Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - Fredag 21 april 22:25

Ja, det är faktiskt sant. I tisdag uppsökte jag läkare då den roliga urinvägsinfektionen slog till. Jag överdriver inte om jag säger att väntrummet var helt fullt och 9 av 10 pers inkl barn hostade, snorade och nös så man kunde nästan se alla baciller flyga runt i rummet och jag sa till Johan att det finns inte en chans att vi klarar oss undan en förskylning och mycket riktigt, nu är vi sjuka båda två. Fan jag trött jag är på att vara sjuk!! Jag är helt övertygad om att min kropp håller på att kasta in handduken och är på väg att stänga ner. Tack och godnatt...

Otrivin är min bästa vän just nu...

ANNONS
Av Ulrika Holst - Onsdag 19 april 23:15

Idag var allra bästa Kicki hos oss igen. Jag skulle egentligen iväg med jobbet men behövde inte till sist så jag hade ju garderat och lagt mig sist i schemat vilket resulterade i att jag red 21:00. Dock tänkte jag att det är skönt för då är jag själv och behöver inte bli irriterad på folk som inte följer reglerna, men tji fick jag. Jag måste säga att vi har varit förskonade från respektlöst folk, men nu har det tyvärr kommit in lite folk som tycker att de skiter i allt vad regler och respekt heter och jag blir så fundersam vad det är som gör att vissa människor njuter av att djävlas och vara respektlösa mot andra människor. Har man för lite bekymmer privat eller är man olycklig, avundsjuk och bitter som människa och tycker att om jag har det djävligt så ska ALLA andra också ha det så? Här ser man vad snabbt det går att någon drar ner stämningen och trivseln på ett ställe.


Nåväl, tur man kan rida ute mycket nu så slipper man omaket med att ha att göra med dessa bittra folk. Lektionen gick rätt bra. Zoia var skitpigg och jag satt ner rätt mycket då jag ville utmana lite här och se hur nacken skulle reagera. Kicki tyckte att jag satt och knep med låren och knäna och sa att jag måste få igång gångjärnen och när jag lyckades få dessa kroppsdelar att slappna av mer så kändes det genast bättre i nacken. Nu ska vi bara komma ihåg det där...  


I måndags skulle jag rida ut på åkern med Lotta och vi skrittade iväg i solsken och vindstilla och jag sa till henne att gud vilket fantastiskt väder. När vi kom ner till åkern travade jag iväg och när jag vände och mötte upp Lotta igen såg vi bara en vit vägg komma emot oss och det från ingenstans började blåsa storm och iskallt. Vi möttes av ett snöoväder och det fullkomligen vräkte ner stora vita flingor så det blev alldeles vitt på backen. Gissa om vi såg ut som snögubbar när vi var tillbaka i stallet. Blev ju tyvärr inte någon lång tur pga detta...

ANNONS
Av Ulrika Holst - Lördag 15 april 13:53

Igår snöade det hela dagen och blåste drivis. Så jag tog in Zoia och Lancelot och tänkte att jag passar på att rida medans jag ändå är här. Sagt och gjort, in i ridhuset och rätt var det var skulle Zoia inte gå förbi ett ställe vid B på ena långsidan. Hon var helt rabiat för att gå på spåret där. Samma sak på andra sidan, Christer har satt någon sorts plast nertill på dörrarna som blänkte så det var också livsfarligt. Tillslut blev jag lite arg på henne och då blev hon lite taggad så när ena hästen fans därinne blev hon rädd och när nästa människa börja skrapa med en djävla spade utanför ingången fick det räcka. Hur tänker människor egentligen?? När hon såg ur fjantig Zoia var så tar man skottkärran och en spade och börjar skrapa i gruset innanför dörren i ridhuset??? Har man inget djävla säkerhetstänk över huvudtaget??

Bara att hoppa av och se sig själv besegrad. Ingen mening att fortsätta rida.

