Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - 12 september 2017 23:30

Johan har ju varit borta i helgen och jag rustade med pepparmyntsolja blandat med diskmedel och vatten och har sprejat huset flera gånger varje dag och hör och häpna - I am ALIVE!! Inte en enda spindel på hela helgen. Jag har levt med en grön sprejflaska och släpat på dammsugaren när jag gått i och ur sovrummet så att den alltid var på rätt sida så att säga.


Så jag måste säga att husmorstipset jag hittade verkar funka!

 

ANNONS
Av Ulrika Holst - 12 september 2017 23:15

Jag har varit i ridhuset i helgen och jag måste säga att det varit en riktig skithelg. Det har låst sig helt mellan Zoia och mig och i söndags bröt jag ihop. Jag hoppade av innan vi blev osams och avbröt ridningen. Jag är så satans less på att sitta och flacka och fara till stallet så jag spyr på skiten rent ut sagt. Jag har fanimej offrat varenda helg och snudd på varenda veckodag sen i våras på att ta in Zoia och en till men nu känner jag att det är stopp. Jag måste bannemig få göra något annat än att bara passa upp på hästarna. Detta kommer inte accepteras nästa år utan då får vi vackert ta varannan helg, annars får Zoia vara ute själv och varannan helg gå in med intag.


Känns bara så tråkigt att det ska behöva gå så här långt innan jag säger ifrån. Vill helst inte ställa av henne heller nu igen. Så nu bokade jag in hotell i Stockholm på fredag  och ska bara äta och dricka gott och absolut inte tänka på hästar. Så himla tur att det är Wirsbo nästa helg så jag får komma iväg. Även om det här hästrelaterat så är det något jag trots allt ser fram emot.


 Lyckades ivarjefall fånga en fin regnbåge i stallet i helgen. Det skulle inte regna enl rapporterna men jag kan lova att det kom ner mycket vatten.

   

ANNONS
Av Ulrika Holst - 10 september 2017 15:10

Är inne i en mörk period igen där jag tycker allt är tråkigt. Veterinär Tove va ut och vaccinera Zoia i torsdags så Zoia fick vila torsdag och fredag. Jag tog bara en promis runt Eke och Zoia var riktigt pigg.

I lördags var det skitväder så jag red i ridhuset på kvällen. Vi övade skolor. Slutorna år så bra i skritt men sen låser det sig lite i traven. Vi fick jobba på ordentligt och hade lite meningsskiljaktigheter, men galoppen och den förvända kändes bra.

Har ju känt en längre tid att jag tröttnat lit på ridningen. Känns inte som jag gör något annat än att bara fara till stallet fram och tillbaka flera gånger varje dag. Trodde liksom att jag skulle hitta tillbaka till ridkänslan, men den verkar dröja.. bara hoppas att den infinner sig efter Wirsbo.

Problemet är bara att jag inte riktigt vet hur jag ska ta mig ur dessa mörka hål jag åker ner i...

Av Ulrika Holst - 7 september 2017 21:15

I onsdags var det Kickiträning igen. Jag hade varit i Ljungby med jobbet så Johan var snäll och väntade vid dingtuna kvarn med stallkläder mm när vi kom därifrån. Vi hann med 15 min marginal och jag var klar och klev in i ridhuset 20:45 så gott om tid till ridlektionen 21:15. Zoia var lite bekväm i början så Kicki sa att då tar vi galoppen först och djäklar vilken energi hon fick efter det. Hon brukar bli som bäst efter galoppen. Den energin var perfekt att ha när vi gick in och övade öppnor. Blev riktigt bra på slutet. Här är det oerhört viktigt att jag är avslappnad så det inte låser sig mellan oss och Zoia blir stark. Öva, öva och åter öva...


På det hela stora är jag supernöjd. Som vanligt med andra ord när Kicki kommer. Nu är det bara en onsdag kvar innan det ÄNTLIGEN är dags för kursen i Wirsbo. Herregud som jag längtar!! Ska bli så himla roligt. 

Av Ulrika Holst - 7 september 2017 21:00

Jaha, nu är det dags. Som jag hatar dessa förbannade svarta otyg. I måndags sa jag till Johan att jaha nu är det snart dags för de äckliga svarta husdjuren att göra entré och det skulle jag väl aldrig ha sagt. Går ner i sovrummet och stannar utanför och inspekterar och kliver ner och när jag vänder mig om kommer den där iskalla tjänslan och jag får fanimej hjärtsnörp!     Där på väggen sitter det en sådan där stor svart källarspindel!!   Fattar ni att jag inte såg den när jag stannade och tittade först för den satt för nära dörrposten som skymde. Förstår ni att jag verkligen gick förbi den och jag mår nästan illa när jag tänker på hur nära jag var den!?!


Jaha, bra start med att gammelfarfar spindel kom och hälsa på. Den här var en av de större vi tagit. Förra året var rekord, då tog vi 15 st.


Jag hatar verkligen att se hur stora de är för då ser man att benen är håriga!! Nästa fråga jag måste ställa, i och med att alla är så satans stora när jag hittar dem, vart fan håller de till när de är bebisar??? Måste de komma in när de är fullstora??


