Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - Måndag 9 okt 23:45

Jag och Therese var idag och fikade med en gammal vän som vi umgicks med för 10-11 år sen och det var himla trevligt att träffa henne igen och höra hur det var med henne och hur hon har det.


Vissa människor har man ett speciellt band till och det tycker jag märks när man träffas efter 10-11 år och det känns helt naturligt och okomplicerat med.


Då det regnat floder så fick Zoia stå i grushagen idag och när vi kom ut sent om sides så var det ju onekligen skönt att inte benen var täckta i lera och hon såg ut som en lerhög! Red henne ett kort pass i ridhuset och det var sonika bara skritt, trav och galopp i fri form och hastighet idag och det var faktiskt hon som fick bestämma tempot helt.


Skönt för henne att bara gå och lulla lite också utan ha några krav på sig. Imorgon är det Lotta-träning igen så därav lite lugnare idag. Målet imorgon är att rida lektion och sen åka till gymmet och förbränna några kalorier.

ANNONS
Av Ulrika Holst - Söndag 8 okt 23:30

Va och träna idag igen. Jag och Johan började på semestern och va ut och sprang lite så nu testade jag idag och springa lite på bandet och det gick över förväntan. Jag är ju nyhetens behag så just nu tycker jag detta är hur kul som helst och är väldigt taggad, men jag känner mig själv och är tyvärr lite rädd att jag tröttnar även på detta... Nåväl, njuter så länge det varar.


Va ut till Zoia också och jag hade verkligen ingen som helst motivation att rida tyvärr. Regnet står som spön i backen och det blir grushage imorgon så jag tog in henne i ridhuset på en promis och lite lek bara.


Jag blev lite besviken på folk i helgen... fattar inte när jag ska lära mig... och kan bara återigen konstatera att man har ingenting för att man är snäll och håller koll och hjälper andra för det finns INGEN som gör det tillbaka tamesjutton. Så återigen försöka fatta att man ska BARA sköta sig själv, vara sig själv närmast och INTE ställa upp och hjälpa till och definitivt INTE slösa tid att tro att man gör något bra, för hur du än vrider och vänder dig så sitter arslet bak och det är bara en själv som blir besviken och slutkörd sen.


Slösa min tid på mig själv ska jag försöka leva efter nu...

ANNONS
Av Ulrika Holst - Söndag 8 okt 13:55

   

Som sagt, Zoia fick vila torsdag och fredag och i fredags kväll åkte vi ner på stan och gick ut och åt. Trevligt och skönt att göra något annat än stallet och soffan. Jag och Felicia fick se fina regnbågar i varjefall i fredags när vi va i stallet.. regn och lera är precis vad vi hästägare önskar oss....😡

Nu ni gott folk, Holst har köpt gymkort. ? vi va in på gymmet vid Ica i lördags fm och vi slog till. Nu måste det börja tränas... Så red Zoia på em och hon skötte sig bra. Gick riktigt riktigt bra faktiskt så hem och fixa lite käk och hör och häpna, 21:45 en lördag kväll far vi iväg till gymmet...?? till min stora förvåning var det mycket folk där.... mycket mer än 11:30 när vi var där.

Jag hoppas kunna ta mig tid att åka dit nu så jag får komma igång med träningen. Karaktär heter det visst....

Av Ulrika Holst - Onsdag 4 okt 23:15

I måndags hade vi ingen bra dag. Regn, regn och lite mer regn gjorde att jag red i ridhuset. Zoia var i sitt esse och fjanta för jackor och den där djävla dörren med plasten nertill. By the way så frågade jag ju ägaren om vi inte kunde ta bort dem för det är fjantigt sen de kom upp och det var helt ok att ta bort dem. Jag blev osams med Zoia och kände bara att nej nu djävlar får det räcka och tankarna kom direkt: sälja eller skicka iväg på utbildning. Jag var så satans less på henne ska jag säga så hade hon rymt just då vette fan om jag ens hade letat efter henne....  


Denna händelse gjorde ju inte att Holst tyckte livet var roligare och konstaterade att det fanns fanimej inga ljusa stunder alls. Grå, grå grå hade förvadlats till nattsvart, svart och solid svart. Avd bryt ihop och kom igen.

 


Kan säga att de där plastsakerna på dörren försvann i måndags kväll så i tisdags ville jag bara se hur hon reagerade och det blev ett snabbt pass då jag började med lite slutor där hon faktiskt bjöd till ordentligt och sen utmanade direkt med galoppvägen ur Msv C2 och Zoia gjorde det så otroligt bra så jag nöjde mig efter typ 15 min och hoppade av.


Idag var det återigen Kicki träning mitt i natten. 21:15, tiden alla slåss om att få... NOT... nåväl, jag är själv i ridhuset och slipper trängas så jag är rätt nöjd med det. Rätt ok början till slutor, öppnorna blir ok om jag drar bak inner skänkel något och Kicki tycker det är ok nu tills de sitter. Sen gick vi in på galoppen och gjorde några övergångar galopp-skritt-galopp. Här måste jag vara snabb och tänka sluta och flytta in hennes bakdel. Minsta lilla så släpper hon den och samlingen innan avbrottet blir inte så där himla perfekt. Sen sa Kicki att det är dags att räta upp Zoia i förvända nu och kräva att hon samlar sig och inte går på fart. I hennes lätta varv fick vi till en förvänd samlad galopp så jag satt på moln, så nöjd var jag. Herregud vilken känsla. I andra varvet sen, vilket är hennes svaga fick vi till några steg där hon var rak pga att hon dels var trött och sen måste jag stärka henne där. Fick lite övningar jag ska göra nu för att få till det här.


