Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - Söndag 8 april 19:15

Jaha, idag har jag haft många olika titlar på visitkortet?. Började med agera mattelärare till Felicia och vi fick mycket gjort, så det var bra. Hon har prov på tisdag så vi håller tummarna att det går bra. Direkt därifrån till andra sidan bordet och agerade linsisättare! Kanske ta jobb på Synsam!? Ja, man kan ju tycka att det är ett skämt att hon som aldrig ens haft glasögon och en mindre varit i kontakt med linser ska hjälpa ett barn att stoppa in linser i ögonen för första gången hemma???. Det tog lite tid, men vi lyckades tillslut få in båda och det blev ett glädjetjut som hela Skälby hörde tror jag.

Skulle egentligen ha gått på Tårtgeneralen och lite mat nere på stan, men Holst hade ingen lust så det blev mat hemma, soffan och sista Beck istället.

ANNONS
Av Ulrika Holst - Lördag 7 april 22:48

Lervälling och hagen står i vatten! Djäkligt taskig tajming att Zoia får gå i grushagen nu när hon inte får motioneras. I torsdags var sista dagen med Metacam och Zoia har ju fått vila ifrån ridning då jag inte tycker det känns bra. Idag på em när jag kom ut tänkte jag att det får bära eller brista, men jag ville verkligen se henne något varv på linan i trav innan jag sätter mig på henne. Jag tog något varv i vardera håll och jag kunde inte se något alls. Dock är jag djäkligt orolig att jag är partisk. Jag ville verkligen se om hon hon fortfarande hade störningen för då vill jag verkligen inte belasta hennes ben.

När jag hoppade upp och skulle gå iväg började hon skaka på huvudet igen och tanken kom omedelbart att fan hon har ont. Tänkte att jag skrittar bara max 15 minuter och var typ 5 minuter i paddocken. Ingen reaktion och inget skak på huvudet och när jag sen gick ur och gick mot sommarhagarna och hon fick lång tygel knatade hon på som aldrig förr. Öronen spetsade framåt och inget skak utan bara en helt vanlig Zoia. Hmmm, vet inte vad jag ska tro... får se imorgon om hon skakar på huvudet då med i början.

ANNONS
Av Ulrika Holst - Måndag 2 april 17:00

Tack gode gud att Zoia har kunnat gå i stor hage, för hon är ju van att bli aktiverad så att säga, även om hon inte rids 2 h varje dag. Vi kan säga att hon är pigg och glad! Det är som att vandra med en atombomb känns det som. Igår var första gången som hon kändes cool vid promenaden. Jag är ju lite fjantig med henne, men jag tycker inte det känns bra att rida henne med Metacam i kroppen utan väljer att ta avsuttna promenader dessa 10 dagar. Varför ska jag belasta henne med både min vikt och sadelns vikt i onödan?


Felicia har ju varit med ut nästan varje dag förra veckan och hon har fått promenera med henne i paddocken och på gården, och Zoia har  busat lite med henne kan vi säga. Jag har ju alltid varit med men måste säga att Felicia har löst det riktigt riktigt bra. Sen är det svårare för henne att gå med Zoia när jag är i närheten för Zoia är ju väldigt mammig och ska bara gå dit jag är och när Zoia har bestämt sig så har Felicia lite att jobba med om vi säger så.. Några väldigt sköna och roliga skratt har det blivit. 


Nu är det bara 3 dagar kvar på Metacam-kuren och jag hoppas innerligt att det inte är något allvarligt med henne.

Av Ulrika Holst - Fredag 30 mars 14:33

Mina onda aningar om Zoias SI-led stämde tyvärr inte. Hon satt visserligen fast i nacken men vid longering så sa Tove att hon tyvärr såg en ytterst liten rörelsestörning i höger fram. Hon böjde henne och ingen reaktion och sen böjde hon kotan också men ingen reaktion.

Metacam i 10 dagar och skritta 3 veckor!???

Jag kan inte annat än att bli arg och ledsen över detta. Jag är så försiktig med henne, rider på olika underlag, rider ut mycket och sitter inte och nöter på henne i timtals! Det finns de som rider i flera timmar i ridhuset 7 dagar i veckan och aldrig rider ut och hästen får aldrig vila... jag sa det till Tove och få svarade hon: är du helt säker på att de inte är halta då? De kanske inte har samma uppsikt på sin häst!

Kan väl vara så, men jag blir ändå ledsen. Tove var övertygad om att det inte var något allvarligt och det var en så himla liten störning.

Min älskade lilla häst!???

Av Ulrika Holst - Söndag 25 mars 23:15

En fantastisk helg i Virsbo är nu avslutad. I lördags ganska kallt tyvärr, men en riktigt fin vårdag idag med värmande sol. Bodde ensam i stort dubbelrum, god mat och dryck så varit riktigt bortskämd! Det enda tråkiga med dessa helger i Virsbo är att det går så fort. Man tycker när man är på väg dit att gud vad skönt det ska bli med all tid och möjlighet till avkoppling och bara ha det bra. Visst, jag kan inte sticka udner stolen med att vi har det bra, men tiden går så fort.


