Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - Tisdag 8 maj 21:45

Såå häftigt! Från att vara i mys och pys mood och tycka det är för varmt och jobbigt att det är lektion igen var det idag min första lektion för Lotta igen sen typ slutet av feb. Man kan säga att hon visar vart skåpet ska stå direkt och jag fick veta hut! Hon får fram budskapet på ett såå perfekt sätt och jag fick veta att jag slarvar med formen i övergångar och det får bara inte hända. Det kan ske på LB nivå men nu är det skärpning! Jag vet ju att hon har så rätt och även om det typ var 25 grader ute och minst lika varmt i ridhuset så var det bara att skärpa till sig. Oerhört mycket övergångar och tempoväxlingar på rakt spår.


Zoia var helt magisk! Visst hade vi lite jobb att göra i vissa övergångar att hon inte får stå emot och använda underhalsen istället, men som hon levererar. Otroligt fin galopp och jag är supernöjd. Här gick hon självmant i samlat tempo! Jag tänkte i mitt stilla sinne att stackars Zoia kommer vara seg, bli helt dyngsur av svett i denna värme, även om vi tar korta och täta skrittpauser, men icke sanicke... taggad till tusen och jag fick bromsa istället och lite blöt under sadelgjorden bara!?!  


Tusen tack bästa Lotta för den energiboosten och som vi behövde det! Tänk vad 30 min träning kan förändra ens humör och inställning!


Jag säger det igen, min kämpe och själsfrände Zoia! Som jag avgudar denna häst som alltid gnäggar, kommer fram till mig i hagen, tog hand om mig och mina diskbråck och efter 3 veckors vila är hur snäll som helst på ett öppet fält och hon gör verkligen allt jag ber henne om och lite till!!! Denna häst äger verkligen mitt hjärta och min själ!!     

 

ANNONS
Av Ulrika Holst - Måndag 7 maj 22:45

Vad har hänt senaste dagarna då. Ja om jag ska vara ärlig, inte så mycket ovanligt.


Jag har ridit Zoia nere på ängen och i söndags hade vi fantastiska galopper. Det är roligt att hon nu gillar och galoppera där nere och fjantar ingenting. Hon fattar till och med galopp bara jag tänker tanken. När vi vänder hemåt spritter det i kroppen på henne och vill gärna ha ett väldigt högt tempo så då är jag lite taskig med henne och håller henne i trav för jag gillar inte att hon ska få bestämma tempot och efter hon drog med mig i början så har hon inte fått galoppera hemåt.


Idag red jag en sväng i skogen. Det är lerigare än man tror där även om det börjat torka upp. Hon har inte fått gått i skogen sen skadan då hon är lite klumpig och har inte riktig koll på var hon har sina hovar.


I fredags fick vi besked att vi kan börja släppa hästarna i sommarhagen. Jag har ju betat Zoia extra utöver att hon naturligtvis gått i sin vintergräshage och nopprat det som vuxit upp. Så i lördags fick hon gå 1 h i hagen och så utökar jag lite varje dag. Fast jag släpper henne i en stor hage med gräs så kommer hon till mig så fort hon ser mig så det är precis som hon vet att hon inte får gå hur länge som helst. Underbara häst!!! Dock har hon en ganska stor hage och hennes hagkompis har gjort illa sig så hon ska tå i sjukhage nu i evigheter känns det som så det är lite tråkigt. Det var exakt samma skit förra året att stackars Donna var skadad och inte fick gå med Zoia. Jag vill ju ogärna att det ska växa upp för mycket så hon blir fet igen...


Imorgon är det Lotta lektion och det känns verkligen hur länge sen som helst jag red för henne. Det blir lugnt pass då också.

   

ANNONS
Av Ulrika Holst - Onsdag 2 maj 23:15

I tisdags hade det regnat lite på natten så jag red nere på gärdet. Det var inte lerigt i den bemärkelsen men det fick bli att hålla oss i trav. Zoia kändes fin och pigg.


Idag var det dags för bästa Kicki igen även om vi skulle ta det lugnt och försiktigt. Vi började med skrittjobb. Öppnor, slutor och bakdelsvändningar. Trav med serpentiner på 3/4-linjen så det blev som slalom för att börja lite smått på böjt spår. Hon kändes verkligen pigg och arbetssam och när vi skulle galoppera sen var hon taggad till tusen, men skötte sig så bra! Som jag älskar denna häst! Hon kunde knappt vänta vid övergångarna innan hon skulle få fatta galopp igen. Även om vi hade ett kanske högre tempo än vi normalt har så kändes hon super fin! Några steg i både höger och vänster galopp samlade hon sig och sen ökade vi igen. Såå himla roligt att rida henne när hon är så här positiv. Jag kommer aldrig äga en häst som Zoia igen. Hon läser mig på ett sätt som ingen annan ens varit i närheten av och jag har oerhört svårt att se att det ska kunna toppas! Det är en gåva att få ha en så underbart klok och känslig häst!  


