Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - Tisdag 18 juli 08:54

Upp med tuppen imorse igen och for ut till Zoia. Pigg, alert och oerhört frustrerad över att hon var den enda kvar i stallet när kl var 07:10. Skrek direkt hon såg mig och gjorde sig färdig för att gå ut! Lilla gumman, det märks att hon inte är van att behöva stå inne mycket... rastlös som sjutton.


Fortfarande puls vid kotorna, men jag måste säga att det ska bli spännande att se om hon inte har så att man kan känna den. Skulle inte förvåna mig ett dyft. Nåväl, tog ut henne ur boxen, och hon gick betydligt bättre. Hon knatade på ut ur stallet och väl ute på stallplan gick hon riktigt riktigt bra och tyckte att hon skulle gå ner i sommarhagen... Jag tog ett snabbt beslut om att hon får stå i den lilla grushagen så hon ser de andra hästarna. Hon får stå där ca 2 timmar och sen åker jag ut igen och kollar till henne och tar pulsen. Hon får då gå in och äta en tuss och vila hovarna på mjukt underlag i boxen i väntan på att veterinären ringer så jag kan rådfråga henne och få provsvaren. Jag ropar inte hej än, men jag måste erkänna att det känns lite bättre i mitt oroliga hjärta nu när hon åtminstone kan gå relativt normalt.


Fortsättning följer och håll tummarna nu.

ANNONS
Av Ulrika Holst - Måndag 17 juli 20:49

Åkte ut till Zoia igår kväll och skulle rida, men ödet ville annorlunda. Hon gnäggar som vanligt när jag kommer men när jag ska ta ut henne på gången vill hon inte. Förstod direkt att något är fel. Efter en smackning följer hon med ut, men hon smyger ut och går ungefär som jag skulle gå barfota på glödande kol.... Borstar henne och tänkte gå ut i ridhuset, men snubbla ut för dörren och går så sakta och försiktigt ute på stallplan så det var inte så mycket att göra än att vända och gå in. Fick knappt runt henne i spolspiltan och skräcken sprider sig i magen och jag mår plötsligt illa... Har min älskade Zoia fått fång?? Fy fan som jag har bävat för denna sjukdom sen ena hästen i stallet fick tas bot pga just fång. Dock inge varm i hovarna, ingen fångställning och ingen feber. Pigg och vaken och har aptit. Tyckte hon var lite hård i nacken också. Paniken stiger och man befarar ju alltid det värsta. Hon är ju verkligen mitt allt!!

Upp i ottan imorse och for ut till stallet. Pigg och alert gnäggar hon och hälsar mig välkommen, och jag lever på hoppet fast jag redan vet... hon är inte ett dugg bättre än i går. Fick knappt ut henne och stappla ut genom dörren och snubbla in. Herregud, vad är det för fel på hästen??? Och Tove som är på semester.. FAN också. Ringer Hallsta veterinärstation och de säger att de vill titta på henne. De kom vid 12 så Zoia fick naturligtvis stå inne. När hon väl kom så kände hon lite puls i båda fram, men efter mycket undersökning och klämmande och kännande och en tur i ridhuset så säger hon att hon tror inte att det är fång. Jag vill att hon tar blodprov och kollar infektioner och korsförlamning. När jag red ut i lördags så trampade Zoia på en sten och neg till så veterinären tror att det är efterdyningar av det att hon blivit öm och ev en kommande hovböld. Som tur var, var min hovis i stallet just då så de kollade hennes hovar och kände och klämde men hon reagerade inte. Dock så kunde det vara lite för tidigt. Hovis trodde inte heller på fång. Så, svaret som man alltid får av en veterinär: vila och Metacam, se hur det utvecklas och sen släppa henne i en kontrollerad hage.

Så, varit i stallet 6 gånger idag och nu ikväll kände jag bara lite puls i höger fram, hon gick betydligt bättre ur boxen så håll nu tummar och tår att hon är ok imorgon bitti när jag kommer ut till min älskade Zoia. Tårarna rann ikväll när jag tog ut henne, vet att jag inte har henne för alltid, men jag vet verkligen inte hur jag ska klara mig utan henne när den tiden kommer???

ANNONS
Av Ulrika Holst - Lördag 15 juli 22:11

Varmt som sjutton idag så väntade tills ikväll med ridningen. Felicia har ju hand om Limpan i helgen så vi gick ner på åkern och det var helt fantastiskt att trava och galoppera i det ljuvliga vädret. Det blev tyvärr bara trav för Felicia, då Limpan är lite bekväm av sig..

Zoia var så avslappnad och det är så skönt när hon får gå lång och låg ute och rulla på. Imorgon får hon gå i vinterhagen hela dagen då jag inte vill att hon ska gå upp mer i vikt... Tycker det är så svårt att veta hur mycket gräs de får i sig om dagarna...

Tack Felicia för sällskapet ikväll och Johan och Therese för promenad sällskapet.

