Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - Tisdag 24 april 22:15

Fortsatt trav med Zoia. Jag har utökat travstäckorna och hon känns verkligen hur fin som helst. Något överladdad kanske och ibland känns det som hon letar tillfällen att få ta en galopp istället. Jag har även utökat sträckan jag rider och som det känns nu blir det nog lite galopp till helgen. Vi är ju fortfarande på raka spår och tänkte vara med på träningen för Kicki om en vecka, dock i väldigt lugnt mak naturligtvis så det blir första gången jag går in på böjt spår.


Vi fick tillbaka resultatet på kolla masken igår och tyvärr har vi fått stor blodmask till stallet. Zoia var tack och lov inte drabbad och det tackar jag ödmjukast för. Vi har ju haft samma hage hela tiden och mockar den dagligen men det känns ändå inge bra... Alla är ju inte direkt lika noga med att mocka och en del byter ju hagar och det är inte så stor koll om jag ska vara ärlig. Tyvärr behöver nykomlingarna inte vara avmaskade heller när de kommer.. Himla synd då vi har klarat oss så länge från den Stora blodmasken.


Nu till helgen är det tävlingarna i Sura som jag skulle varit med på. Ena sekunden gräms jag över att jag inte kan vara med men nästa sekund känns det bara skönt då jag faktiskt inte har någon lust alls att tävla. Jag ska ivarjefall åka dit och titta lite nu när man är lite långhelgsledig.


Jag hittade ju ett så snyggt pannband på PS i ljusgröna kristaller i mitten, MEN jag har ju lite svårt för PS passform då jag inte har några träns därifrån och sen av en händelse så var de slut. Nu har jag funderat länge och jag kontaktade Baroquetack.de som jag köper alla mina träns av och jodå, hon kunde ordna ett exakt likadant pannband i samm färger som passar mina träns. Förvisso är ju naturligtvis PS billigare, men jag tycker att det hamnar fel på Zoia och det gillar inte jag, så det är bara att betala och se glad ut.

ANNONS
Av Ulrika Holst - Söndag 22 april 19:00

Har ridit Zoia nere på ängen nu i helgen. Jag har börjat trava. Jag måste säga att hon känns verkligen hur fin och fräsch som helst! Inget fjant överhuvudtaget. Hon får trava korta stäckor rakt fram i lång och låg form. Lite jogging helt enkelt. Det ska tilläggas att det är inte alla sträckor hon tycker trav är rätt gångart och igår fick jag mig några underbara skratt åt henne. Jag kände riktigt hur det sprätte under benen på henne på tillbaka vägen och hade jag bara suttit till och sagt ja ja så har hon fattat galopp direkt! Hon är oerhört väluppfostrad och jag är så glad att hon lyssnar och hon vet precis när hon får busa och inte...


Felicia har varit med båda dagarna och hon har fått skritta av henne på tillbaka vägen. Zoia är så snäll med henne på ryggen.


Jag går ju naturligtvis alldeles bredvid utifall hon skulle bli rädd.

 

ANNONS
Av Ulrika Holst - Onsdag 18 april 23:00

Helgen löpte ju på skritt, skritt och lite promenad för hand. Hon känns väldigt pigg och glad.


I måndags var det dags för återbesök av Tove och gissa om Holst var nervös. Ja, jag vet att det är barnsligt, men jag daltar så med Zoia och blir orolig när hon inte är fullt frisk. Longering stod på schemat och hon var laddad som en atomkula men väluppfostrad som hon är longerade jag henne i grimma och hon skötte sig så bra. Jag har ju tränat henne med mitt kroppsspråk och rösten så hon vet precis när hon får busa och inte och jag såg hur det riktigt sprätte i kroppen på henne och hon verkligen bara väntade på att få klarsignal från mig att nu får du leva ut sitt bus, men tyvärr var det inte riktigt lägligt denna gång.

Jag kunde faktiskt inte se att hon hade den där rörelsestörningen denna gång, men å andra sidan var den inte helt lätt att upptäcka förra gången så när Tove sa att hon inte kunde se någonting denna gång utan hon såg riktigt fin ut och jag fick 2 tummar upp kände jag sådan glädje så det kan ingen människa ana. Tove sa att det bara måste ha vart något väldigt lite och temporärt så gissa om någon hade bråttom ut i stora gräshagen! Det mina vänner är lycka!!


Så, nu är mina båda svarta pärlor friska och Tove sa att jag skulle börja lite försiktigt med trav på rakt spår och sen öka för att vara fullt igång igen om ca 1 månad. Jag hade ju detta på känn och jag ville ju inte skynda på detta så redan i helgen bokade jag bort Suratävlingarna, Kolbäcktävlingen och Wirsbotävlingen. Visst är det lite tråkigt då Sura är ju vår show off bana där Zoia går som tåget, men inget är viktigare än Zoias hälsa.