Ja, nu blev jag lite sentimental, men hon är verkligen "one of a kind". Ni som har funderingar på att skaffa en frieser- tveka inte och börja leta redan idag och var absolut inte rädd att köpa ett sto!

Av Ulrika Holst - Måndag 30 april 12:42

Ja, som självömkande kvinna var jag ju bara tvungen att åka till Sura igår och titta på tävlingarna. Inte bara en gång heller, utan 2 gånger for jag dit för att titta på de andra tjejerna som skulle tävla.. med den taskiga känsla jag hade sist jag red behöver man ju inte vara hjärnkirurg för att räkna it att kombon inte skulle sluta bra!!!

Nej, jag är inte bitter!!! Ena hjärnhalvan var sur och avundsjuk för att jag inte kunde vara med, och den andra halvan tyckte faktiskt att det var rätt skönt att slippa.

Nåväl, smått bitter och ännu mera inbillningssjuk åkte jag ut till stallet och red. Insåg att det var bättre att rida igår för idag ska vi ju på cruising i Sala. Jag kan inte påstå att hon kändes nå skruttig eller nickig nere på åkern och vi tog några korta galopper då hon själv valde det.

Idag började vi med gymmet och sen ut till Zoia. Tog in henne i ridhuset och longerade henne några varv för att se och NEJ, jag får sluta nu, hon såg hur fin ut som helst!!!

Belöningen blev en liten stund i sommarhagen!!!

Av Ulrika Holst - Lördag 28 april 22:48

Zoia har ju känts så bra nu men idag när jag tänkte ta lite trav i ridhuset och en långsida i galopp var jag skeptisk. Jag känner efter och inbillar mig att hon nog känns lite nickig. Det är inge roligt att ha den här känslan och oroa sig hela tiden... hon var pigg och framåt så inget motstånd liksom. Hon fick galoppera 1 långsida totalt men inget krav på form och tempo.

Hmm, jag tar en promis med henne imorgon så hon får beta lite gräs, så rider jag på åkern på måndag igen och ser hur hon känns då.

Av Ulrika Holst - Torsdag 26 april 20:00

Red runt hela åkern igår. Lita halvtaskigt väder så jag misstänkte att det inte skulle vara så mycket motorcyklar ute så jag passade på!

Men herregud vad hon var pigg! Hon fjanta för allt och en traktor på väldigt långt avstånd var totalt livsfarlig! Dessa dagar måste jag säga att hon är en utmaning att rida! Jag är oerhört tacksam att hon bara for ut på åkern och inte stack när en större fågel plötsligt flög iväg och det spraka till i trädet så tom jag blev rädd.

Om vädret håller ska hon nog få ta en liten galopp i helgen.

Idag fick hon vila och jag och Felicia tog bara en promis med henne och hon fick beta lite gräs.

Av Ulrika Holst - Torsdag 26 april 17:15

Alltså, den här firman i Tyskland som jag brukar köpa träns och pannband av har återigen lyckats!! Jag frågade om hon kunde ordna ett pannband med ljusgröna kristaller och hon svarar som alltid: yes, I can do it!

Och som hon levererar sen. Helt fantastiskt mjukt kalvläder och oerhört bra kvalitet!

Fick ett foto idag på Zoias nya pannband och det blev helt exakt som jag ville ha det!!!???

Rekommenderas skarpt att beställa från henne.
www.baroque-tack.de

Av Ulrika Holst - Tisdag 24 april 22:30

Ja, det går så bra nu.. Jag ville ha den på Runsten i Stockholm för att jag skulle slippa hålla på, MEN det var jag tyvärr ensam om så styrelsen röstade fram Strömsholm igen. Dock så blir det faktiskt premiering på Stallplan och Ibop i Röda Ridhuset denna gång. Jag som lovade mig själv och sa till Annika att jag INTE ville hålla på med en premiering till. Det är samma här som med tävling just nu, ena sekunden kräks jag på det och nästa tycker jag det är roligt.


Jag har inget emot att anordna den och fixa, men att hålla på att jaga sponsring till alla klasser och till lotteriet är inget jag tycker är särskilt roligt. Så det får någon annan göra känner jag. Så min vädjan är nu: Känner ni någon som vill sponsra Svenska Frieserhästföreningens premiering 1-2 sept i Strömsholm är ni välkomna att hjälpa till att leta sponsorer! Det kan vara precis vad som helst till ex lotteriet.


Jag ska försöka få till en show på kvällen också. Det verkar som jag har fått bekräftat att det blir riddare av hög klass som är bekräftade så det är verkligen hur kul som helst. Jag skulle även vilja få tag på några svarta shettis ekipage som skulle vilja komma och vara med i ett nummer på lördag kväll. Känner ni några sådana så tveka inte att höra av er.Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se