Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - Söndag 24 sept 23:30

Ska jag försöka mig på en summering och lite tankar efter min första helg på Wirsbo.


Även om det var lite kaos, avsakand på info, missad lunch, avsaknad av hagar dagtid så måste jag säga att det har varit en fantastisk helg i en otroligt fin miljö och på det stora hela god mat.


De har fibersand i ridhuset och om jag jämför med Strömsholm så måste jag säga att Wirsbos underlag var betydligt mycket blötare och det plaskade faktiskt  på vissa delar så jag kanske gillar Strömsholms underlag lite bättre.


Tyvärr hade vi inte vädret med oss så vi fick inte njuta av vattnet och omgivningarna i varmt solsken.


Jag hade nog inte tyckt att det skulle vara helt roligt att åka dit helt själv utan att känna någon. Nje, det skulle jag nog inte göra utan vill nog gärna ha med mig någon som man känner.


En fundering ploppade tyvärr úpp på söndagen när jag såg hur bra det gick för Lotta och hennes fantastiska Bocke, är att vad mycket enklare det hade varit om jag också hade en välutbildad häst. Bocke har ju gått Intermediar och han är ju så himla världsvan och kan allt så vart Lotta än kommer så får hon ALLTID kvalité på sin ridning med honom. Hmm, jag erkänner att jag är lite avis här. Jag hör aldrig henne komma in från ett ridpass där de varit osams, eller att det har gått dåligt eller att hon är besviken. Hon kanske bara inte säger det högt som jag men ibland blir jag avis på hennes alltid positiva ridning och på sätt och vis önskan om att jag hade en mer "färdig" häst. Dock så blir det moment 22 här för jag vet ju hur stressad Zoia blir när jag förökte ta hjälp och jag har inte mage att skicka henne på utbildning heller när jag vet hur hon är. Så, jag ska bara förlika mig i tanken att jag tror vi är på väg mot maxnivån nu när vi pratar Msv C i utbildningsskalan. Dock så är hon mitt allt och valet är inte så svårt för mig.


Kan jag tänka mig att åka på kurs i Wirsbo igen? Självklart, om det är Kicki som är kursledare så ABSOLUT!


Kan ju inte påstå att det var riktigt lika lyxigt att komma hem och äta middag...  

 ANNONS
Av Ulrika Holst - Söndag 24 sept 22:45

Upp med tuppen idag då jag skulle rida först. Nu känns det att man inte sovit så himla många timmar dessa dagar och jag längtar hem till min egna säng. Så himla skönt att jag fick första passet så jag kunde börja packa ihop efteråt samt hinna titta lite på Lotta när hon red.


Idag gjorde vi lite enkla byten och lite vägar ur Msv B programmen och det var en utmaning vill jag lova. Zoia kändes tyvärr väldigt trött och när vi kom till galoppen började hon helt plötsligt fjanta för ena skottkärran och vi hade lite meningskiljaktigheter och jag blev så grymt besviken att vi fick avsluta helgen med ett pass som tyvärr inte kändes kanon. Men jag ska inte gnälla, hon har skött sig bra, mycket att titta på och sovit borta så jag förstår att hon var trött, men kan ändå inte låta bli att ha en litet uns besvikelse i känslan. När de dessutom hade missat min lunch var droppen lite nådd och jag tog en sväng för mig själv i väntan på att få någon hafsig lunch serverad som bestod av uppvärmning av gårdagens middag. Inte helt imponerad måste jag säga. Maten har varit helt ok, vissa måltider har varit superbra, men jag ska säga att det är inte helt gratis att åka hit så jag tycker att det borde ha varit lite mer ordning och info om jag ska vara helt ärlig.


Nåväl, kasta i mig den inte så häftiga lunchen och sen ville jag faktiskt bara åka hem. Johan hade ju kommit i god tid så han och mamma hade sett till att vi var packade och klara så det vara bara att hämta Zoia och lasta henne och fara hem.


Idag var det den gula outfiten.


Stort tack Johan för all hjälp! Stort tack även till mamma som ville vara med mig i Wirsbo denna helg för sällskapet och all hjälp med Zoia!


På det stora hela har det varit en skitkul helg, god mat och bubbel, en fantastisk miljö att få vara i även om vädret inte var på topp, fint stall och fantastiskt positiva Kicki Ödman som peppar upp mig lite när jag deppar ihop fullkomligen ibland när Zoia visar sin fjantiga sida och vi inte är helt överens. Jag inväntar nu vårens datum och hoppas både Lotta och mamma vill åka igen så jag slipper vara där helt själv!  

               ANNONS
Av Ulrika Holst - Söndag 24 sept 22:30

Inte sovit mycket inatt tyvärr. Rummet var fint, sängen inbjudande men ryggen ville inte alls vara med. Fick återigen ta morgonrocken till huvudkudde och alla 3 stora kuddarna under lår/knän för att ryggen inte skulle gå av, men hjälpte tyvärr inte till 100%.