Så nu till helgen ska jag få börja trava Zoia nere på ängen. Det ser jag fram emot för det ska ju bli kanonväder!!

Av Ulrika Holst - Torsdag 12 april 23:15

Igår kväll var Mustangen fulladdad igen och han starta som en klocka. Vi koppla ifrån laddaren så nu får vi se om den startar lika lätt i em när jag tänker ta premiärturen. Men med min tur har jag inte så mycket förhoppningar utan räknar kallt med att åka Audi till stallet...  . En liten kvittering till mig till 2-1.


Felicia och Therese kom ut till stallet så jag fick både lite hjälp och ridsällskap faktiskt. Precis när jag var klar och skulle gå ut ur ridhuset fick Felicia erbjudande från Maria med Limpan om att skritta av henne ute så hon fick en liten ridtur i det underbara vädret.

     

Av Ulrika Holst - Onsdag 11 april 23:00

     Glad i hågen kom jag hem från jobbet igår och som jag längtat att äntligen få köra ut bilen ur garaget och susa till stallet. Men som vanligt i Holst´s liv så fungerar ingenting. Det ska djävlas som vanligt och jag kan inte ens förstå hur jag kunde vara så djävla dum att jag trodde att det ens skulle gå vägen?? Hur orutinerad är jag egentligen efter 42 års helvete? Ja, jag är en negativ människa och har svårt att tycka att livet leker.. Man låtsas se ljuset i tunneln och det blir en falsk glädje när man intutar sig själv att det ska bli kul att ta ut bilen, ut och rida och åka iväg på kurser.. skitsnack.. Det finns någon riktigt störd sate däruppe som djävlas så mycket han bara kan och det är en ständig kamp att han inte ska få vinna. Jag förstår inte hur så många människor kan tro på skiten. Nje, den fan skulle jag gladeligen slå ihjäl så fort jag träffan fanskapet!  


Som sagt, är det någon här som tror att bildjäveln startade?? Jag förstod direkt när jag satt mig i den och såg en liten liten varning i displayen om full alart alert eller vad fan det stog. Jag kan säga att det var verkligen HELT FEL DAG för detta. Och mycket riktigt så lät det bara som ett flipperspel när jag tröck på knappen och lika fort bolmade det rök ur mina öron.  Helt ärligt så finns det 2 dagar i månaden när Holst stubin inte ens existerar. Normalt sett så har jag ingen stubin utan bara en strömbrytare som slås på, MEN dessa 2 dagar står den strömbrytaren på för jämnan och det smäller direkt! Jag är bara så förvånad att jag helt sonika inte sparka in bildörren på skitbilen!! Även om det bara är batteriet så blir jag galen ändå för jag får byta batter i VARENDA djävla bil jag har! I detta fall har batteriet inte ens rullat 1000 mil så det spelar liksom inte någon större roll hur ny bil jag än köper för det är inte meningen att jag ska ha bil. 


Jaja, slog igen garageporten och försökte glömma bort att skitbilen ens existerade och for ut till stallet. Fösta dagen som Zoia var kvar ute. Det är så skönt att kunna mocka utan henne i boxen. När jag sen hämtade in henne fick jag nästa trevliga överraskning. Hon rullar sig inte särskilt ofta men DETTA VAR DAGEN då hon tyckte det passade bra att ta båda sidorna så det var sand över HELA henne inkl huvudet! Thank you so much!!! en liten tröst i mörkret var att hon gått i grus så det var inte lera. Nåväl, det var då ilskan och frustrationen från Mustangen hade övergått i något slags unikt fenomen där jag nog egentligen var färdig för den vita krama mig själv tröjan, och jag fick sonika tänka att åh vilken tur att jag får umgås med Zoia lite längre idag och detta gjorde säkert att jag missade någon bilolycka på vägen hem som jag annars säkert skulle vara högst delaktig i så jag ska nog vara tacksam att hon räddade mitt liv!! Nej, jag är INTE bitter!! 2-0 till han däruppe, men som Gunde säger: Ingenting är omöjligt!! Gonatt!!Av Ulrika Holst - Tisdag 10 april 21:45

Måste erkänna att det är lite mörkt hos Holst just nu. Jag är så förbannat trött på vädret så vill knappt gå ur sängen... Lagom när sjön i Zoias hage äntligen har sjunkit undan så spöregnar det en hel dag och man kan återigen fördriva den lilla fritid man har med att fiska i hagen. Det är inte många dagar på ett år Zoia behöver gå i sin grushage, MEN jag hatar varje dag! Varje dag när jag kollar vädret så lovar de strålande sol och vårväder, men inte fan kommer det någon värme heller. 


