Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - 21 september 2017 06:00

Hihi, har börjat fudnera på vad som ska med till Wirsbo och hur mycket mm och Johan konstaterar att herregud du ska vara borta en helg bara, men som det känns just nu vete tusan hur vi ska få plats med allt i "bara" en bil och transport...

Hur många bilar kan det behövas när en hästtjej ska åka bort med sin häst en helg??? Svar: Ni vill inte veta!!  


Återigen, ser så fram emot denna helg så det kan ingen människa ana!! som ett barn som väntar på julafton om inte värre!! Synd bara att vädergudarna inte ser fram emot detta lika mycket.


Idag inser jag att det kommer bli djäkligt mycket att göra och packa. Vi tar Volvon imorgon, och jag konstaterade att Johan får ta Audin till jobbet så jag kan börja koppla på transporten och börja packa bil och transport imorgon..

ANNONS
Av Ulrika Holst - 20 september 2017 23:45

 I tisdags fick Zoia vila. De fick vara ute länge i hagen och sen tog jag in Lancelot och Felicia tog Zoia. Hon väntar alltid tills Lancelot kommit in och sen går hon så jag har händerna fria så att säga om det skulle bli något tok. Måste ju säga att det är så kul att se hur Zoia har vant sig att ha tjejerna med. Hon går som ett ljus med Felicia, men som sagt, det är djur och allt kan hända, så därför vill jag kunna vara tillgänglig om något skulle hända. Hon är så duktigt min allra bästa groom!!   Denna gång förenade vi nytta med nöje och pluggade engelska i stallet. Jag kan meddela alla föräldrar att det går superbra! Hon har 12 glosor varje vecka och förhör på fredagar och vi dammade av 8 ord under den stunden vi var i stallet.


Zoia blev klippt på benen igen så hon är snygg inför Wirsbo. Visst, det är en frieser men bara för det gillar jag inte att hela benen är fulla i långt tjockt hår. Imorgon är det ansiktet som ska trimmas.


Idag var det äntligen dags för Kicki-träning igen. Det är lite slitigt att rida lektion 21:15 men samtidigt skönt att behöva slåss med 100 st andra i ridhuset. Jag berättade om vår sista tid som varit lite tråkig och naturligtvis blev det slutor på schemat. Jag visade och förklarade och Kicki visade och förklarade och Kicki var supernöjd med vad hon såg. Jag har haft en förmåga att vilja ha huvudet lite fel och det hindrar baken från att komma in. Hon lyckades också visa vad hon menade med att flytta bogen och när man väl får in den där rätta känslan så svävar man ju på moln. Zoia är verkligen helt fantastisk att rida när vi båda är i rätt känsla och harmoni! Nu har vi dessutom en plan för vad vi ska träna på under kommande dagar i Wirsbo.


Så, just nu är vi i ett lyckorus och Zoia är inte till salu just nu eller behöver gå ut på lösdrift...    Stort tack Kicki för att du ALLTID löser våra problem!!!


Glad häst som håller koll på Husse som är och hämtar hennes belöning!

   

ANNONS
Av Ulrika Holst - 18 september 2017 23:30

Mulet som tusan, men jag for ut till stallet direkt efter jobbet och kom ut och red i rättan tid. Vi stack ner på åkern och hon fick trava på. Denna gång fjanta hon som aldrig förr och jag kan lova att hade det flygit upp en fågel eller skuttat fram en hare har vi tagit Solvallas banrekord i hastighet! Hon var som en laddad atombomb. Jag har ju lite bekymmer med att hon halkar i gräset och leran när hon bryter av från galopp till trav ibland och jag vågade inte utmana ödet igår så det blev ingen galopp ute på åkern, men när det började småskvätta lite red jag tillbaka och gick in i paddocken och tog galoppen där istället. Jaha, då hade hon väl farit av all energi ute på åkern för nu helt plötsligt fick jag driva istället. Visserligen galopperade vi ganska samlat så det är jobbigt för henne, men hon gjorde 2 rätt ok enkla byten.


Så, detta är nu andra dagen som jag tycker det är rätt kul att rida. Så det känns bra. När jag väl for hem fick jag äntligen mail från Wirsbo ang kursen. Eller rättare sagt, den lilla infon vi fick hade jag nästan kunnat klara mig utan, men men, samling 2 timmar senare då vi bara var 6 ekipage på kursen. Jag rider 17:45-18:45 med någon jag inte vet vem det var. Hade ju hoppats på att få rida med Lotta och Bocke, men se det fick jag inte. Har ingen aning om när middagen är sen så jag lär ju ha lite brådis in i duschen, men men fint folk kommer alltid sent så det struntar jag i. Fick dock inte veta när middagen är eller ridtider lördag eller söndag.


Hmm, jag är inte så himla imponerad över deras kundservice och det är så himla synd för det är ju ett roligt och trevligt koncept.


Dock bra med nya tiden så då hinner både jag och Zoia äta lunch hemma i lugn och ro innan det är dags för avfärd ca 14:00.

