Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - Fredag 23 juni 00:22

Så, gick hem tidigt idag. Behöver verkligen vara lite ledig känner jag. Jag har varit oerhört effektiv och fått klart mycket inför semestern så det känns skönt. Har ett oerhört förstående jobb vilket jag är så tacksam för! De förstår hur man tar hand om personalen.

Jag har ridit ut de två närmaste dagarna och jag måste erkänna att Prestigen är helt fantastiskt skön att rida i. Jag som dömt ut dem, men kan lugnt säga att det är värt att testa en D2 om du går i de tankarna. Idag tog vi den lite längre rundan (dock inte den allra längsta) och Johan var snäll och cyklade med mig. Inga kossor tyvärr, men Zoia skötte sig fantastiskt bra! Helt underbar temperatur att rida i. Imorgon får hon vila lite och jag åker och tar in dem på kvällen.

Vi har tyvärr inte hört nåt från Ifor, hade ju hoppats på att vi skulle kunna hämtat den idag, men det var ingen risk. Ifor i all ära med sina fantastiska transporter, men snabbhet är inget de står för så vi Ifor-ägare måste ha tålamod om det händer nåt med transporten. Vilken tur att jag inte anmält mig till kursen i Sura...

Imorgon ska jag ta mig i kragen och börja springa lite. Jag måste verkligen få upp lite kondis och så tappa några kilo på kuppen. Ska bli intressant att se hur många mete man orkar jogga innan hjärtklappningen och andnöden är ett faktum...

ANNONS
Av Ulrika Holst - Tisdag 20 juni 22:45

Jag har blundat för det en tid, men nu går det inte längre. Ridlektionen för Lotta idag gick helt åt skogen och jag blev arg. Hon sprang och fjanta för den där däjkla dörren och mitt tålamod är ju slut sen länge. Tyvärr så måste jag dra i handbromsen nu då jag känner att stressen är ett faktum. Känner så väl igen varningssignalerna och jag MÅSTE agera NU. Det sista jag vill är att vara arg på Zoia´. Måste släppa premieringsjobbet och försöka härda ut jobbet till semestern.


Måste ta mig en funderare på vad som är viktigt och vad jag vill göra framöver en tid nu. Det är väl själva fan att jag skulle hamna här igen, men det är bara att insé att det tar längre tid än man tror att komma tillbaka och lättare att hamna där igen om man redan har varit där en gång.


I helgen ringde de från Ifor och sa att de inte hittade några fel på transporten och tack och lov är det Johan som har kontakt med dem, så han blev lite irriterad och förklarade läget igen. I måndags kväll ringde han och hade tack och lov hittat felet. Det var kabeln till ena positionslyktan som låg i kläm i skärmen. Ny lykta beställd så det finns hopp om att  det inte tar 17 veckor som sist.


Några funderingar som cirkulerar:

Sälja Wow-sadel eller Jaguaren?

Sälja Camaron


ANNONS
Av Ulrika Holst - Söndag 18 juni 15:28

Usch, den här veckan har varit riktigt jobbig på jobbet och jag har varit borta 2 kvällar pga jobbet så Zoia har fått vila. Hon går nu i sommarhagen på fm och det är nu hon måste motionera för att inte gå upp i vikt. Nåväl, städdag i stallet i lördags och tack Gore gud att jag skurat Zoias box innan för nacken skulle aldrig ha orkat att skura hela boxen på en och samma dag. Var dessutom riktigt trött i nacken redan innan då det varit alldeles för mycket denna vecka...

Vi skulle ju ha åkt till Fagersta i lördags och justerat Wow-sadeln, men i och med att jag inte har fått tillbaka transporten från Agrinova hade jag inte så mycket val än att avboka. Nu är jag dessutom inne på att sälja den och då behöver jag ju inte justera den...

Ja, det blev en Prestige D2! Jag behöll den så i fredags var jag och betalade den så nu är den min. Har bara lite smått beslutsångest om jag ska sälja Wow eller Jaguaren...

Både i fredags och lördags kväll har jag ridit ut och det har gått superbra. Hon är ganska pigg trots allt så det är bra tempo på henne. I fredags fick hon galoppera lång och låg och hon bara rullade på utan att fjanta så det var himla roligt.