Zoia har skött sig så bra! Hon har verkligen varit hur cool som helst. Inge fjant överhuvudtaget och fast solen lös hela söndagen och gjorde solkatter i ridhuset så brydde hon sig inte. Jag tror verkligen hon har mognat lite och inser att hon faktiskt överlever våra resor. Det började kanske lite mer struligt för stackars Lotta och Bocke. Man kan nästa börja tro på ägarna när de säger att det spökar på Virsbo...Först glömde hon telefonen hemma, väl framme i Virsbo när hon skulle öppna sadelskåpet så var nyckeln helt borta. Har aldrig hänt förut. Så det fick bli till att bryta upp skåpet. När vi sen skulle gå och byta om stod hennes dieselvärmare och gick för fulla muggar så det var bastu i bilen och hon hade inte satt på den... men men, till slut så gav spöena upp och resten flöt på riktigt bra.


Jag är tyvärr en person som nästan aldrig blir riktigt nöjd, men jag är faktiskt riktigt nöjd med lektionerna. Hon gjorde så bra skolor, fin och hurtig trav. När vi sen kommer till galoppen är jag väl inte riktigt lika nöjd. När hovslagaren var ut för någon vecka sen märkte jag på Zoia att höger bak var ingen höjdare att lyfta och hålla kvar där och när hon nu inte kändes 100% i galoppen och dessutom inte ville gå förvänd i Virsbo känns det helt rätt att jag redan har ringt ut veterinär och kiropraktor Tove! Jag misstänker skarpt att hon behöver titta över hennes SI led igen. Det är alltid i galoppen jag känner när "kuggen" inte är på rätt plats så förra veckan tog jag det säkra före det osäkra och boka upp Tove. Så på tisdag kommer hon och kollar. Hon får även kolla tänderna när hon ändå är ut. På det stora hela är jag verkligen supernöjd med helgen! Det är så himla mysigt och avkopplande att bara gå där och strosa även om vi kanske hade önskat lite mer vårväder, men men kursen i maj borde väl för tusan klara sig undan vinters grepp!  


Allt har fungerat så bra och stort tack mamma Annette för sällskap och hjälp och Johan för att du ser till att vi kommer på plats!❤️


Längtar redan till nästa inbokade kurs i maj! Bildbomb från helgens bravader.

                         

Av Ulrika Holst - Fredag 23 mars 11:58

Hmm, skulle faktiskt kunna vara så här hemma hos oss!????

Av Ulrika Holst - Onsdag 21 mars 22:11

Kicki träning idag. Åkte ut lite tidigare idag och Zoia fick äta em mat ute och jag tog av henne täcket så hon fick vädra sig lite i solskenet.

Hon kändes fin i skritt och traven men väldigt trött i galoppen. Mycket driva i de små volterna men på slutet fick vi till fina fattningar, fina ryggningar och några riktigt fina övergångar galopp-skritt.

Passade på att tvätta svansen idag, så nu är det bara resten kvar, men det får bli imorgon eller fredag. Vi planerar att åka vid lunch på lördag.

Lotta rockade sockorna på Bocke idag....

Av Ulrika Holst - Tisdag 20 mars 22:30

 Idag frågade Anna om hon och Donna fick följa med oss ut på en ridtur. Jag hade väl egentligen tänkt ut och galoppera lite men men, snäll som jag är så sa jag ja. Jag märkte redan på stallplan att Zoia var smått tjurig mot Donna. De går ju i samma hage och det är Zoia som bestämmer. Då jag vet att Zoia inte gillar att någon går eller nuddar hennes rumpa så brukar jag alltid rida sist de få gångerna jag har sällskap ute pga risken för en kick! Det fungerade nästan hela vägen, men vid ett smalare tillfälle på åkern stannade Donna och spanade på nåt farligt och Zoia gled upp före henne och Donna blev tydligen rädd för det där farliga hon sett och hoppade till, rakt in i Zoias rumpa och allt gick så vansinnigt fort, det small direkt. Jag hann inte reagera. Kicken var ett faktum och naturligtvis lyckades hon träffa Annas ben. Herregud vad jag skämdes och fick dåligt samvete. Nej, jag vet att det inte är mitt fel, MEN jag tycker det är så förargligt. Jag skulle aldrig ha låtit henne gå om, MEN jag visste ju inte att Donna skulle hoppa in i hennes rumpa i rena förskräckelsen.


Hon är lömsk på det där och superkänslig. Hon sparkar aldrig och har inga sådana tendenser alls när man håller på med henne men när hon inte ser vad det är och någon sonika går in i henne eller klappar till henne på rumpan i förbifarten om hon inte är beredd så kommer detta kickande. Inte så kul, men jag är ju van och vet om det, men detta var nog iallafall lite klantigt av mig att gå om Donna, men jag var ju inte nära henne vid ompassagen förvisso.


Nåväl, som tur är blev Anna bara lite öm så inget brutet.


Jag klippte ben och huvud på Zoia när vi kom tillbaka så hon är fin till kursen i Wirsbo. Måste försöka få till ett bad innan lördagen också...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se