Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - Söndag 17 sept 21:31

det har varit helt underbart väder idag. Strålande sol och helt vindstilla. Zoia fick gå och njuta lite längre i sommarhagen idag. Johan och jag gick en sväng på Erikslund och käka lunch och sen åkte jag ut och flyttade henne till vinterhagen. Passade på att mocka när jag ändå var därute. 


Hem och tvätta lite täcken och schabrak i det vackra vädret och sen tillbaka till stallet för att passa på att rida ut i det fina vädret. Hon trava på bra och i friskt tempo och fjanta inte så det var en helt underbar ridtur. Skön känsla då det var ett tag sen jag kände så.

ANNONS
Av Ulrika Holst - Söndag 17 sept 21:28

   

Kom hem från Stockholm på em och tog med Felicia ut till stallet. Zoia fick vila idag också. Vi borstade och gjorde henne fin och sen for vi hem och gjorde oss klara för lite mat och spontancruising nere på stan.

Snacka om att det var bilar nere på station. Tyvärr var det väldigt dåligt ordnat och kaoset var ett faktum, men initiativet var kul och extra roligt att det var så stor uppslutning.


ANNONS
Av Ulrika Holst - Lördag 16 sept 13:21

   

Torsdagen var tyvärr ingen bra dag i stallet. Hade tänkt rida ut, men i och med att gud har öppnat himlen senaste veckan så var det lerigt utav helsike. Petra skulles skritta Eke tor så jag fick följa med henne. Tänkte att jag skulle ta några varv i parddocken när vi kom tillbaka. Zola fjanta direkt när jag börja trava och mitt tålamod brann av direkt. Efter lite meningsskiljaktigheter gjorde hon dock några fina enkla byten. Dock blir jag less och besviken och detta gör inte att jag tycker det är roligare att vara i stallet direkt. Lotta sa direkt att hon känner av att jag inte mår bra och då slappnar inte hon av heller. Moment 22 och låsningen är ett faktum. Jag är lite oroad att jag rent av tröttnat helt på hästeriet igen...


Jag bokade hotell i Stockholm och fredag eftermiddag intog vi huvudstaden och en hästfri dag och kväll infann sig. Usch, det känns taskigt att säga, men fy satan vad skönt det var!! Vi åt gott och sen borde vi kanske ha gjort stans kvällspuls, men slappa på hotellrummet var mer vad jag behövde.


Sov ut, åt en rejäl frukost och sen gick vi en sväng på stan innan vi nu tog tåget hem. Jag måste bli bättre på att unna mig att vara borta från Zoia. 


En tanke slog mig när vi vandrade runt i Stockholm. Skulle jag vilja byta hästlivet i Västerås mot Stockholms stadsliv? Gå ut och äta och dricka varenda kväll, shopping och full fart jämt? Byta bilar mot kommunala medel? Oavsett vad man än väljer, så lessnar man nog på det, så det är nog till att hitta en variant. Bara för att man har häst, kan man faktiskt vara hästledig och unna sig lite avbrott och lyx ibland...😘Av Ulrika Holst - Onsdag 13 sept 21:00

  

Nu mina vänner och övriga känns det lite pinsamt.. i fredags kom det där mörka hålet och jag kan liksom inte förklara varför jag hamnar där..

Efter 42 år sa en väldigt nära vän (som känner mig utan och innan) kan det inte vara så att du har PMS? Pms tänkte jag, det är väl typ bara mensvärk med huvudvärk och ett djävla humör??!!? Nu har Holst läst på lite om denna kvinnliga sjukdom och kan konstatera att många av symptomen stämmer in lite för bra!! Nästan pinsamt att man inte ens visste var det var och ännu mer skrämmande att jag inte ens tänkt på det förut...😳

Nu fick jag äntligen vatten på kvarn på vad jag har sagt länge: Jag är född i fel kropp!!! Jag borde ha fötts till kille istället. Det finns snudd på inget kvinnligt över mig förutom pattarna!!!!????😂😂😂😂

Av Ulrika Holst - Tisdag 12 sept 23:30

Johan har ju varit borta i helgen och jag rustade med pepparmyntsolja blandat med diskmedel och vatten och har sprejat huset flera gånger varje dag och hör och häpna - I am ALIVE!! Inte en enda spindel på hela helgen. Jag har levt med en grön sprejflaska och släpat på dammsugaren när jag gått i och ur sovrummet så att den alltid var på rätt sida så att säga.