Av Ulrika Holst - Lördag 15 juli 17:55

Det är trots allt semester så Zoia och jag vilar några dagar. Nu när hon inte ska premieras känner jag ingen panik. Både hon och jag tar oss en välförtjänt vila ett par dagar.
Gick in i ridhuset för att trick träna lite, men Zoia var trött och var inte på hugget alls, FÖRRÄN jag ställde fram pallen. Som hon älskar den där pallen! Hon kan nog stå på den hur länge som helst...

Vi invigde badet också, men vissa uppskattar det mer än jag....

Av Ulrika Holst - Fredag 14 juli 00:17

Veckan har fortsatt i samma spår. Jag och Felicia har jobbat stenhårt med premieringen. Hon är så duktig!

Har lyckats komma ut och sprungit ett par gånger denna veckan, men idag var det tungt. Hoppas morgondagens runda känns bättre.

Har varit lite off ett par dagar nu så Zoia har fått vila några dagar. Har kommit till vissa tråkiga insikter som jag har blundat lite för. Det är oerhört mycket med premieringen och jag tycker att det är väldigt roligt, annars skulle jag inte göra det, men jag inser tyvärr att jag kommer mycket väl ihåg vad jag sa efter Strömsholm: det går inte att premiera sin häst samtidigt som man är med och anordnar premieringen. Dessutom är Zoia inte tillräckligt smal heller, så efter MYCKET velande har jag nu till 95% bestämt mig för att Zoia får stanna hemma och ha det bra i hagen istället för att behöva åka med en sönderstressad mamma som inte kommer kunna njuta och tillbringa så mycket tid med henne i Mjölby. Tråkigt, då jag gärna ridit i jubileumet, men måste tänka på Zoias och mitt eget bästa i första hand och just nu är det helt rätt beslut.

Hoppas bara Mamsen, Felicia och Therese vill följa med mig till Mjölby även om inte Zoia är med!???

Av Ulrika Holst - Tisdag 11 juli 21:54

Här får man inte ligga på latsidan heller.. Upp i morse och hämtade Felicia och for iväg och handlade jordgubbar. Vi skulel göra smulpaj. Vi stannade till på ett ställe till och som tack för all hjälp fick Felicia ett par skitsnygga ridbyxor av Johan. Väldigt praktiskt med beige till ett barn i stallet, men men är det jag som kommer tvätta dem???   

 

Vi hämtade även ut täcket som Folksam har sponsrat med till premieringen! Hur snyggt som helst!!!

 

Vi har även jobbat med 25-års jubileumet på premieringen och sen for vi till Enköping för att hämta upp föreningens saker. Herregud, hela V90 var överfylld med saker så det blev en inventering när vi kom hem. For ut till stallet tog in hästarna vid 20:00 och det var helt ljuvligt ute. Zoia fick vila idag och vi borstade och manikyrade henne bara.

När vi kom hem därifrån stack jag och Johan ut och sprang. Herregud, idag var det tungt, men tiden blev ändå bättre denna gång. Himla roligt. NU förtjänar Holst att sätta sig i soffan och glo på TV.

Av Ulrika Holst - Måndag 10 juli 22:06

Imorse var hovis hos Zoia och sen försäljningen av Camaron och sen eftermiddag var det dags för Kicki träning. Såå himla roligt att vi fick till en bonus-träning och som vi levererade!!! Varmt som sjutton i ridhuset men Zoia var verkligen smällfin och det var som att sitta på smör!!! Satan i gatan vad nöjd jag var med min älskade vän!!!

Av Ulrika Holst - Måndag 10 juli 22:03

Jaha, vissa avsked är svårare än andra och idag var det lite halvsvårt måste jag erkänna. Det kom en familj från Norrköping och tittade på Camaron och han bestämde sig för att den svarta/orangea faran ska få flytta till Norrköping. Fast jag vet att det är rätt beslut och jag har funderat ganska länge så föll det en tår när muskelmaskinen mullrade iväg nerför gatan. Hoppas han gör den nya familjen lycklig nu.

Nu är det dags för nästa bilannonser. Johan ska sälja sin -69 Camaro också. Detta är helt nytt för oss för hittills har vi inhandlat något nytt innan det gamla objektet är sålt så nu äntligen gör vi allt i rätt ordning.

Får många frågor varför och vad tanken är och jag ska ge er lite förhandsinfo... Vi ska bara ha EN sommarbil hädanefter och Johan var först inne på nya Mustangen och jag nya Corvetten (C7) men med lite stötande och blötande lutar det just nu åt en ny Camaro. MEN, det svänger fort här så det skulle inte förvåna mig om det blir en -59 Impala... haha.... Dock hoppas jag att det inte blir förrän till våren om jag ska vara helt ärlig.

Så, ingen leksak kvar längre, tomt på garageuppfarten, MEN jag har min älskade svarta pärla Zoia kvar och det är huvudsaken...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se