Åkte hem till Micke och Therese efter ridningen och grilla lite och spela fotboll med Filippa. Behöver jag säga att hon stänkte in en balja på matchen idag?? Hoho, kanske borde byta karriär och bli fotbollstränare istället!?

Blir en ridtur ute ikväll med.

Av Ulrika Holst - Söndag 18 juni 15:14

Har ju bara använt nya transporten 2 gånger och nu sist när vi var i Bysala hände samma sak som när vi hämtade transporten att ena sidan slockade. Johan tittade på det och konstaterade att om vi bara plugga in kontakten lyser hela transporten men så fort transporten nuddar dragkroken blir det en stöt och lyset slocknar på halva transporten. Vi har testat på 4 olika bilar och det händer exakt samma sak. De har nu varit 3 pers som tittat och det är något riktigt jordfel på den. Skitkul att veta att man har 12 volt i karossen på transporten....

Som tur var han på Agrinova bra denna gång och sa att vi fick köra tillbaka den så skulle de titta på det. Det går ju på garantin, men det är ju ändå ett djäkla bök att sitta och köra tillbaka den och vara utan och sen hämta den. Hoppas bara det går fortare den här gången, den förra tog ju 17 veckor på sig att laga en parkeringsskada....

Jag säger som jag brukar: ALLT som kan djävlas gör det. Men som föreläsaren Rune Larsson sa i torsdags: Man ska se positivt och möjligheter istället för problem så gud va roligt att få 2 resor till landet utanför Uppsala!!!

Av Ulrika Holst - Söndag 18 juni 10:28

I onsdags red jag lektion för Kicki och det var sista träningen inför sommaruppehållet och jag skulle provrida D2:an. Den är oerhört skön att rida i men precis som i måndags "knuffade" Zoia bak den något men sen låg den still och Zoia gick riktigt riktigt bra. Kicki tyckte den låg väldigt bra, och att Zoia trivdes i den så hon var väldigt positiv till den. Hon sa precis som Lena att även hon Zoia har skuffat bak den lite så ligger den inom sadelläget och hon har rätt stora bogblad så Kicki sa att den måste ligga där för att få bladen fria och jag kunde bara knipa ytterst lite med knäna för att få en halvhalt ex.

Det känns som jag kommer närmare Zoia och så väger den ju några kilo mindre än Wow-sadeln.

Ja, ni alla förstår väl vad det lutar åt..

Av Ulrika Holst - Tisdag 13 juni 22:06

Då jag tröttnade ur lite på problemet att få lite hjälp med Wow sadeln och den obefintliga hjälpen från Strömsholms Sadelmakeri att få köpa en Antares sadel gjorde att jag bad Glada Hästen om hjälp! Måste säga att jag har alltid gillat Lena för hon har varit reko! Hon trodde definitivt att en Prestige D2 skulle passa Zoia och jag har ju alltid dömt ut Prestigen men kände bara att jag måste ge den en chans!

Igår kom hon med den breddade Prestigen i Zoias size och jag störtgillade den direkt! Dock tyckte jag den åkte lite bakåt, fortfarande inom sadelläget, men Lena sa att det är en så pass dyr sadel så låna den till onsdag och provrid en lektion i den. Riktigt bra service!!!

Så imorgon smäller det och Kicki ska få säga vad hon tycker, så får vi se om sadeln får stanna kvar hos mig och Zoia??

Av Ulrika Holst - Tisdag 13 juni 21:51

Vi hann även med lite cruising i Hallsta i lördags. Vädret var inge vidare men vi chansade och åkte dit ändå, men det visade sig att det var riktigt mycket bilar.

Bra och trevlig cruising!

[Bild]

Av Ulrika Holst - Tisdag 13 juni 21:19

I söndags åkte jag och Eva-Lotta till Bysala på kurs för Kicki Ödman. Så otroligt vackert ställe! Ok väder så vi red ute i paddocken som låg bredvid vattnet!?

Zoia fjanta verkligen ingenting fast hon aldrig varit där. Lite loj men dunderfin verkligen så jag är så stolt över henne!! Behöver jag säga att hon fick följa med hem?????

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se