hur trevligt som helst med lite ridning därnere och trava fram i den lilla snö som finns....

ANNONS
Av Ulrika Holst - 10 december 2017 18:20

Det märks att man inte är ute i svängen.... I fredags var vi några tjejer som skulle ta ett glas vin på kvällen och skulle träffas kl 19 på Steam Hotell då ena tjejen aldrig varit där, men orutinerade som vi var trodde vi att det fanns plats, men stackars Eva-Lotta blev stoppad i dörren och fick inte ens komma in. ?? så vi fick träffas på stan istället och hon och jag tog oss till Tabasco, för att återigen få beskedet att det var fullt!? Haha, trots orutinen lyckades vi ivarjefall pricka de mest populära ställena så lite cred vill vi ha!!??

Jaja, Skybaren hade platser kvar till 4 kärringar och när en trubadur skulle börja föra oväsen åkte vi ner till Lobbybaren och där var det snudd på folktomt och vi fick lite snacks och mat och god dryck tills det var dags att fara hem till soffan...

Trots böket, en mycket trevlig kväll!!

Av Ulrika Holst - 8 december 2017 08:12

Lika fin som Zoia var i förrgår, lika tråkig var hon idag!! Usch, varför håller man ens på med den här sporten?? Becksvart, storm, lera till helvete, bubba vatten och dessutom kan jag flugfiska i hagen!!???

PMS - ja jag vet men det är sååå mycket skönare att hålla sig hemma och inte fan blir man irriterad heller! Nej, hästlivet är verkligen inte glamoröst direkt!

När jag väl hade stressat hem för att ha styrelsemöte såg jag att det hade blivit inställt pga för få deltagare!!! Som vanligt!? så djävla respektlöst och det fick de minsann höra från en galen Holst!!! Det är alltid samma människor som strular och jag fattar inte hur fan det är möjligt att vissa lyckas varenda gång???????

Av Ulrika Holst - 6 december 2017 23:45

I måndags var det dags för lite ridning efter Zoias 4-dagars vila. Jag passade på att rida ut i skogen en sväng i mörkret då det var fruset. Johan och Felicia gick med och lös med pannlampor och Zoia skötte sig såå bra! Som sagt, hon fjantar ju mycket mindre i mörkret.


Tisdagen bjöd på träning för Lotta och vi tog det något lugnare pga vilan. Ja, jag vet att jag är fjantig, men hon är verkligen mitt allt den hästen. Övergångar, övergångar, förvänd slut (här spökade det till det lite i hjärnan till en början, men Lotta är ju fantastisk på att förklara) och avslut med lite enkla byten. Det sista byten var så himla bra och jag måste säga att det var det bästa hittills. Så himla kul.


Super nöjd och stolt över min svarta springare!!

Av Ulrika Holst - 6 december 2017 23:45

Onsdag och idag red jag i ridhuset. Zoia var verkligen superfin och pigg och hon är så oerhört rolig att rida just nu!


Hon är bra i magen igen och det känns såå skönt! Jag hittade förresten en ganska passande bild för er som tror att vi hästägare är av det latare folkslaget!!


 

Av Ulrika Holst - 4 december 2017 23:15

Upp i skaplig tid för att leta parkering. vi hade ju tillstånd via montern, MEN det var inte enklare för det för alla hade olika koder och här måste jag säga att de misslyckats totalt med både kartor och  uppmärkning så vi for runt lite vi till slut hittade en parkering där många bilar hade samma kod som vi så vi chansade och hoppades att det inte skulle bli några böter.. Och det gick ju vägen...


vi gick raka vägen till montern och morsade på Annika och var kvar där till Micke, Ez och Filippa kom upp. Felicia kände sig som hemma direkt och for iväg och titta på det hon ville se.


Efter lunch kan jag säga att det slog till ordentligt. Herregud vad folk det var utanför vår box. Det byttes häst också för Hera var inte på topp och min nya favorit Floris steg in i montern som den konung han är och bara fullkomligen njöt och bjöd åskådarna på en perfekt vistelse. Alla fick klappa och han nästan letade efter folks händer och jag måste erkänna att han nockade mig totalt.   Jag blev verkligen helt betuttad i denna häst och han fångade mitt hjärta totalt. Jag såg ju denna skapelse i Strömsholms 2015 när han var hingst och totalt skvatt galen och jag trodde han skulle riva boxarna inne i stallet, smal som en speta och helt super stressad. Snacka om förvandling 2 år senare som valack! Hmmm, skulle inte ha något emot att han fick byta ägare och dela hage med Zoia!! Det är första gången en annan frieser fångat mitt hjärta på det här viset...


Vi var och tittade på em showen och mitt favoritnummer Scout var med. Herregud vilket fantastiskt nummer....


Vi for iväg hem när julshowen nästan var slut så vi klarade oss undan allt folk. Ja, det var knökat med folk så både jag och Johan hade nästan lite panik, då det inte gick att gå någonstans.


Vi for hem till Zoia och hon blev så glad när vi kom och gnäggade flera gånger. Hon fick naturligtvis vila idag och imorgon också så hon får repa sig ordentligt från hennes magåkomma.


Haha, Therese ringde på kvällskvisten och gissa om det var någon krigare som INTE ville åka hem?? Hon hade ju minsann pass så hon for iväg till funktionärslektaren och satt och tittade på hoppningen så de andra fick sitta och titta på framridningen... Hon är verkligen helt outtröttlig min allra bästa groom Felicia.... Efter mycket om och men så kom de hem flera timmar efter oss och inte ens då ville hon åka hem.... Bra att hon haft kul ivarjefall!!!

     


Av Ulrika Holst - 1 december 2017 21:35

                       

imorse var vi uppe med tuppen jag och min allra bästa groom Felicia för att ta tåget till Stockholm och dags att inta Friends.


SFHF har 2 frieser på plats så det ska bli kul att få se dem. Floris stod i montern idag och han var så cool och social och har skött sig exemplariskt! Både han och Hera skötte sig även helt fläckfritt inne på stora arenan också.


Felicia har gjort en egen rosett, varit groom och vi hittade en så fin Kingsland jacka till henne!


vi avslutade kvällen på hotellet med lite biljard.


här kommer bildbomb på vår fredag.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se