 

Ridning redan på fm så åt frukost vid 07:30 och sen ner för att se om Zoia överlevt och spännande att se om hon lagt sig ner och sovit. Jodå, hon hade lite spån på rumpan faktiskt så det var oerhört skönt att se att hon kunde slappna av och lägga sig ner.


Idag på ridningen var Zoia så himla pigg. Djäklar vilket driv vi hade och lite enkla byten samt förvänd galopp skulle vi öva. Vet inte riktigt om jag störde henne med ena skänkeln idag i den förvända men vi fick inte till det riktiga flytet här och rätt var det var gjorde hon ett byte mitt upp i allt!!?? Jaha, det var ju visserligen bra att veta att hon kan!  Så, jag var nöjd, men inte riktigt 100% nöjd med den förvända och jag hoppas innerligt att det var jag som störde henne bara.


De fick gå ut i en liten hage e lunch och djäklar vad hon busa runt! Så himla kul att se henne. Tog även en promis med henne runt där och det var väldigt mycket spännande att titta på må ni tro. Då himla nyttigt för henne. En annan grupp som var där i flygeln hade byggt upp dressyrbanan i paddocken och den brukar ligga där på tävling så gissa om jag var snabb och tog tillfället i akt att gå dit med Zoia och knata runt så hon fick kolla på precis ALLT runtomkring där utifall vi får för oss att åka hit och tävla någongång.


på eftermiddagen var det en clinic med Kicki där en ridlärare red Msv B5 och Kicki körde lite clinic runt det och berättade mm. Roligt och väldigt nyttigt.


Idag hade vi vår paradfärg: Orange!!


Lite bubbel innan middagen med mamma och Lotta så vi fick en timme här att bara sitta och njuta och koppla av.

       

Mamma tog några fina kort på mig Zoia i de vackra höstfärgerna.       

Av Ulrika Holst - Söndag 24 sept 21:45

Så kom äntligen dagen då vi skulle fara på kurs till Wirsbo Herrgård och rida för Kicki. Hade semester och upplägget för dagen var ju klart sedan länge. Zoia visste att det var nåt p G för hon stog vid leddet och skrek efter mig så fort hon såg mig. Jag och Lotta åkte vid 11:45 ca. Det stod att vi hade samling kl 13:00 men väl framme så var det rörigt värre, ingen som tog emot oss alls och visade och berättade vad som gällde så det tyckte jag var oerhört dåligt av Wirsbo. Dessutom ingen fika alls mellan 13:00 - 20:30 när maten kom in... 2 st hade redan kommit och började härja direkt att de redan valt boxar och att hon ville lasta ur först. Jaja, sa jag det är helt ok. När jag sen bara skulle öppna upp översta dörrarna bak började de härja igen och då blev Holst irriterad och röt ifrån och sen var tyvärr irritationen mot dem redan där och jag kände att de där var inga trevliga typer som jag skulle ha nåt gemensamt med denna weekend. Lite synd, då man dock "måste" umgås lite med dem då man äter gemensamma middagar etc.


Zoia tyckte det var oerhört farligt och spännande att ta sig in i stallet men hon har skött sig så bra. Hon fick stå bredvid Bocke och det var bra. Sen fick hon Li Hope på andra sidan så det var toppen.


Jag red i sista gruppen kl 16:00 och idag hade vi röd outfit. Konstigt nog så fjanta Zoia nästan ingenting när vi väl kom in i ridhuset. Vägen dit var lite värre, då det faktiskt var parkbänkar och en vit tegelmur med oranga tegelpannor på! Oj, vad detta var nyttigt för henne och bara vara här och gå runt och titta på massa nya saker.


Idag var det skolor på schemat och sen några enkla byten. Vi hade en fantastiskt fin galopp här första dagen och jag var verkligen supernöjd med ridningen!!

           Av Ulrika Holst - Torsdag 21 sept 06:00

Hihi, har börjat fudnera på vad som ska med till Wirsbo och hur mycket mm och Johan konstaterar att herregud du ska vara borta en helg bara, men som det känns just nu vete tusan hur vi ska få plats med allt i "bara" en bil och transport...

Hur många bilar kan det behövas när en hästtjej ska åka bort med sin häst en helg??? Svar: Ni vill inte veta!!  


Återigen, ser så fram emot denna helg så det kan ingen människa ana!! som ett barn som väntar på julafton om inte värre!! Synd bara att vädergudarna inte ser fram emot detta lika mycket.


Idag inser jag att det kommer bli djäkligt mycket att göra och packa. Vi tar Volvon imorgon, och jag konstaterade att Johan får ta Audin till jobbet så jag kan börja koppla på transporten och börja packa bil och transport imorgon..