Nu hör ju till saken att Johan ska ju naturligtvis åka bort denna helg (samma som förra året när mamsen bodde hos mig) och det ska bli regn, så jag är helt övertygad om att jag inte kommer få husera själv i sovrummet... Så lite åtgärder:

  1. Har köpt pepparmyntsolja och sprejat hela huset med idag. Jag hoppas innerligt att det är värt doften...
  2. Micke och Therese har fått nyckel utifall de måste komma och slå ihjäl en spindel.
  3. Johan har lagt fram en tejprulle utifall jag får mod till mig att dammsuga upp en. Dock funkar ju detta bara till en då jag absolut INTE vågar ta bort tejpen om det skulle komma en till spindel.
  4. Lagt ett täcke och kudde i soffan utifall jag inte vågar gå ner i sovrummet...

Ni alla andra får ha en trevlig helg, min kommer spenderas i total SKRÄCK!!

Av Ulrika Holst - 3 september 2017 21:00

Lördagen bjöd på ett lugnt tempo och det blev ridhuset då vädret inte var så bra kan man säga.. Zoia lite lat  så jag fick väcka henne och då blir hon ju smällfin! Djäkla häst, hon känner direkt när jag är lite loj och jag kan ju inte klandra henne..  

Det blev lite räkor/kräftor/krabba på kvällen hemma hos Therese och Micke. Dock så blev det bara lite mat och sen hem och sova då det skulle bli en tidig söndag.


Som vanligt när det är tävling är det upp i ottan. Zoia fick sin nya lädergrimma på sig och som den klippa hon är kliver hon ju bara rätt in i transporten. Jag hade fortfarande ingen motivation och jag hade pga detta satt ett mål på att ta mig runt och åtminstone få 60%. Kände redan på framridningen att Zoia var lite bekväm av sig. Väl inne på banan gjorde hon allt jag bad henne om och hon var oerhört korrekt, MEN den där energin och utstrålningen som hon kan ha när hon ser så himla flashig och lätt ut saknades och jag fick inte en enda meter gratis. Dock så var hon avslappnad och med mig så det kändes rätt ok. Sista galoppen i höger blev hon lite stark och bröt emot lite men i travökningarna ville hon inte länga riktigt tyvärr. Johan skratta lite och sa att ok, du red en safe-runda idag.


Jag måste ju försöka analysera detta lite:

  1. jag vet att jag var loj och hade egentligen inte lust att tävla så det är inte så konstigt att Zoia inte var på topp. Hon avspeglar mig till 100%.  
  2. Hellre att hon går in i denna "safe-mood" som Johan säger än att hon blir så stressad så hon går in i sin bubbla och stänger mig ute.
  3. JAG måste vilja och vara på topp om hon ska prestera på topp, så det är upp till mig att jobba på den mentala biten.
  4. Summan är att vi går in och gör en "safe-runda", får över 64% och 3:e bästa resultat och får med oss en röd rosett hem.. Blev en delad 1:a plats på 66%.
  5. 2% ifrån vinst alltså.. tänk den dagen när vi har rätt mood-läge, då djäklar blir det en blå/gul med hem..  

Dock stolt, inte en enda 5:a eller 5,5 och det är ett stort steg framåt och innebär att jag har kommit till ridning också . Denna runda får nog avsluta höstens korta säsong och jag hälsar LA debut välkommen i vår.


Som vanligt vill jag tacka Johan, Mamma, Therese och min allra bästa groom Felicia. Utan er vore detta omöjligt!

   

Av Ulrika Holst - 2 september 2017 09:37

Exakt 1 år gått sen jag vaknade upp med 2 diskbråck i nacken och en smärta från helvete. Trodde det var nackspärr så det första man gör på morgonen är att rida Pay & Ride för Kicki Ödman.. djäkligt smidigt...Snabb röntgen, snabbt konstaterande och 6 månaders RIDFÖRBUD! Kommer så väl ihåg tanken - skjut mig.
Har nog gjort ALLT fel förutom att inte bära mer än de tillåtna 2 kg de månaderna. Sjukgymnasten sa att om du ska rida så får du inte sitta ner till traven eller övergångar på 6 månader. Så jag har ridit sen dag ett men försiktigt, kanske inte tränade som jag borde och det har läkt helt över förväntan! Blev smärtfri förvånadsvärt fort och det mina hästvänner, kan jag nog tacka ridningen för!!

Måste ändå få tacka alla som ställt upp och hjälpt mig tack vare diskbråcken! Pappa som kom och skjutsade, Therese och tjejerna som hjälpte mig i stallet och Johan, som sympatisov med mig på soffan i 28 dygn och fick ta ett stort lass, Mamma Annette som kom in och bodde här andra helgen när Johan var borta. Jag kommer ALDRIG glömma den helgen. Trots smärta från helvete var det nog den roligaste helgen med mamma. Allt från tokeri med gräsklippare, till stora spindlar som vi endast vågade dammsuga upp. Ja, den bjöd på många skratt!   Ni är guld värda!!

Av Ulrika Holst - 1 september 2017 06:15

Hur kan det få vara tillåtet att de lägger ut oljegrus istället för att asfaltera?? Nu har de lagt ut det där skiten båda vägarna ut till stallet och det går ju för fan inte att åka bil där, annat är att ta Johans tjänstebil.. Det fullkomligen blästrar HELA bilen!! Hur ända in i h-vete kan det där få vara lagligt??


Fattar inte kommunen att det förstör bilarna?? Djävla otyg!!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se