Senaste inläggen

Av Ulrika Holst - Tisdag 4 juli 22:24

Idag var sista träningen för Lotta inför sommaruppehållet och nu är det inga träningar inplanerade förrän helgen v 31 och då är det kurs i Heby för Kicki. Hmm jag måste nog ta mig en funderare på om jag inte ska ta och fråga Gabriella om jag kan få komma till henne i Strömsholm och träna lite.... Jag skulle så gärna vilja att Tomas Torgesson kom ut och tömkörde Zoia. Han är helt suverän på tömkörning men har ju sjukt mycket nu...

Så, förvända galoppen på schemat idag och det är verkligen helt sjukt. Tove var ju ut i måndags och idag är galoppen helt fantastisk igen. Fattar knappt att det kan vara sant. Zoia var riktigt riktigt fin idag och vi körde samma övning som sist, men denna gång gick jag över i rättvänd galopp och sen ner till trav. Allt för att Zoia inte ska lära sig vägarna. Supernöjd med henne idag och det var välbehövligt att få avsluta med en positiv lektion inför uppehållet.

Therese och tjejerna har ju Limpan denna vecka så de hann skritta ut innan jag red och Limpan hade fått låna en flughuva av mig och denna gång var hon inte lika tjorvig med huvudet utan mer tillfreds med huvan på.

Tänk vad roligt det hade vart om Felicia kunde ha en egen ponny.... Tror dock inte att Therese och Micke tycker det vore lika kul som jag.. haha...

Klart min allra bästa hästskötare är med och tar hand om mig och Zoia.

Tack mamma för att du kom och att du alltid förser mig med aktuella foton!!!!

ANNONS
Av Ulrika Holst - Måndag 3 juli 20:57

Ja, jag är inbillningssjuk och hypokondriker! Jag är så himla rädd om min Zoia så det går till överdrift. Det har nog varit bevisat länge men idag blev det bevisat på allvar. Jag har fått för mig att Zoia har ont i frambenen. Fråga mig inte varför, men jag är så himla rädd att hon ska ha ont så jag börjar tro att hon har ont. Veterinär Tove har ju följt oss sen start och hon har tittat på Zoia säkert 6-7 gånger och sagt att NEJ, hon är inte halt.
För 2 veckor sen kände jag att hon inte ville galoppera igen och misstänkte direkt att hon sitter fast i sin SI-led igen och idag kom Tove. Tove är både veterinär och kiropraktor. Oerhört praktiskt!! Så jag berättade för Tove igen mina misstankar och vi longerade i skritt, trav och galopp i båda varven och sen gjorde hon böjprov på kotorna och inte minsta lilla markering så Tove sa till mig att inte vara så försiktig i ridningen för Zoia kör nog lite med dig... Jaha, precis vad Lotta sa härom veckan, så nu gott folk ger jag mig. ZOIA är verkligen hur frisk som helst!! Några kg ska bort men frisk!! Och NEJ, jag vill verkligen inte höra "Vad var det jag sa"!!!

Pga att himlen var kolsvart och det regnade tog jag in Zoia och hon fick stå inne och hon vet precis rutinerna och håller stenkoll på mig när hon väntar på sin "belöning"... Älskade friska häst!!!!!

ANNONS
Av Ulrika Holst - Lördag 1 juli 10:14

Cityfestialen pågår och stress från jobbet för att hem och duscha och fixa till sig och sen åka och ta in Zoia på vägen för att se träffa Micke och Therese på stan för lite snabb mat och sen iväg och tittar på Miriam Bryant. Mötte upp mamsen och hennes väninna Ulla och sen vidare fr att ta några glas vin och bara vara. Hamnade på Brasseriet tillslut. Himla trevligt att få umgås lite med mamsen, men tyvärr var jag ju helt slut efter denna djäkla vecka så jag kände mig oerhört tråkig och lite loj.

Dock höll jag ut några timmar innan Johan fick komma och hämta upp årets tråkigaste dotter (sorry mamsen att jag var så tråkig).

Nåväl, bara att inse att den forna partytjejen har bytt skepnad och tillhör nu pensionärsligan som måste hem och sova... Usch, skäms nästan när jag tänker på det men men, det är nu bevisat att det är mer krut i både ungdomarna och de som är äldre än mig...

Skärpning till nästa gång!!! Fick dock en fin bild på mor och dotter!

Av Ulrika Holst - Lördag 1 juli 09:57

Usch, jag vet inte när jag hade en sådan här stressig vecka sist. Det har ju varit oerhört mycket på jobbet sen i mars, men nu djäklar början det bli överkurs... en vecka kvar innan några veckor ledigt.

Även om den varit helt bedrövlig har jag faktiskt haft lite tid i bilen där jag funderat och tänkt och jag vet att jag brukar vara gnällig mycket, men jag är verkligen så innerligt glad, lycklig och tacksam över att ha så fina och underbara människor runt omkring mig!!! Det är få förunnat att ha sådant stöd. Jag vill verkligen att ni ska veta ur mycket ni betyder för mig så ett STORT tack för allt stöd jag får!