Nu ska min kämpe få vila torsdag och fredag och jag ska bara ta en kort promis med henne idag troligvis och kanske lite lastträning i helgen sen. Jag har nu fått för mig att jag måste bli lite mer självständig så jag vill börja träna på att lasta Zoia helt själv.. Jag måste erkänna att jag beundrar människor som far iväg själva med sina hästar till både träning och tävling och man ska sadla och fixa helt själv.

Av Ulrika Holst - Onsdag 4 okt 23:00

Nja, Holst är inte i toppslag just nu. Ingenting är kul, ingen mat är god och livet allmänt tradigt.


Nåväl, ska försöka mig på en uppdatering. Lördagen bestod i att åka förbi farmor och farfars grav i lördags när jag ändå skulle till Valskog och fira brorsans dotter som fyllde 1 år. Precis vad jag tycker är kul att göra en lördag em...Jaja, Mussen fick ju ut på en tur så det var roligt att få susa fram. Snart är det dags att ställa av den för vintern, men hoppas kunna ta några turer här i oktober.


Blev en kort vända till Valskog då jag var tvungen att fara till Zoia och ta in henne.


Hon har faktiskt fått vila fredag och lördag och i söndags red jag ut i skogen och sen trava lite på åkern. Hon skötte sig fast hon var lite spänd i skogen då det var lite djur som prasslade i buskarna.


Mamma leker med Ingrid som för övrigt hade leksaker på hela golvet...Hon var dock glad och snäll och inget skrik och tjut. Vi tackar för det!  

 

Av Ulrika Holst - Torsdag 28 sept 22:30

Jag har ju ridit ut Zoia två dagar nu och idag hade Johan cykeln med sig ut och nu är hon så van så hon reagerade inte ens när han hoppade upp och for iväg. Det blåste en del och när vi lämnade hennes trygga zon började hon direkt att tagga till. Herregud, hade någon öppnat en dörr på något av hsuen vi red förbi hade hon flugit i luften. Jädrar i mig var hon var laddad. Det är inte ofta min pålla taktar men nu kunde hon knappt hålla sig i skinnet. Dessutom håller hon stenkoll på Johan så när han ökar tempot inne i skogen och hoppar över sten och stock blir hon lika taggad och vill springa ikapp honom. Öronen spetsade framåt och tycker det är skitkul när han är framför.


Det är så vansinningt rogivande och underbart att vara ute i skogen. Jag travade längs skogskanten tillbaka och jag sa till Johan att öka tempot så med en laddad Zoia och en gubbe på cykel framför kan jag lova att hon hade höga knälyft i traven!!Av Ulrika Holst - Torsdag 28 sept 22:15

Hmm, får väl krypa till korset och erkänna att jag fick lida för mit slarv/slöhet igår kväll. Min häxblandning i min jakt på de förbannade spindlarna har tagit slut och det tar ju faktiskt hela 3 min ungefär att blanda nytt så jag tänkte att nja, doften sitter nog kvar så jag kan blanda lite nytt i helgen... PANG, det hoppade upp och bet mig i baken direkt utan att passera gå!

Skulle gå ut i relaxen och hämta ett reflextäcke och skulle ta ett kliv innan jag såg den fan på golvet. Snacka om att den var kamoflerad bra på det mörkgråa golvet.     Hjärtat frös till is och som tur var hade jag bett Johan följa med mig ut, precis som om jag visste att det satt en sate där och väntade på mig..


Vips så var den där flaskan påfylld och nu är det pepparmintsdoft igen..


Behöver jag säga att Johan ska iväg ett par dagar nu igen så hans uppdrag imorgon bitti är att gå på jakt ett varv och spraya lite till innan han åker. Tejprulle och dammsugare kommer följa mig i helgen.

Av Ulrika Holst - Tisdag 26 sept 22:45

Vi börjar med det lättaste. Lotta-Lektionen. Hon skurvar upp svårighetsgraden och Zoia kändes lite halvloj om jag ska vara ärlig. Nu ska jag bara rida ut resten av veckan så hon får ett avbrott. Dock blir det träna skolor ute efter vägen.


Det var himla svårt idag men himla roligt att få nya verktyg och insikter i hur vi ska träna. Fortsättning av skolor och slutorna gjordes i trav idag och sakta sakta börjar vi närma oss, men så svårt hon tycker det är i trav. Fina öppnor, bra förvänd och hon känns riktigt stabil i övningen från Msv C. Positiv lektion och fick ta lite enkla byten också och Zoia satt till riktigt fint på bakbenen på slutet.


Nu till en ganska tänkvärd sak som får en att fundera. Tyvärr landar det ju hos fel person bara som inte tycker nåt är kul....

Vi hade en senior herre från USA på jobbet som kom och pratade om ledarskap. Det första viktiga han poänterade och sa var: Om du inte tycker om vad du jobbar med så byt jobb!! Där började min hjärnverksamhet jobba... Ja, tänk om det var så enkelt, att bara byta jobb. Hur många "vanliga" människor får jobba med det man tycker är roligt och det man brinner för? Även om jag skulle komma på vad jag tycker är roligt och vad jag skulle tycka var kul att jobba med inser jag att jag skulle ändå inte ha råd att byta. Jag VET att pengar inte är allt och viktigast här i livet, MEN det är alltid svårt att gå ner i lön och det är jag väldigt övertygad om att jag skulle behöva göra. Men TÄNK OM man skulle våga göra nåt Wild & Crazy här i livet för en gångs skull!??  


Nåväl, ett frö har såtts och jag ska ändå fundera lite på om jag vid 42 års ålder kanske kan lyckas komma fram till vad jag skulle vilja bli när jag blir stor. Plugga är ju helt uteslutet, det kan jag säga direkt.


Lyxhustru i USA kanske?     

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se