Det finns 2 yrken i världen som måste vara bland de lättaste och det är meteorolog och veterinär. Man kan ha fel på vädret varje dag och ändå kommer folk tillbaka för att titta på vädret imorgon och de tror på vad de ser samt veterinär som inte kan ge några svar utan diagnosen är: Metacam i 10 dagar och skritta. Sen vart fan hältan kommer ifrån det är inte så noga... Jag hatar verkligen att inte få några svar...


Nåväl, jag skrittar på och idag skakade hon lite mer på huvudet igen men slutar så fort vi börjar gå. Sen inte ett skak på hela tiden!? Usch, det är inte ofta jag längtar till måndagar men just nu får det gärna bli 16 april.


Ett litet ljus i livet är att Mussen äntligen är påställd och klar och i helgen blir det äntligen lite Mustang-åka. Vi har nu beställt ett vindskydd till den från lovethedrive.com så får vi se om det gör underverk som alla säger. Vi köpte ju bilen lite sent förra året så det blev ju inte så mycket cab åka av. Har även gått med i Mustangklubben så jag hoppas på några trevliga träffar där också.


Wirsbo la ut höstens kurser i måndags och Holst glömde totalt bort det. Nåväl, mailade in idag och anmälde mig till ganska många om jag ska vara ärlig så jag hoppas innerligt att jag kanske får plats på någon ivarjefall. Lotta sa att de blev fulla direkt, så jag har väl inte sådan tur att jag får åka på någon överhuvudtaget...


 

Av Ulrika Holst - Söndag 8 april 21:30

Även om jag har känt det själv och Johan har hintat lite så är det inte roligt att behöva rannsaka sig själv och ännu svårare att försöka ändra på sig. Jag hade ju kära mamsen på besök idag och vi satt och småprata lite skit efter lunchen och gled ju naturligtvis in på min älskade Zoia. Jag sa till henne att även om Zoia skulle vara bra nu så känns det inte rättvist och schysst att starta LA4 den 30 april. Nu tycker kanske många att vadå, det är ingen fara om du får sätta igång henne 16 april och det hinner du, MEN jag har inte mage att göra det. Jag måste tänka på vad som är bäst för Zoia och sätta mina viljor åt sidan här. Om jag nu ska välja så är det viktigast för mig att hon är hel och ren till 25 maj då vi ska på en underbar kurs i Wirsbo igen.


Jag sa till mamma att jag var lite orolig att hon fortfarande hade ont då hon trots allt hade skakat på huvudet ett par gånger i lördags och mamma sa till mig att nu snälla Ullis får du sluta analysera Zoias minsta avvikelser och beteende och göra som veterinären säger. Du måste släppa taget lite grann och inte analysa ihjäl dig. Frågan som poppade upp i skallen var: Är jag för extrem med Zoia och har jag tagit det några steg för långt? Ja, jag är väldigt petig med henne. Jag vill att hon äter på sina tider, det får inte gå för långt mellan måltiderna, jag vill att hon har så kort tid i boxen som möjligt vilket innebär att jag får åka skyttetrafik till stallet för att ta in och gå ut och promenera med henne, i möjligaste mån få tillgång till ljummet vatten, rätt foder mm. Detta innebär ju naturligtvis att jag blir väldigt låst varje dag och att jag försöker slå knut på mig för att hon ska ha det så bra som möjligt och är lite smått ständigt orolig för olika saker. (vissa saker är väldigt befogade faktiskt).


Ja, det är nog så när jag tänker efter att det blir smått sjukligt kanske, och jag får ständigt höra att hon dör inte om hon får komma in tidigare, om hon har fel täcke, får maten lite senare/tidigare och hon klarar sig ypperligt om du inte är där på kvällen också. Det fattar väl jag också att hon överlever, men hur kul är det???


Så, jag måste kanske försöka tänka till om jag kanske har gått över gränsen och försöka minska ner på ambintionsnivån och inte analysera så vansinnigt mycket... 

Av Ulrika Holst - Söndag 8 april 19:25

Upp i ottan idag och for ut till stallet för att direkt därifrån till E-Tuna för att hämta hö. Jag fick erbjudande att köpa ett parti med småbal och jag är helt övertygad om att höet i stallet inte kommer att räcka då fler och fler börjar gå över från hösilaget till hö så jag vågade inte låta bli. Det är ju höbrist iår så jag slog till direkt.

Något stressade for vi hem och mötte mamsen för att följa med och tittade på ett kedjehus och sen lite lunch. For ut till stallet igen och gjorde iordning allt och tog en liten tur med Zoia. Hon skakade huvudet lite halvslött en gång bara och sen var det inget mer. Tack gode gud för det!!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se