Så jag måste säga att husmorstipset jag hittade verkar funka!

 

Av Ulrika Holst - Tisdag 12 sept 23:15

Jag har varit i ridhuset i helgen och jag måste säga att det varit en riktig skithelg. Det har låst sig helt mellan Zoia och mig och i söndags bröt jag ihop. Jag hoppade av innan vi blev osams och avbröt ridningen. Jag är så satans less på att sitta och flacka och fara till stallet så jag spyr på skiten rent ut sagt. Jag har fanimej offrat varenda helg och snudd på varenda veckodag sen i våras på att ta in Zoia och en till men nu känner jag att det är stopp. Jag måste bannemig få göra något annat än att bara passa upp på hästarna. Detta kommer inte accepteras nästa år utan då får vi vackert ta varannan helg, annars får Zoia vara ute själv och varannan helg gå in med intag.


Känns bara så tråkigt att det ska behöva gå så här långt innan jag säger ifrån. Vill helst inte ställa av henne heller nu igen. Så nu bokade jag in hotell i Stockholm på fredag  och ska bara äta och dricka gott och absolut inte tänka på hästar. Så himla tur att det är Wirsbo nästa helg så jag får komma iväg. Även om det här hästrelaterat så är det något jag trots allt ser fram emot.


 Lyckades ivarjefall fånga en fin regnbåge i stallet i helgen. Det skulle inte regna enl rapporterna men jag kan lova att det kom ner mycket vatten.

   

Av Ulrika Holst - Söndag 10 sept 15:10

Är inne i en mörk period igen där jag tycker allt är tråkigt. Veterinär Tove va ut och vaccinera Zoia i torsdags så Zoia fick vila torsdag och fredag. Jag tog bara en promis runt Eke och Zoia var riktigt pigg.

I lördags var det skitväder så jag red i ridhuset på kvällen. Vi övade skolor. Slutorna år så bra i skritt men sen låser det sig lite i traven. Vi fick jobba på ordentligt och hade lite meningsskiljaktigheter, men galoppen och den förvända kändes bra.

Har ju känt en längre tid att jag tröttnat lit på ridningen. Känns inte som jag gör något annat än att bara fara till stallet fram och tillbaka flera gånger varje dag. Trodde liksom att jag skulle hitta tillbaka till ridkänslan, men den verkar dröja.. bara hoppas att den infinner sig efter Wirsbo.

Problemet är bara att jag inte riktigt vet hur jag ska ta mig ur dessa mörka hål jag åker ner i...

Av Ulrika Holst - Torsdag 7 sept 21:15

I onsdags var det Kickiträning igen. Jag hade varit i Ljungby med jobbet så Johan var snäll och väntade vid dingtuna kvarn med stallkläder mm när vi kom därifrån. Vi hann med 15 min marginal och jag var klar och klev in i ridhuset 20:45 så gott om tid till ridlektionen 21:15. Zoia var lite bekväm i början så Kicki sa att då tar vi galoppen först och djäklar vilken energi hon fick efter det. Hon brukar bli som bäst efter galoppen. Den energin var perfekt att ha när vi gick in och övade öppnor. Blev riktigt bra på slutet. Här är det oerhört viktigt att jag är avslappnad så det inte låser sig mellan oss och Zoia blir stark. Öva, öva och åter öva...


På det hela stora är jag supernöjd. Som vanligt med andra ord när Kicki kommer. Nu är det bara en onsdag kvar innan det ÄNTLIGEN är dags för kursen i Wirsbo. Herregud som jag längtar!! Ska bli så himla roligt. 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se