Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - 30 december 2017 16:34

Zoia fick ju vila julveckan och jag vet inte vad som tagit åt henne denna vecka. Hon har varit så satans pigg och jag är ju inte riktigt van att få bromsa henne direkt. Någon enstaka gång när hon blitt tokladdad, men nu har det varit hela ridpassen i 4 dagar...visserligen har hon gått i grushagen, men så här brukar hon inte vara. Idag fick hon gå ut i gräs och jag såg direkt på hennes ben imorse att hon inte varit direkt stilla om man säger så... det finns lite att borsta rent.....

Anna berättade mycket riktigt att Zoia och Lancelot farit runt som galningar på morgonen och bockat och haft sig... Jaja, va bra, då kanske hon är rastad nu då.... ett par timmar senare ringde min hovslagare och sa att han åkt förbi Zoias hage och hon stod och försökte gnaga lite gräs och stannade bilen och skulle säga hej och ta ett kort, men hon hade farit upp i luften, full kareta och bockat järnet så han hade liksom inte hunnit med. Han var bara tvungen att ringa och berätta det då även han vet att Zoia inte springer i onödan.... som sagt, vette håle vad som tagit åt henne...???

ANNONS
Av Ulrika Holst - 30 december 2017 16:25

Igår for vi iväg på en liten utflykt till Uppsala. Det är ingen stad jag är direkt bevandrad i kan man säga. Varit på sjukhuset där när jag opererade hjärtat, men jag var så nervös då så jag kommer inte ihåg något om bilfärden varken dit eller hem. Andra gången var när vi lämnade in Camaron på service och skulle slå ihjäl några timmar.

Nåväl, målet med trippen denna gång var att ta oss till löplabbet för att kolla på skor åt mig och min djävla hallux... förstår egentligen inte varför jag har problem med den då den inte är så stor och ser inte alls ut som vissa andra som jag förstår har problem med sina. Nåväl, vi frågade oss fram, men det verkade oerhört svårt att hitta det där stället och när vi stod utanför sko och tåkliniken eller vad det hette, tänkte jag att skitsamma, här är det säkert och vi gick in. Nje, var ju inte alls rätt, MEN jag tror det var någon mening med att vi skulle hamna där för jag fick bra hjälp och fick en sula med mig hem som jag ska prova att ha i skon.

Det svåraste var nog att hitta toaletter... hur satans svårt kan det vara att få gå på toa? Behöva krångla i hissar, sen var toan belagd med kod så det var ett helt djävla företag att lyckas med det uppdraget.

Dock måste jag säga att som shoppingstad måste jag lägga Uppsala på första plats! Många trevliga butiker, ganska lätt att hitta?? och oerhört bra utbud! Hit kommer jag åka varenda gång det är dags för seriös shopping!

ANNONS
Av Ulrika Holst - 29 december 2017 18:57

Vi i SFHF har många år fått en kalender med frieserfoton från medlemmarna men den känns rätt uttjatad nu så jag kom med den brillianta idéen om en reflexväst istället och det nappade de andra på så Annika beställde och lyckades få ut dem med posten innan jul. Många hann få dem innan jul, men min kom igår! Blev ju superfin!!!

Av Ulrika Holst - 27 december 2017 22:13

Roade mig på min ledighet med det underbara jobbet stryka tvätt! Började med att jag skulle limma dit 2 blingstenar som har tappats på Zoias ena nosgrimma. Jag med ett obefintligt tålamod skulle pilla dit dessa med en pincett och nål. Blev lite svordomar innan de förbannade stenarna satt där de skulle. Jag kan lugnt intyga att de är inte stora och att jag lyckades hitta dem 2 gånger på klinkergolvet är banne mig en bedrift bara det...?.
Direkt efter detta pilljobb fick jag för mig att jag skulle stryka undan tvätten, och tänkte att Jaja, nu kanske Julklappen från Johan kommer till pass. Nån högtalare som jag kan ha när jag lyssnar på Spotify... perfekt tidpunkt att försöka sig på att få den där djäkla telefonen att "para" sig med högtalaren... idiotsäkert säger alla MEN inte hemma hos Holst... mina 16 cylindrar tändes omedelbart efter några sekunder då de inte hade hunnit kylt ner sig från pilljobbet. Testade paddan och jag kan säga att att både högtalaren och telefonen var halvvägs ut genom fönsterrutan innan jag lyckades hålla inne knappdjäveln och de lyckades bli ihopparade!! Hur djäkla svårt ska det vara??? Nej, tacka vet jag min gamla stereo från 1991, den är idiotsäker!!??