Av Ulrika Holst - Onsdag 20 sept 23:45

 I tisdags fick Zoia vila. De fick vara ute länge i hagen och sen tog jag in Lancelot och Felicia tog Zoia. Hon väntar alltid tills Lancelot kommit in och sen går hon så jag har händerna fria så att säga om det skulle bli något tok. Måste ju säga att det är så kul att se hur Zoia har vant sig att ha tjejerna med. Hon går som ett ljus med Felicia, men som sagt, det är djur och allt kan hända, så därför vill jag kunna vara tillgänglig om något skulle hända. Hon är så duktigt min allra bästa groom!!   Denna gång förenade vi nytta med nöje och pluggade engelska i stallet. Jag kan meddela alla föräldrar att det går superbra! Hon har 12 glosor varje vecka och förhör på fredagar och vi dammade av 8 ord under den stunden vi var i stallet.


Zoia blev klippt på benen igen så hon är snygg inför Wirsbo. Visst, det är en frieser men bara för det gillar jag inte att hela benen är fulla i långt tjockt hår. Imorgon är det ansiktet som ska trimmas.


Idag var det äntligen dags för Kicki-träning igen. Det är lite slitigt att rida lektion 21:15 men samtidigt skönt att behöva slåss med 100 st andra i ridhuset. Jag berättade om vår sista tid som varit lite tråkig och naturligtvis blev det slutor på schemat. Jag visade och förklarade och Kicki visade och förklarade och Kicki var supernöjd med vad hon såg. Jag har haft en förmåga att vilja ha huvudet lite fel och det hindrar baken från att komma in. Hon lyckades också visa vad hon menade med att flytta bogen och när man väl får in den där rätta känslan så svävar man ju på moln. Zoia är verkligen helt fantastisk att rida när vi båda är i rätt känsla och harmoni! Nu har vi dessutom en plan för vad vi ska träna på under kommande dagar i Wirsbo.


Så, just nu är vi i ett lyckorus och Zoia är inte till salu just nu eller behöver gå ut på lösdrift...    Stort tack Kicki för att du ALLTID löser våra problem!!!


Glad häst som håller koll på Husse som är och hämtar hennes belöning!

   

Av Ulrika Holst - Måndag 18 sept 23:30

Mulet som tusan, men jag for ut till stallet direkt efter jobbet och kom ut och red i rättan tid. Vi stack ner på åkern och hon fick trava på. Denna gång fjanta hon som aldrig förr och jag kan lova att hade det flygit upp en fågel eller skuttat fram en hare har vi tagit Solvallas banrekord i hastighet! Hon var som en laddad atombomb. Jag har ju lite bekymmer med att hon halkar i gräset och leran när hon bryter av från galopp till trav ibland och jag vågade inte utmana ödet igår så det blev ingen galopp ute på åkern, men när det började småskvätta lite red jag tillbaka och gick in i paddocken och tog galoppen där istället. Jaha, då hade hon väl farit av all energi ute på åkern för nu helt plötsligt fick jag driva istället. Visserligen galopperade vi ganska samlat så det är jobbigt för henne, men hon gjorde 2 rätt ok enkla byten.


Så, detta är nu andra dagen som jag tycker det är rätt kul att rida. Så det känns bra. När jag väl for hem fick jag äntligen mail från Wirsbo ang kursen. Eller rättare sagt, den lilla infon vi fick hade jag nästan kunnat klara mig utan, men men, samling 2 timmar senare då vi bara var 6 ekipage på kursen. Jag rider 17:45-18:45 med någon jag inte vet vem det var. Hade ju hoppats på att få rida med Lotta och Bocke, men se det fick jag inte. Har ingen aning om när middagen är sen så jag lär ju ha lite brådis in i duschen, men men fint folk kommer alltid sent så det struntar jag i. Fick dock inte veta när middagen är eller ridtider lördag eller söndag.


Hmm, jag är inte så himla imponerad över deras kundservice och det är så himla synd för det är ju ett roligt och trevligt koncept.


Dock bra med nya tiden så då hinner både jag och Zoia äta lunch hemma i lugn och ro innan det är dags för avfärd ca 14:00.

Av Ulrika Holst - Måndag 18 sept 06:30

Whihi, känner mig som ett barn iväntan på julafton...    Jag längtar så till fredag när vi får åka på kurs till Wirsbo! Det ska bli så roligt att få rida för Kicki där och bara äta gott och gå runt och lulla lite och umgås med Zoia. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag längtar.

Dock måste säga att jag är lite smått besviken på Wirsbo faktiskt då de borde kunnat gå ut med lite info om tider mm och praktiska saker. Mmm, med tanke på priset på denna kurs kan jag tycka att de kunde lägga ner lite tid på att ta hand om kunderna också...


Så, nu är allt i full planering vad vi ska ha med oss för saker och framför allt: Vad blir det för färger på schabraken??   Ja, skratta ni, men för mig är det faktiskt viktigt att det blir rätt färg, snygg och propert och framför allt matchat!!


Vi må inte rida bäst men vi ska djäklar i mig vara snyggast!    

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se