Johan - för att du alltid finns där och står ut med mig!
Mamma - för att vi återfått kontakten och finns i varandras liv igen och umgås!!
Therese - För att du alltid är så omtänksam och ställer upp!!!
Tjejerna - För allt ni gör för mig och Zoia, grooma, mockar och allt annat ni förgyller min tillvaro med och får mig att skratta!!!
Kicki - För att du vill träna mig och Zoia och ALLTID får fram vår bästa sida och stöttar och bryr dig om mig. Underbara människa!
Lotta - För att jag får träna för dig och du tar oss framåt och visar så till och med jag förstår!
Pappa - som kommer i ur och skur och hjälper oss!!
Anna F - Som gör det möjligt att Zoia har sällskap ute och att våra hästar har det bra!

Ni är guld värda och jag är så glad att ha er i mitt liv!!!

Av Ulrika Holst - Lördag 1 juli 09:44

Träning för Lotta igen i tisdags och jag fick en annan övning för den förvända galoppen så vi lapp den där djäkla dörren, och hon gick så himla bra!! Oj, som vi behövde denna boost för vårt självkänsla. Så skönt att Zoia var med på noterna igen. Hmm jag brukar ju säga att jag inte märker av hennes humör när hon brunstar, men denna gång kanske jag hade fel. Jag ska nog börja ta det lite lugnare när hon är så där himla brunstig.

Mamma kom över och tittade och det är alltid så kul när hon vill vara med oss!! Som vanligt är hon fotografen.

Av Ulrika Holst - Måndag 26 juni 23:45

Zoia känns ok i höger galopp men inte vänster. Vänste galopp är ju hennes bästa och hon är starkast där, så jag är övertygad om att hon sitter fast i SI-leden igen. Tove kommer på måndag och kollar på henne. Red i paddocken idag och det blåste ju satan, så lite fjant blev det men det är bara att härda ut. Måste försöka vara mer i paddocken men jag gillar inte underlaget i någon av dem tyvärr...


Johan besikta gammel camaron idag och nu bara för att bilarna ska säljas ska det ju djävlas mer än lovligt mycket. Fick nerslag på ena bromsen bak samt att halvljusen stog för lågt. Så när den ena bilen är fixad, är det bara att börja med den andra. Usch, jag hoppas innerligt att vi blir av med bilarna nu då...


Usch, lite gnäll måste få komma också.. Vet ni att självgoda människor som tror att de är världsbäst och ska krama ur varenda mm ur saker och ting är bland det värsta jag vet. De ska liksom hitta varenda kryphål och utnyttja allt till max. Jag förstår inte varför folk måste hävda sig hela tiden och skryta och skrävla så in i helvete för? Patetiska människor som inte mår bra...Usch era snåla människor, håll er borta från mig! Det är så satans osexigt.


Något positivt i kråksången är att transporten är nu klar, så Johan ska hämta den imorgon. Nu håller vi tummarna att den är hel.
Av Ulrika Holst - Lördag 24 juni 22:31

Gissa vem som gick upp i tid idag och stack ut och motionera? Lite träningsvärk i låren så jag sprang lite grann idag, men benhinnorna ville inte vara med så det blev en kombination av jogging och Power Walk. Dock oerhört stolt över mig själv.

Pappa kom över och de skulle byta lyset på Camaron. Jag var portad i garaget så jag åkte ut till stallet och mockade och gjorde iordning. Hem och dammsög Audin.

Ut till stallet på kvällen och red. Det blåste storm så jag höll mig i ridhuset. Nu har Zoia verkligen gjort en grej av den där förbaskade dörren, men hon fick fjanta idag. Första galoppen kändes kantig men de andra kändes rätt ok faktiskt, så jag vette tusan längre... Har ju några dagar på mig att känna efter.

Dock måste jag säga att nya sadeln är en höjdare och har gått upp i topp utan tvekan. Den är helt fantastisk att sitta i, känns som att sväva på moln när man sitter ner i traven.

Av Ulrika Holst - Fredag 23 juni 14:01

Håll i er nu ni som känner mig. Idag gick jag upp rätt tidigt och for iväg och handlade och sen åkte jag hem och stack ut och sprang!! Ja, ni hörde rätt. Måste säga att jag är både impad och förvånad över hur bra det gick. Trodde jag skulle orka 100 meter och sen ha hjärtklappning, men det gick riktigt riktigt bra. Tog några promenadpauser mest tack vare att benhinnorna gjorde sig påminda.

Så glad och stolt över mig själv och nu är det bara att invänta träningsvärken imorgon. Tar nog bara en Power Walk imorgon om jag ens tar mig ur sängen. Om nu kroppen chockar mig igen och det känns bra tar jag samma sväng imorgon.

Varit ut till stallet och fixat och Zoia får vila helt idag. Åker bara ut ikväll och tar in henne och gosar lite och ger henne den nya favoriten: Banan!

Trevlig midsommar på Er. Vi åker ner till Micke och Therese och grillar lite ikväll.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se