Av Ulrika Holst - Lördag 15 april 13:37

Har precis varit och köpt hö till Zoia. Vet att det här med foder frågor har varit en het diskussion och många undrar om det har gått till överdrift? Förr köpte man hö efter doft och utseende och idag är det analys som krävs. Man ska räkna ut kvoter, ta hänsyn till protein, energi och socker värden. Kan till viss del förstå att en del tycker att det är lite väl invecklat men jag måste ändå säga att jag på ett sätt tycker det är bra att hålla lite koll på vad man stoppar i sin häst. Jag vill gärna att Zoia får bra mat och jag vill inte att hon ska äta dammigt, blekt, möglig mat som luktar illa.

Får en liten känsla av att det är 2 läger här. Antingen så struntar man helt i värden, kvalitet och sonika serverar hästen det foder som finns tillgängligt, eller så bryr man sig och vill ha ett bra foder med bra värden. Sen om hästen presterar bättre, lider eller ens märker av foderkvaliteten - ja det är en bra fråga, men mitt samvete mår bäst av att jag vet att Zoias foder är bra och fräscht. Smaken är baken och alla har rätt att göra som de vill.

Av Ulrika Holst - Onsdag 12 april 22:46

Idag hämtade jag ut de nya RBH schabraken jag beställt från Butik Quse. Valde ett gult och ett blått. Det blåa var verkligen hur fint som helst. Lit glansig yta dock så vi får se hur det går med sadeln....

Det gula var helt ok, kanske en gul nyans som jag inte höjer som en favorit, men det behöver ju inte vara skrikigt jämt..

Av Ulrika Holst - Onsdag 12 april 22:39

Dags för träning för Lotta igen i tisdags och galopparbete stod på schemat. Och som Zoia gjorde det också. Vi gjorde en otroligt bra övning som innefattade både samlad galopp, 10 m volt, förvänd galopp och enkla byten. Den här ska jag verkligen ta med mig och träna mer på då den innehåller så många bra moment.

Vete sjutton om detta inte var den bästa träningen någonsin för Lotta?!? Så nöjd och det är bara att konstatera igen att Zoia läser/känner av mig som en öppen bok och att det är bättre att hålla mig till de tränare som jag tycker om att träna för.

Jag är så innerligt glad att jag har Lotta och Kicki som tränare och jag har verkligen hittat helt rätt!!!

Av Ulrika Holst - Lördag 8 april 21:14

Idag bar det iväg på kurs i Strömsholm. Första gången sen i aug vi åkt med Zoia, men som den stupsäkra häst hon är klev hon bara rakt in som om det var igår... Johan litade inte på att vi skulle klara det själva så han var med ut imorse och såg till att vi kom iväg. Therese och tjejerna var med och mamma mötte upp oss i Strömsholm.

Zoia blev lite rädd i ridhuset när en man helt plötsligt sa hej från läktaren men sen var hon duktig. Dock var jag tvär-förskyld och kände mig inte alls upplagd för lektion. Visade sig dessutom att det blev en annan tränare än tänkt från början så inte de bästa förutsättningarna. Zoia fin i traven, men galoppen kändes inte så himla bra. Dock nyttigt att komma iväg en sväng innan stundande tävling.

Skulle egentligen varit iväg imorgon också, men jag ställer in den och kurerar mig istället.


Stort tack mamma och Therese för att ni följde med och hjälpte mig!!! Tack till allra bästa groomen Felicia och hjälpredan Filippa!!

Övergav det oreanga idag och tog den nya rosa outfiten. Schabrak: Eskadron och Västen från Pikeur.

Av Ulrika Holst - Lördag 8 april 21:03

Inser att jag inte har skrivit så mycket på senaste tiden, och därmed inte uppdaterat er om följetången med Camaron. Vi hade ju inte så mycket val än att tillfälligt försöka limma lyset då jag inte hade lust att betala 33´när det kostar 300 dollar i USA. Det var ju inte så gott om space där och man såg inte ett smack så det blev lite på måfå och när Johan denna gång testade han Opus, men det gick inte så mycket bättre. De tyckte att det stod lite för lågt och vägra släppa igenom bilen. Måste erkänna att där och då hade jag god lust att köra ner skiten i Mälaren och låtsas som det regnade...MEN som tur är testade Johan att åka direkt från Opus till Carspect och han sa som det var att vi har limmat det och att det inte är perfekt men ett nytt lyse är på väg hem och vips var bilen godkänd....

Synd att vi inte åkte dit direkt. Men, nästa gång vet vi vart vi åker...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se