Nåväl, mitt i strykningen inser jag att stackars Johan har det lite trångt i garderoben... måste erkänna att vi inte riktigt har delat garderobsytan helt rättvist och nu måste helvetet ha brunnit inne för han fick faktiskt en del av mig till sina byxor. Hmmm, inte bra, men samvetet tog över....

Av Ulrika Holst - 27 december 2017 12:52

Vi har överlevt julen även iår. Lugnt och skön helg med god mat och lite julklappar. Så himla skönt att kunna gå och lägga sig och sova hur länge man vill. Skulle utan problem kunna vara ledig resten av livet.?

Har ridit Zoia i 2 dagar nu och djäklar vad pigg hon var i måndags... önskar ju bara att vädret var lite bättre så man kunde få till någon vettig ridning ute också nu när man ledig...

Av Ulrika Holst - 22 december 2017 22:30

Äntligen ledig!!!! Första dagen idag och nästa gång jag återser kontoret är den 8 Jan.

Vart mycket på schemat idag fast jag hade bästa hjälpen av groomen?. Idag groomade Felicia i köket istället för i stallet. Fast egentligen gjorde hon ju både och för hon följde med till stallet också.??

Vi har gjort en satans massa köttbullar, julgodis och biskvier, jag har klippt mig, ätit lunch och hunnit gå en repa på Erikslund. Nej, där får man inte vara folkskygg nu heller! Dra mig baklänges vad folk det är överallt!

Felicia vallade Zoia i paddocken ikväll och det går så bra! Stort tack för sällskapet idag Felicia!!!

Snacka om att det är isigt och stenhårt ute...

Av Ulrika Holst - 19 december 2017 22:15

Sådär, nu är sista Lotta-träningen för året gjord också och det gick inge vidare. Zoia ville inte ställa igenom till höger. Bra i vänstern och den förvända var superbra, men sen i höger galoppen gick det inte alls. Hon ska nu få vila ett par dagar/någon vecka och släpper det inte får Tove komma ut och gå igen henne kiropraktiskt. 


Egentligen är det faktiskt jag som behöver lite ridvila och ladda batterierna så därav får Zoia vila. Jag ska försöka passa på att rida ut nu mesta tiden när jag är ledig.


Jag kan säga att jag har I-landsproblem just nu för det är så mycket kurser i jul/nyår så det är bara att välja och vraka... Dock så har jag lite svårt att bestämma mig för vad jag vill och känner för. NEJ, jag är väl inte velig... Jag har åtminstone bestämt att om vädret tillåter ska jag åka till Solberga 6 januari och träna för Lotta och rida programmet LA4 på borta plan.


Kicki är ju också på massa ställen så om vädret tillåter kommer jag åka på någon för henne också, men jag har så svårt att boka upp mig när man inte vet om det blir -25 eller snöstorm så jag avvaktar lite... 

Av Ulrika Holst - 16 december 2017 18:47

Idag hade vi säsongsavslut med Kicki. Vi var många som red idag och jag var i stallet redan vid nio i morse. Felicia skulle rida kl 11:00 och det gick så himla bra! Visst, Limpan är ingen lätt häst, men oerhört snäll och Felicia lär sig så fruktansvärt mycket på 30 min med Kicki så det kan ingen människa ana. Det är sååå nyttigt för henne och hon lyssnar och tar verkligen till sig ALLT Kicki säger. Såå himla roligt att se henne utvecklas!

Jag red näst sist 15:45 och då var det lite rörigt i ridhuset så vi fick avvakta programridningen en stund. Zoia var dunderfin innan och taggade till lagom till programmet.... Nåväl, tillslut var det dags. Jag red LA4 för första gången och allt gick bra tills galoppen förbi staketet då det smattrade upp lite sand på staketet och Zoia fjanta så vi fick ett litet avbrott vid volten. Taggad till Max och lite stark men jag är supernöjd med vår insats. Kanonfint travprogram, skrittprogram och en taggad galopp!! Detta är ett riktigt roligt program och det passar oss verkligen så jag är verkligen hoppfull till våren!!

En oerhört bra avslutning på Kicki-säsongen och nunladdar vi för uppstarten den 13 januari igen! Finns faktiskt några kurstillfällen i mellandagarna som jag är sugen att delta på om vädret tillåter!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se