Av Ulrika Holst - 18 september 2017 06:30

Whihi, känner mig som ett barn iväntan på julafton...    Jag längtar så till fredag när vi får åka på kurs till Wirsbo! Det ska bli så roligt att få rida för Kicki där och bara äta gott och gå runt och lulla lite och umgås med Zoia. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag längtar.

Dock måste säga att jag är lite smått besviken på Wirsbo faktiskt då de borde kunnat gå ut med lite info om tider mm och praktiska saker. Mmm, med tanke på priset på denna kurs kan jag tycka att de kunde lägga ner lite tid på att ta hand om kunderna också...


Så, nu är allt i full planering vad vi ska ha med oss för saker och framför allt: Vad blir det för färger på schabraken??   Ja, skratta ni, men för mig är det faktiskt viktigt att det blir rätt färg, snygg och propert och framför allt matchat!!


Vi må inte rida bäst men vi ska djäklar i mig vara snyggast!    

Av Ulrika Holst - 17 september 2017 21:31

det har varit helt underbart väder idag. Strålande sol och helt vindstilla. Zoia fick gå och njuta lite längre i sommarhagen idag. Johan och jag gick en sväng på Erikslund och käka lunch och sen åkte jag ut och flyttade henne till vinterhagen. Passade på att mocka när jag ändå var därute. 


Hem och tvätta lite täcken och schabrak i det vackra vädret och sen tillbaka till stallet för att passa på att rida ut i det fina vädret. Hon trava på bra och i friskt tempo och fjanta inte så det var en helt underbar ridtur. Skön känsla då det var ett tag sen jag kände så.

Av Ulrika Holst - 17 september 2017 21:28

   

Kom hem från Stockholm på em och tog med Felicia ut till stallet. Zoia fick vila idag också. Vi borstade och gjorde henne fin och sen for vi hem och gjorde oss klara för lite mat och spontancruising nere på stan.

Snacka om att det var bilar nere på station. Tyvärr var det väldigt dåligt ordnat och kaoset var ett faktum, men initiativet var kul och extra roligt att det var så stor uppslutning.


Av Ulrika Holst - 16 september 2017 13:21

   

Torsdagen var tyvärr ingen bra dag i stallet. Hade tänkt rida ut, men i och med att gud har öppnat himlen senaste veckan så var det lerigt utav helsike. Petra skulles skritta Eke tor så jag fick följa med henne. Tänkte att jag skulle ta några varv i parddocken när vi kom tillbaka. Zola fjanta direkt när jag börja trava och mitt tålamod brann av direkt. Efter lite meningsskiljaktigheter gjorde hon dock några fina enkla byten. Dock blir jag less och besviken och detta gör inte att jag tycker det är roligare att vara i stallet direkt. Lotta sa direkt att hon känner av att jag inte mår bra och då slappnar inte hon av heller. Moment 22 och låsningen är ett faktum. Jag är lite oroad att jag rent av tröttnat helt på hästeriet igen...


Jag bokade hotell i Stockholm och fredag eftermiddag intog vi huvudstaden och en hästfri dag och kväll infann sig. Usch, det känns taskigt att säga, men fy satan vad skönt det var!! Vi åt gott och sen borde vi kanske ha gjort stans kvällspuls, men slappa på hotellrummet var mer vad jag behövde.


Sov ut, åt en rejäl frukost och sen gick vi en sväng på stan innan vi nu tog tåget hem. Jag måste bli bättre på att unna mig att vara borta från Zoia. 


En tanke slog mig när vi vandrade runt i Stockholm. Skulle jag vilja byta hästlivet i Västerås mot Stockholms stadsliv? Gå ut och äta och dricka varenda kväll, shopping och full fart jämt? Byta bilar mot kommunala medel? Oavsett vad man än väljer, så lessnar man nog på det, så det är nog till att hitta en variant. Bara för att man har häst, kan man faktiskt vara hästledig och unna sig lite avbrott och lyx ibland...😘Av Ulrika Holst - 13 september 2017 21:00

  

Nu mina vänner och övriga känns det lite pinsamt.. i fredags kom det där mörka hålet och jag kan liksom inte förklara varför jag hamnar där..

Efter 42 år sa en väldigt nära vän (som känner mig utan och innan) kan det inte vara så att du har PMS? Pms tänkte jag, det är väl typ bara mensvärk med huvudvärk och ett djävla humör??!!? Nu har Holst läst på lite om denna kvinnliga sjukdom och kan konstatera att många av symptomen stämmer in lite för bra!! Nästan pinsamt att man inte ens visste var det var och ännu mer skrämmande att jag inte ens tänkt på det förut...😳

Nu fick jag äntligen vatten på kvarn på vad jag har sagt länge: Jag är född i fel kropp!!! Jag borde ha fötts till kille istället. Det finns snudd på inget kvinnligt över mig förutom pattarna!!!!????😂😂😂😂

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se